Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Zamknięty przez: Htsz
2009-01-21, 01:45
Autor Wiadomość
m@tarci 

Dołączył/a: 16 Sty 2008

Wysłany:    zabawa w hackera

Chyba kazdy z was slyszal o hackingu za pomoca gg, choc zwykle mlodzi hackerze to robia(czyli ja :p)
I nie uwierze w to, ze nie ma tu zadnej osoby na forum, co to robi albo przynajmnie robila.
Oczywisice nie robie nie wiadomo co i nie formatuje dyskow, to zwykle bajki dla dzieci i Amerykanskie filmy, ale zwykle gg, zabawa np. archiwum lub calkowite przejecie gg i podszywanie sie za usera.
I chce sie dowiedziec, jaka metoda to robicie/robiliscie?
I co uwazacie na ten temat? czy to cos zlego?
Choc mozna pojsc na dwa lata wiezienia, ale mnie jeszcze nie wsadza :P

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Bartek 
WordPress.Klub
Powrotny

Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek
Dołączył/a: 18 Mar 2006
Miasto: Freiburg im Breisgau

Wysłany: 2008-05-21, 20:11   

Takie wyczyny dużo "Przyszłych Informatyków" ma za sobą..
nie zapominajmy że to jest złamanie prawa ( Naruszenie prywatności )

:)

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-21, 20:33   

Wiem, grozi za to kara do 2 lat pozbawienia wolnosci, ale mnie i tak nie pozbawia :P
Tak w ogole, mam nadzieje ze wiekszosc z was wie, ze jest polem testowym, dla mlodych hackerow.

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team

Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2008-05-21, 21:00   

m@tarci napisał/a:

ale mnie i tak nie pozbawia
w papierach zawsze to zostaje a twoi rodzice na pewno odczują boleśnie twoje wybryki ;)

m@tarci napisał/a:

I nie uwierze w to, ze nie ma tu zadnej osoby na forum, co to robi albo przynajmnie robila.
jest pewnie jedna co się takimi głupotami zajmuje - ty ;)

m@tarci napisał/a:

I co uwazacie na ten temat? czy to cos zlego?
myślę, że to głupota.

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-21, 21:47   

Wiem, ale jesli interesuje sie ogolnie informatyka i komputery kogos facynuja, to nie ma mozliwosci, by przynajmniej raz nie sprobowac.
Teraz cwicze wlamywanie sie na strony(fora) moze to byloyb dobre :P
Nie zartuje, juz mam jedno, ale nie wiem czy to robic, nie chce miec jakichkolwiek teraz problemow, bo mam i tak juz za duzo na glowie.
Ale jednak teraz ciagle trenuje sie na badboya, ale nie zamierzam byc przyslowiowym ''hackerem'', ktory chodzi po necie i wychyla sie, jak ktos mu zwroci uwage, to odgraza sie, swoimi zdolosciami/mozliowsciami.

[ Dodano: 21-05-2008, 22:48 ]
Tak w ogole, jest tu ktos, kto potrafi umiejetnie obejsc firewalla?

Lukem 
Blogowicz.Friend

Dołączył/a: 01 Kwi 2006

Wysłany: 2008-05-21, 21:53   

Ja powiem tylko tyle:

1. Włamywanie się na GG nie ma nic wspólnego z hakerstwem. Jeśli ktoś nazywa się hakerem, bo włamał się na cudze konto - zasługuje na politowanie.
2. Poruszanie takich tematów na forach zawsze mnie bawiło. Ich autorzy przeważnie liczą, że w krótkim czasie pojawią się ludzie, którzy wyłożą im cały swój warsztat. Problem tylko w tym, że mało kto dzieli się taką wiedzą publicznie i są małe szanse, by to się zmieniło.
3. Życzę takim "młodym hakerom", jak to ich m@tarci nazwałeś, aby kiedyś spotkało ich dokładnie to samo - odczuli jak to jest samemu być takim "polem testowym". Ciekawe jak byś się poczuł, gdyby ktoś odciął Cię od Twojej listy kontaktów.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-21, 22:03   

Lukem, ja na nic nie oczekuje, bo to glupota, od lat siedze na forach i czesto ktos przylazi i zaklada po raz sety temat ''jak wlamac sie na gg'' albo ''jak zdobyc czyjes IP''.
To sa male i glupie nubki, zalozylem dosc luzny temat i taki on wlasnie jest i nie mailem zamiaru zwazac na jego poziom czy ludzi tu piszacych.
Po prostu chcialem wiedziec, kogo to bawi, a kogo nie, sam robilem takie rzeczy, ale tylko z ciekawosci, zreszta, wlasnie wykazuje sie glupota, piszac o tym na forum, ale ostatnio wszystko powiewa mi kolo masztu.

