Nie wiem czy umiałabym zrobić dobry szablon z Hałsem, skoro nie widziałam ani jednego odcinka...
Aktorzy też często przechodzą szkolenia (mieszkają na farmach, kradną w sklepach itp) przed zagraniem jakiejś roli żeby realistycznie odzwierciedlić postać w filmie. Tak samo osoba tworząca profesjonalne szablony mogłaby oglądnąć parę odcinków serialu, teledysk, film itd.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2010-08-20, 16:45
A co sądzicie o - znanych, nie koniecznie z dobrej strony - Inventive? Przez baaardzo, baaaaardzo krótki czas byłam tam projektantką (ale beż żadnego dzieła ), Ewa współpracuje teraz z Blogowiczem (tak?), ostatnio odnalazłam Tentou Rei...
Blogowicz może się "pochwalić" bardzo... e... "udaną" współpracą z Inv.
Ja tam nie ubolewam, że serwis padł. Właściwie życzyłam mu tego od dawna, a gadka, że admini mają własne, dorosłe życie to takie usprawiedliwienie Tja, pewnie oni pierwsi muszą godzić życie dorosłe z pracą i hobby (sarkazm, jakby kto nie dopatrzył).
I cieszę się, że żadne młodsze pokolenie nie kontynuuje serwisu. Uff
A mi się wydaje że po prostu. (Ale to tyczy się blogger.com) że wprowadzony ostatnio kreator spowodował że nie potrzeba nam innych szablonów.
jak wspomniałeś to tyczy się blogspota a na niego to niewiele "zwykłych" szablonowni robiło cokolwiek poza dodatkami
Jak dla mnie inventive to już chyba raczej projekt wymarły, od lipca zeszłego roku ani jednego newsa, przed zmianą designu też było już dość ciężko na ich stronie 'firmowej' też nie widzę zmian od mojej ostatniej wizyty.
Blogowicz ostatnio też nie lepszy. Niektóre panie robią karierę na YT i już im chyba nie w głowie tworzenie szablonów, inne albo zrobiły sobie pełne wakacje albo nie wiem, dlaczego się nie odzywają Liczę jednak, że się nie poddamy i po wakacjach wszystko wróci do normy ;]
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wysłany:
2010-08-20, 20:10
Rododendron, wiesz... to nie także to tłumaczenie wzięło się z UFO, czy jakiejś tam zachcianki.
Niektórych po prostu dotyka ŻYCIE - czyli praca zawodowa, pochłaniająca naprawdę sporo czasu, rodzina oraz własne problemy osobiste, które wcale proste nie są.
Nic dziwnego, że Inv umarło, dziewczyny zwyczajnie nie mają czasu na poświęcenie się "charytatywnej pracy" , bo tak to można przecież określić.
Taka kolej rzeczy, czy to się wam podoba, czy nie. Niektórzy po prostu mają większą siłę zaparcia i nie porzucają swoich projektów.
Tylko mi szkoda, naprawdę świetnych szablonów - większość przecież taka jest.
Co do samego upadku Inv - akurat nie znam dziewczyn na tyle dobrze, by cokolwiek powiedzieć więcej, więc po prostu jest to dla mnie neutralna sprawa.
ps. zanim zaczniecie ostrzej jechać po szablonowniach (jakichkolwiek, nie tylko Inv) które upadły, radze się zainteresować kontaktem z samymi zainteresowanymi - czasami porzucenie swojego projektu jest podyktowane siłami wyższymi.
teneniel, twój post w przypadku inventive jest chyba trochę nietrafiony, bo przecież strona główna (nie subdomena szablonów) świadczyć raczej miała, że ze zwykłego hobby tworzenie szablonów stron stało się dla nich częścią życia zawodowego, ale jak już wspomniałem i tam trwa sen zimowy.
W moim przypadku tworzenie szablonów za darmo wiele dało i nadal daje. Moje dotychczasowe hobby staje się powoli czymś z czym wiążę swoją przyszłość (chyba nie ma nic lepszego jak pracować w czymś co się lubi), dlatego ja np. nie zamierzam zamykać Blogowicza dopóki będzie mnie na niego stać
i kto tu po kimś jedzie? wątek założony min. po to by dowiedzieć się co powoduje, że dana strona została zamknięta. Brak czasu to najczęstszy powód, jednak chciałem zagłębić się w szczegóły. Czasami pojawia się inne hobby, innym razem dziecko. Niektórzy tracą wenę a inni mają jeszcze inny powód - to tylko domysły a mi chodziło o konkretne powody w przypadku konkretnych stron
Wysłany:
2010-08-21, 08:52
teneniel, nie wiem czemu (albo raczej wiem, ale głośno nie powiem), ale odnoszę wrażenie, że szukasz w każdym poście dziury w całym == Nie można się wypowiadać, pisać, myśleć, niedługo może oddychać?
Przepraszam, następnym razem zapytam czy można
Nie tylko ich dotyka życie, bo każdy z nas je ma. I to jest, za przeproszeniem, gówniane usprawiedliwienie i nic mojego zdania nie zmieni.
