Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-07-16, 13:07
Ludziom to się już mega we łbach przewraca. Komunikatora GG nie pobije nawet komunikator NK. A na pewno nie będzie tak, że ludzie rzucą GG na rzecz tego czegoś.
ja nie twierdze, że na pewno przebije, jak dla mnie są po prostu duże szanse, że tak się może stać, NK ma ku temu większe predyspozycje niż ktokolwiek inny.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-07-16, 13:48
Htsz, a Ty mas zamiar zamienić swój komunikator na komunikator NK? Jedyną szansą na to, że ludzie będą używać śledzika jest integracja z GG. Być może napisali o tym w artykule, ale wybaczcie... No doczytałam go .
z uwagi na to co robię w sieci używam tego z czego korzysta większość, ale jeżeli ten nowy komunikator da mi możliwość rozmowy z ludźmi posiadającymi gg, tlen czy nawet skype, oovo itp. gdzie jestem dostępny do dlaczego miałbym tego nie zrobić ? wolałbym jeden program, niż kilka
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Ja powiem tak: jeśli potwierdzą się moje przypuszczenia co do użycia XMPP (tego, co siedzi pod Jabberem - a są podstawy by tak sądzić), to nr GG przestanie mi być aż tak bardzo potrzebny jak teraz. Zwłaszcza że już teraz wiele wiadomości wysyłam właśnie przez nk, a nie GG.
A jeśli nie dojdzie do pozakulisowych układów między GG a nk, to na sensowną integrację z GG raczej nie ma co liczyć. Co najwyżej powstanie kolejny multikomunikator (protokół nk plus wtyczka obsługująca GG), a i co do tego nie jestem przekonany.
Zresztą póki co możemy sobie spekulować. NK też miała nie zdobyć popularności, i co?
Coś czuję, że oni namieszają tym Śledzikiem. Pewien odsetek łyknie bakcyla i znów zacznie się pochód (micro)bloggingu, tylko tym razem na nieco inną skalę i wśród innej grupy docelowej. Bowiem posmakują go ci, którzy jeszcze w tej chwili nawet nie wiedzą o istnieniu czegoś takiego jak Blip czy Twitter.
Ale liderem na rynku to raczej nie zostanie, bo jest jeszcze Blip, a i Spinacz pewnie też nie będzie stał w miejscu.
trochę mnie dziwi, że Gad-Gadu mając taką siłę nie jest wstanie przekonać gadowiczów do blipa - a może to obecna społeczność blipowa zniechęca gadowiczów do udzielania się? bo tutaj nikt ci raczej nie pokomciuje twoich wypocin na temat kiełbaski na śniadanie a na śledziku to właśnie może być głównym tematem wiadomości wysyłanych z kokpitu..
Powoli coś idzie w tym kierunku. Co jakiś czas obserwuję fale nowych "nieopierzonych" blipowiczów, więc jakieś działania reklamowe chyba były/są. Nie na jakąś wielką skalę, ale coś się dzieje.
Cytat
tutaj nikt ci raczej nie pokomciuje twoich wypocin na temat kiełbaski na śniadanie a na śledziku to właśnie może być głównym tematem wiadomości wysyłanych z kokpitu..
można zobaczyć jak wygląda śledzik.pl, działa na dane z naszej klasy
Z tego co widzę mogę wysłać wiadomość mającą maksymalnie 250 znaków (to sporo) i z automatu śledzę od razu wszystkich swoich znajomych. Z tego co napisał Grzegorz ma to być także wersja lite nasza-klasa.pl
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).