Tak w ogle, nie tylko mnie odcinali, pisali czesto za mnie, nigdy nie mialem im za zle, bo to byli znajomi z forum, co chcieli zrobic sobie ze mnie jaja, to ze posiadam najmniejsza wiedze, na pewne tematy, to ja musialem sie zmagac, z ich ''zartami''.
I wiem, ze to nie mile jest, dlatego takie cos mnie nie kreci i nie uwazam to za wielkie wyczyny.
Po prostu mlodzi i poczatkujacy, robia takie rzeczy z ciekawosci, przynajmniej w moim przypadku.
Oczywisice mam nadzieje ze nikt nie nazywa sie hackerem, bo zlamal haslo gg... to zaden problem, dla zwyklych userow i lajz.
Wystrczy troche sprytu i socjotechniki, nie jest to wcale wielki wyczyn, dlatego nazywam ten topic ''luznym''.
Jesli odebrales to wszystko, jako pisze ze prawdziwi hackerzy potrafia wlamac sie na gg, to twoj blad i twoja sprawa, mnie to nie interesuje, patrz na to jak chcesz.

Lukem 
Blogowicz.Friend

Dołączył/a: 01 Kwi 2006

Wysłany: 2008-05-21, 22:05   

OK, zwracam honor.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-21, 22:13   

Nic sie nie stalo, tyle z efaktycznie teraz roi sie az od ''hackerow'', ludzie mysla, ze ''prawdziwi hackerzy'', to ci co chodza po sicie i rozwalaja wszystkim systemy i wlamuja sie by spalic kompa, co jest prawie nie mozliwe, trzeba naprawde posiadac umiejetnosci by spalic komputer.
Imo najlepiej podejsc do ofiary i uzyskac kontakt fizyczny z biednym i przesladowanym obiektem i wtedy kilka razy kopnac, nawet nie trzeba posiadac umiejetnosci do wlaczania komputera.

Asiek 
Blogowicz.Friend

Imię: Asia
Pomogła: 39 razy
Miasto: Warszawa

Wysłany: 2008-05-22, 08:30   

włamanie na gg to nie hacking tylko debilizm. dzieciakom się w domu nudzi i postanawiają utrudnić życie innym. przez takiego jednego idiotę straciłam całą ważną listę znajomych i niełatwo ją było odzyskać.

Cwistak 

Dołączył/a: 03 Mar 2008

Wysłany: 2008-05-22, 09:02   

Amira napisał/a:

włamanie na gg to nie hacking tylko debilizm.
true, true. Bo absolutnie nic z tego nie mają.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-22, 09:20   

Ich to strasznie jara, zwykle chodza po forach, koputerowach i zakladaja popierniczone tematy ''jak moge wlamac sie na gg'' albo ''jak zlamoac haslo na gg''.
Tylko zasmiecaja forum i takich tematow jest kilka dziennie, wszystkie sa takie same.
Nawet nie potrafia uzwyc opcji ''szukaj''.
Takie dzieci sa bezmyslne, mysla ze poda im sie wszystko na tacy, oni napisza jedno zdanie i ktos im musi odpowiedziec, bo oni tak chca.

Albo niektorzy sa jeszcze lepsi, pytaja jak napisac virusa, a w zyciu nie mieli z jakimkolwiek jezykiem do czynienia :rotfl:

Czesto tez przychodza dzieci co maja problemy, bo sciagnely trojana, a po tem go otworzyly :rotfl:
Nie wiem jak mozna byc glupim, by sciagnac trojana i otworzyc go na wlasnym komputerze.
ROTFL

::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi