Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Zamknięty przez: Htsz
2009-01-21, 01:45
Autor Wiadomość
Tobiasz 

Imię: Tobiasz
Dołączył/a: 11 Wrz 2006

Wysłany: 2008-05-23, 09:44   

Cytat

I nie uwierze w to, ze nie ma tu zadnej osoby na forum, co to robi albo przynajmnie robila.
Chyba tylko ty.

Cytat

I co uwazacie na ten temat? czy to cos zlego?
Nie widzę sensu w hackingu.

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

m@tarci 

Dołączył/a: 16 Sty 2008

Wysłany: 2008-05-23, 09:59   

Faktycznie Tobiaszu, najlepiej byc glupim i nie posiadac zadnej wiedzy o komputerach.

Tobiasz, jednak w jakims % nevada menthol, miala racje, piszesz bezsensownie, ale jej wypowiedzi nie roznia sie wartoscia merotoryczna od twojej, oboje zdazyliscie juz tutaj zablysnac, moze lepiej zaprzestancie.
Jesli sie gowno wie, to lepiej przemilczec i nie klikac w klawiature zbednie.
Dzieki tzw. hackerom, duzo zawdzieczamy, jak i ja, jak i inni userzy PCetow i nie tylko, nie pamietam kto pomogl przy PSP, ale jak sobie przypomne to dam info, chyba niektorzysa w posiadaniu tej konsoli PSP, choc hackerzy nie pomagaja tylko przy PCetach i zabezpieczeniach, na roznych konsloach tez sie znaja i duzo juz pomogli.

kolednik 

Dołączył/a: 31 Mar 2007
Miasto: UK

Wysłany: 2008-05-23, 11:32   

wlamac sie do kogos na gg to nic, mala zabawa - to taka jak po sieci zresetowac komus kompa, sformatowac dyski czy wysunac CD-ROM_a
- przechwycenie rozmowy w danej chwili kiedy sie odbywa i podszywanie sie pod jedna z osob ... chociaz i to nie jest wyczyn hackingu
- przechwycenie loginu i hasla na emaila, juz cos lepszego...
- przechwycenie loginu, hasla i kodow aktywacyjnych do zalogowania sie komus na konto bankowe i wyslanie kasy na inne to juz cos co mozna nazwac hackingiem ale nie mowie tu ze robisz taki wlam u siebie po sieci bo to nic trudnego, chodzi mi o kompa po drugiej stronie kuli ziemsiej ;)

czasami taka wiedza sie przydaje ale czasami jest przeklenstwem ... lepiej nie wiedziec za duzo co sie do okola dzieje :P

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-23, 11:45   

Bez przesady, gdyby nie to ze rozmawialem ze znajomym na gg, zrobilbym takie cos, znajomy powiedzial ze policja prawdopodobnie mnie namierza i zebym odlaczyl sie jak najszybciej, wiesz co bym tu mial, zajebali by mnie, ze dwa dni robilem po katach ze strachu, bo lazili i sprawdzali nazwiska na domofonach.

Prawda z ta wiedza, najepsze to ze wiekszosc nawet nie zdaje sobie sprawy, ze ktos byl u nich i mogl zrobic co chce.
Odkrylem ze kiedys czesto mialem gosci, ale teraz jest duzo lepiej, postaralem sie, ale i to nie starczy, bo jak jakis profesjonalista wezmie sie za to, to i ja malo poradz.

Teraz jedynie co sprawia mi zabawe, to wchodzenie na fora, szczegolnie na te, za ktorymi nie przepadam i zabawe czas zaczac.
Nie znam sie na tyle, by miec pojecie czy mnie juz wykryli czy nie i jak sie dobrze przed tym strzec, ale jak zwykle netowe lajzy, to nawet taki tobiasz moglby bez problemu wlamac sie, po krotkiej lekturze.

[ Dodano: 23-05-2008, 12:48 ]
Czasem zdaje sobie sprawe, jak to milo byc w posiadaniu jakiegokolwiek serwera, aby byl i sie nadawal do czegos :yay:

kolednik 

Wysłany: 2008-05-23, 13:09   

kazdy wie, ze hacking przeprowadza sie z nie swojego kompa (najlepiej kupionego z ebay-a, allegro itp. najtanszym kosztem i wcale nie musi to byc cod maszyna, moze byc taka do 200zl) i z nie swojego lacza ;) najlepiej z jakiejs kafejki (bez kamer) lub z niezabezpieczonego sygnalu internetowego w innej czesci miasta... itp, itd. :]

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-23, 13:38   

Wiem, jest tu takich na peczki, chodzilismy z kumplem po miescie i naliczylismy 17, wszystkie od hinsdusow i turasow, moznabylo sie tego spodziewac :rotfl:
Ale jednak mialem wtedy niezlego stracha, teraz mam z czego sie smiac przynajmniej :yay:
Ostatnio napalilem sie na bota, chcialem jakiegos napisac, by nabic sobie troche w tym ''leca w kulki'', ale jednak odechcialo mi sie, wystarczy zmieniac swoj adres.
Opera: Prefernecje>Siec>Serwery proxy i tam mozna zaczac zabawe, juz kiedys tak sie bawilem, chyba na walentyki, nabijalem znajomej z fotki jakies klikniecia czy cos takiego :P

Jednak fajnie czasem potrafic ''cos'', kiedys nie mialem pojecia co mozna zrobic, myslalem ze takie rzeczy to tylko na filmach.

