Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2010-06-11, 14:52
ja nie mam konta na blipie i jakoś nie mam ochoty zakładać.Nie należę do ludzi, którzy lubią informować wszystkich o tym, co robią.
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
ja nie mam konta na blipie i jakoś nie mam ochoty zakładać.Nie należę do ludzi, którzy lubią informować wszystkich o tym, co robią.
ta strona nie służy jedynie do informowania o tym co sie jadło, jest też dobrym narzędziem do promocji tego co się robi np. zawodowo jak ktoś prowadzi serwis internetowy lub bloga to może pisać na takich mikroblogach zapowiedzi, zachęcać do czytania poruszonych tematów itp.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2010-06-11, 19:20
Przy zabawie z wyglądem, jeśli nie występował komunikat, że coś się zwaliło, idź do kokpitu, to pokazywało się, że jest za dużo ludu i przyjdź za kilka minut.
CSS - WTF? Non stop się coś waliło, a gdy zaczęło działać, to po każdym zapisie pokazywało po ten cały blipblog (?). Sorry, jak ja bym sobie chciała sama wejść na stronę główną, to bym se klikła.
Limit znaków. Śmiech na sali.
A najbardziej mnie zajarzyło to, że odpowiedzi np. do Ciebie, Yzoja, pokazywało mi na kokpicie, ale nie na tym całym blipblogu. To się kompletnie mija z celem. Jak komuś odpisuję, to znaczy, że chciałabym, żeby to widzieli inni ludzie. Twitter mógł, ale Blip nie? Mój Boziu.
Ano właśnie. Kto wpadł na pomysł, żeby obserwowani mogli sobie wchodzić na kokpit i widzieć wsjo, nie obserwowani, obcy lud też? I po co wymyślili ten cały blipblog? Skoro i tak trza włazić na kokpit.
Zajarzyło mnie też okienko nie do usunięcia na kokpicie "Polecani" na początek, czy cuś. Cholera. Jakby mnie coś z tego zainteresowało, to jestem zdatna, żeby sobie to samemu znaleźć.
Przy zabawie z wyglądem, jeśli nie występował komunikat, że coś się zwaliło, idź do kokpitu, to pokazywało się, że jest za dużo ludu i przyjdź za kilka minut.
A najbardziej mnie zajarzyło to, że odpowiedzi np. do Ciebie, Yzoja, pokazywało mi na kokpicie, ale nie na tym całym blipblogu. To się kompletnie mija z celem. Jak komuś odpisuję, to znaczy, że chciałabym, żeby to widzieli inni ludzie. Twitter mógł, ale Blip nie? Mój Boziu.
Blip też może. Zamiast ">yzoja: tu treść wiadomości" piszesz "^yzoja tu treść wiadomości". Tylko że na Blipie wiadomości prywatne (te wysyłane przez z ">" przez nickiem blipowicza) są faktycznie wiadomościami prywatnymi (tzn. kierowanymi do jednej osoby) i wysyłanie ich publicznie (z "^" przed loginem blipowicza) nie zawsze jest mile widziane.
Cytat
Zajarzyło mnie też okienko nie do usunięcia na kokpicie Polecani na początek, czy cuś. Cholera. Jakby mnie coś z tego zainteresowało, to jestem zdatna, żeby sobie to samemu znaleźć.
Poignoruj wszystkich widocznych polecanych, okienko zniknie. Chociaż nie wiem, czy ten myk jeszcze działa.
ciężko mi się odnieść do tego, moje zmiany wyglądu skończyły się na kolorze linków i tle ;] więcej mi do szczęścia nie potrzeba
Rododendron napisał/a:
Limit znaków. Śmiech na sali.
na tym polega mikroblogging krótkie wiadomości, chcesz pisać dłuższe użyj tego co podał Lukem (3600.pl) albo pisz bloga
Rododendron napisał/a:
A najbardziej mnie zajarzyło to, że odpowiedzi np. do Ciebie, Yzoja, pokazywało mi na kokpicie, ale nie na tym całym blipblogu.
jak jesteś zalogowana to właśnie kokpit służy ci do ogarniania tego co pojawia się na obserwowanych tagach i co dodają ludzie, których obserwujesz. Tutaj także pojawiają się twoje publiczne wiadomości oraz te prywatne, widoczne dla ciebie i osoby, z którą piszesz. Na kokpicie dostajesz też powiadomienia o cytowaniu twoich wypowiedzi.
strona główna - dashboard - służy do pokazywania tylko twoich wpisów, takie archiwum wypowiedzi (statusów, blipnięć), bez tych dodatków, które wypisałem powyżej.
Rododendron napisał/a:
Zajarzyło mnie też okienko nie do usunięcia na kokpicie Polecani na początek, czy cuś. Cholera. Jakby mnie coś z tego zainteresowało, to jestem zdatna, żeby sobie to samemu znaleźć.
to są jakby profile sponsorowane, na tym zarabia blip. Jak na właściciela tej strony (Gadu-Gadu) to całkiem mała ilość reklam Są zapewne sposoby na ukrycie tego, może adblock albo BLIPalacz?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).