siN [Usunięty]
|
Wysłany:
2006-04-19, 16:47 Mozilla Firefox vs. Opera
|
|
|
Są to jedne z najczęściej używanych przeglądarek, każda ma swoje wady i zalety.
Opera jest bardzo przyjazną przeglądarką. Posiada standardowe już blokowanie reklam, łatwy dostęp do konfiguracji interesujących nas panelów, typu zakładki ze skrótami do najczęściej odwiedzanych stron, okienko do wyszukiwania, automatycznie wbudowane okna wyszukiwarek takich jak google, także skróty do wielu wyszukiwarek są domyślnie zbindowane, jak np. wpisując 'yh' zostaniemy przeniesieni na stronę yahoo.
Podczas użytkowania nie wystąpiły u mnie większe problemy, co więcej - raz postanowiłem wyłaczyć blokadę reklam i wszedłem na stronę o nieprzyzwoitej treści, żeby się przekonać czy ta opcja działa... mimo to reklamy nadal mi nie wyskakiwały, więc można to chyba zaliczyć jako dodatkową zaletę .
Dzisiaj ściągnąłem Firefoxa, ale zastanawiam się jeszcze nad jego instalacją, bo przeglądając forum znalazłem informację na temat złej funkcjonalności panelu administracyjnego jednego z serwisów blogowych właśnie pod tą przeglądarką. Oczywiście to nie jest żaden powód, który by mnie powstrzymał przed jej instalacją, ale w Operze to mi się nie przytrafiło.
Może ktoś nam conieco napisze o Ognistym Lisku, jego wadach i zaletach? Chętnie posłucham
|
|