Wiesz jakie to były?
Bo mi nawet po przeróbce takie nie wychodzą
błagam ,niech mi ktoś powie ,jak ona zrobiła to zdjęcie (filtry)
jeżeli nie potrafisz rozpoznać podstawowych efektów programów graficznych to może najpierw warto się z nimi zapoznać ;P ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-10-06, 18:17
CzarnaKTB napisał/a:
błagam ,niech mi ktoś powie ,jak ona zrobiła to zdjęcie (filtry)
Jak robiłem podróbkę podobnego zdjęcia to mi się GIMP zaciął, więc Ci tylko napiszę:
- jasność i kontrast
- balans kolorów (niebieski głównie)
- rozmycie Gaussa (3) z wyjątkiem oczu i ust
- zaznaczenie światła na twarzy (zaznaczenie) i rozjaśnienie tego zaznaczenia
- zaznaczenie obwódki dookoła (od zewnątrz i od wewnątrz) tego światła
- rozmycie (10) tego zaznaczenia
- własne ulepszenia
a nie na rady tego zrobić w Photoshopie / photofiltre?
tak sobie pomyślałem, że można ten temat wykorzystać w trochę inny sposób. Nie każdy podzieli się pomysłem na zdjęcie zanim go wykona, ale można przecież zaprezentować zrealizowany pomysł. Mogłoby się to odbywać na zasadzie opisu pomysłu, inspiracji i zdjęć z sesji lub najlepiej zdjęcia i linka do pełnej galerii utworzonej tu na forum fotografia
druga mozliwość to prezentacja zdjęć, które nam się podobają i potem ktoś kto zrealizuje sesję w podobnym temacie podawałby do niej linka tutaj np. tematem byłby czerwony kapturek, parę przykładów innych fotografów a potem odnośniki do sesji naszych użytkowników, którzy podjęli się tego tematu.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-02-14, 14:01
Htsz napisał/a:
co o tym myślicie?
Ja nie robię zdjęć, ale pomysł dobry, bo widać, że jest zapotrzebowanie na pomysły.
Może przez to będzie więcej nowych użytkowników. Ale chętnie będę obserwował temat.
lapavlo [Usunięty]
Wysłany:
2010-02-15, 14:41
Ciekawa koncepcja, może sam coś spróbuje nacykać jak będzie cieplej
Imię: Sabina Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 517 Miasto: Z południa
Wysłany:
2010-02-15, 17:22
ja dzis miałam nieoczekiwaną sesję z lustrzanką odkoleżanki (btw to moja cyfrówka przy takims czymś to jest nic ).Temat to oczywiście zima:D zrobiłyśmy sobie małego bałwana(takiego,że można było położyc na dłoni)i takie tam różne zimowe portrety
______________________________________________________ Nie ma podpisu. Uciekł
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).