Wysłany:
2010-08-21, 09:19
Htsz napisał/a:
a mi chodziło o konkretne powody w przypadku konkretnych stron
powodu nigdy nie odgadniesz, może co najwyżej spróbować się skontaktować z autorami szablonowni i się dowiedzieć konkretów.
a smucie domysłów nie zmieni faktów, że niektóre umarły na amen.
swoją drogą w ciągu ostatnich kilku miesięcy miałam okazję obserwować kilka szablonowni swojego pokroju (że tak to nazwę, chodzi o tematykę) i nasunęło mi się kilka takich myśli:
powstaje jedna szablonownia z powodów... ummm.. bo po prostu tak. właścicielka zakładająca ma praktycznie zerową wiedzę na temat tworzenia szablonów, HTML z wiadomej strony, kopiowany wielokrotnie, koszmarna grafika rodem z MS PAINT i juz w pierwszym poście powiadamia, że szablonownia będzie przyjmować (o zgrozo) zamówienia. Ciekawe było natomiast to, że ów autorka/właścicielka zakładała kolejną szablonwnię po raz... enty i za każdym razem zamykała po zaledwie miesiącu z powodu albo braku zamówień albo słabej koordynacji obowiązków współpracowników.
Raz nawet zaproponowali (geezz) wymianę linkami, ale gdy odpowiedziałam (bardzo grzecznie!) , że ich prace są po prostu marne to zwyczajnie trzasnęli we mnie oburzeniem. Nie wiedziałam tylko, czy mam się śmiać czy płakać.
O ile akurat ta osoba miała zwyczajnie zbyt wysokie mniemanie o swoim aktualnym poziomie wiedzy i umiejętności, o tyle z innymi osobami posiadającymi szablonownie takich cyrków nie uświadczyłam. Zwyczajnie albo pytali o jakąś drobnostkę albo mieli w czymś większy problem i im pomagałam.
Niestety na dzień dzisiejszy upadło kilka całkiem fajnie zapowiadających się szablonowni w "mojej" tematyce. Jedna tylko dlatego, że... ludzie nie szanowali ich prac i zwyczajnie kradli - nawet do własnych szablonowni W tym wypadku cierpliwość właścicielki sięgnęla apogeum.
i mała ciekawostka: nie macie czasem wrażenia, że u nas, rodzimych szablonowni jest taki trend, że każdy każdemu wilkiem? nowo powstające szablonownie powinny się rozwijać (o ile są na tyle dobre) a nie, że każda na siebie warczy, oskarża o podpie****nie np. awatarków (które identyczne już dawno w sieci są, i każda z nich zapewne korzysta z tej samej strony), pomysłów czy css/html (to ostatnie zwłaszcza, no ale jak wykazać, że mamy patent na konkretny kod?)
Mam wrażenie, że niektórzy zapominają o prostych rzeczach, jaką jest zwykła życzliwość i tylko podkładają innym świnie -_-
to kolejny aspekt podupadania stron z szablonami...
[ Dodano: 21-08-2010, 10:23 ]
Rododendron napisał/a:
teneniel, nie wiem czemu (albo raczej wiem, ale głośno nie powiem), ale odnoszę wrażenie, że szukasz w każdym poście dziury w całym == Nie można się wypowiadać, pisać, myśleć, niedługo może oddychać?
Przepraszam, następnym razem zapytam czy można
Nie tylko ich dotyka życie, bo każdy z nas je ma. I to jest, za przeproszeniem, gówniane usprawiedliwienie i nic mojego zdania nie zmieni.
może.
chociaż powinnaś się zapytać Honey.
ona pewnie też ma gówniane usprawiedliwienie, prawda?
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof
Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-08-25, 06:00
Niektórzy po prostu nie chcą wskrzeszać po raz któryś projekt z mizernymi szczątkami dawnego zapału.
To tak jakby jeść przez pół życia tylko chleb z pasztetem i mimo, że zbrzydł Ci kompletnie i wypluwania tego jedzenia po kryjomu dalej udajesz przed otoczeniem, iż to Ci smakuje.
Niczemu dobremu to nie służy, a na pewno na dłuższą metę.
[ Dodano: 25-08-2010, 07:04 ]
teneniel napisał/a:
mała ciekawostka: nie macie czasem wrażenia, że u nas, rodzimych szablonowni jest taki trend, że każdy każdemu wilkiem? nowo powstające szablonownie powinny się rozwijać (o ile są na tyle dobre) a nie, że każda na siebie warczy, oskarża o podpie****nie np. awatarków (które identyczne już dawno w sieci są, i każda z nich zapewne korzysta z tej samej strony), pomysłów czy css/html (to ostatnie zwłaszcza, no ale jak wykazać, że mamy patent na konkretny kod?)
Mam wrażenie, że niektórzy zapominają o prostych rzeczach, jaką jest zwykła życzliwość i tylko podkładają innym świnie -_-
to kolejny aspekt podupadania stron z szablonami...
Taki wyścig szczurów, który zmierza donikąd. Nie rozumiem w czym problem, przyznać się, że ktoś inspiruje się na czyiś pracach. Mi by to schlebiało, a nie oburzało
A tak ,ze zadam pytanie HTSZ też miałeś coś wskrzesić? Z tego co pamiętam to zmiana wyglądu serwisu + nowe skórki do blogów? jak to wygląda na dzień dzisiejszy...
bez wsparcia takie zabiegi nie mają sensu od ostatniej aktualizacji (czyli od 30kwietnia) otrzymałem tylko dwa nowe szablony do dodania Jeżeli zaczniemy robić dodatki bardziej systematycznie to wrócę do prac związanych ze stroną
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).