Teraz pracuje nad czyms trudnym(jak dla mnie), wyciagnac jakos adresy IP userow z forum, kolega powiedzial ze moge zapytac sie admina :P ale chcialbym jakos to rozkminic, choc slyszalem ze to prawie niemozliwe.

Tobiasz 

Wysłany: 2008-05-23, 14:26   

Matarci napisał/a:

Faktycznie Tobiaszu, najlepiej byc glupim i nie posiadac zadnej wiedzy o komputerach.
Taka wiedza to może przydać się twórcom zapór ogniowych, cracków, keyloggerów itp.

m@tarci napisał/a:

Tobiasz, jednak w jakims % nevada menthol, miala racje, piszesz bezsensownie, ale jej wypowiedzi nie roznia sie wartoscia merotoryczna od twojej, oboje zdazyliscie juz tutaj zablysnac, moze lepiej zaprzestancie.
Zajmujesz się bzdurami. Co będę z tego miał jak komuś włamie się na maila, komunikatora itp.?
Ostatnio zmieniony przez Tobiasz 2008-05-23, 19:48, w całości zmieniany 1 raz  

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-23, 14:43   

Tobiasz napisał/a:

Taka wiedza to może przydać się twórcom zapór ogniowych, cracków, keyloggerów itp.

I tu sie mylisz, oni posiadaja wiedze ogolna, czyli wiedza praktycznie wszystko, przekraczaja granice, caly czas czegos sie ucza, wiedza takie rzeczy o ktorych zwykli userzy, nawet ci ktorym sie zdaje ze sa zajebisci, nie maja pojecia i nawet nie potrafia sobie tego wyobrazic.

Tobiasz napisał/a:

Zajmujesz się bzdurami. Co będę z tego miał jak komuś włamie się na maila, komunikatora itp.?

Nie, stanowczo nie, fascynuje mnie hackerstwo i daze do tego, by dolaczyc kiedys do tej spolecznosci, a to co ty opisales, to crackerstwo, zwykle kazdy mial takie cos za soba, ale to dziecinne zabawy i ma to malo wspolnego z hackerstwem, a to ze tak zrobilem, to tylko potwierdzilo to ze cos potrafie, wiem ze to nic, kompletnie nic nie znaczy, ale jest tysiace osob, co nie ma pojecia jak takie cos zrobic i starczy mi sama satysfakcja ze ja to potrafie, a oni nie. ...moze sie tym jakos dowartosciowuje :P ale nie wiesz, ile czlowiek moze sie nauczyc, ja calymi dniami teraz sie ucze i mam nadzieje ze to kiedys zaowocuje.

kolednik 

Wysłany: 2008-05-23, 14:47   

TOBIASZ jesli kogos cytujesz miej pewnosc ze ten text jest przy jego nicku bo to co zacytowales przy moim nie ma :P problem z dobieraniem cytatow ?

z wlamu na emaila nie dowiesz sie co mozesz wyciagnac dopuki sie do nich nie dostaniesz :hyhy: to tak jak z kontem bankowym :rotfl: no chyba ze dostales sie na wlasnego emaila :D

Tobiasz 

Wysłany: 2008-05-23, 19:50   

kolednik napisał/a:

TOBIASZ jesli kogos cytujesz miej pewnosc ze ten text jest przy jego nicku bo to co zacytowales przy moim nie ma problem z dobieraniem cytatow ?
Poprawiłem. Sorki.

Cytat

z wlamu na emaila nie dowiesz sie co mozesz wyciagnac dopuki sie do nich nie dostaniesz to tak jak z kontem bankowym no chyba ze dostales sie na wlasnego emaila
A co tam ma być takiego ciekawego wchodząc na czyjegoś e-maila?

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-23, 20:02   

Rozne rzeczy, np. jak sie klociles z cashee, to wtedy jakbys wszedl do niej na email, to bys mial radoche i nie zapreczaj, bo kazdy by tak zareagowal.

nevada menthol 
N.N.

Miasto: Sos/Chrz/Krk

Wysłany: 2008-05-23, 22:15   

m@tarci napisał/a:

nevada menthol, jak na razie tylko ty taki poziomym reprezentujesz, prosze okaz nam skrawek swojej wiedzy i oswiec nas, jesli nie masz nic wiecej do powiedzenia, to zamilcz, bo to jest zalosne.

żałosny to jest topic o tym, jak to super jest włamywać się komuś na gg i maila. gdy inni userzy napisali, że to żałosne, od razu zmiana tonu i odwracanie kota ogonem "no tak, to jest żałosne, ja tylko napisałem że tak ludzie robią, ale ja mierzę wyżej"

::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi