Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2011-01-11, 19:38 W jakie gry grasz na serwisach społecznościowych?
|
|
|
Serwisy społecznościowe to idealne miejsce do promowania gier "przeglądarkowych". Skupia się tam masa ludzi, można na nich zarobić, gracze masowo powiadomią o niej innych znajomych, bo dostaną za do jakieś skromne profity do wykorzystania.
Mieliście okazję grać w jakieś gry na NK, Facebook, Fotka (lub innym portalu)? Czy jakaś z nich zaciekawiła was na dłużej? jakiego typu gry lubicie i jak wiele czasu im poświęcacie? Jeżeli nie gracie w takie gry to dlaczego? z braku czasu czy nie kręci was to?
--
Profilu na Facebook nie posiadam, ale wiem, że moja siostra poświęcała wiele czasu na jakąś grę "Treasure Isle" i drugą taką z mini restauracją? uświadomiła sobie, że to straszny pochłaniacz czasu i zawiesiła konto na FB. Z grami na FB kojarzy mi się też FarmVille.
Ja przesiaduję zwykle na nk. Aktywnie gram w Happy Harvest (taki odpowiednik FV) - jednak przy obecnym lvlu (około 43) gra staje się nudna. To samo w przypadku Miejskich Gangów (City Gangs, mam około 60 lvl). Gry te przestają być ciekawe dla tych, którzy nie korzystają z Eurogąbek.
Niedawno wprowadzono kilka nowych, min. "Moje miasto" (Social City). Od razu przypomniało mi się Sim City 3000. Jak widać stare pomysły zostają odgrzewane i sprzedawane na nowo. Oczywiście wszystkim zależy na tym żebyśmy wydali w grze jak najwięcej prawdziwych pieniędzy, ale na chwilę obecną (16lvl) da się tutaj obejść bez nich.
Ostatnio wyczytałem w sieci, że tego typu gry nie mają w sobie nutki wyzwania i prawdziwego elementu społecznościowego, bo wszystko dzieje się jakby w kółko tylko z każdym poziomem dłużej trwa i w rzeczywistości wcale nie nie odczuwamy, że gramy w nie ze znajomymi (nie mają większego wpływu na rozwój naszej gry) - tak jak np. w przypadku gier na kurniku.
Cały wpis na ten temat http://www.gadzinowski.pl...sa-dziadowskie/ - zgadzacie się z tymi opiniami?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|