Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Zamknięty przez: Htsz
2009-01-10, 01:35
Autor Wiadomość
m@tarci 

Dołączył/a: 16 Sty 2008

Wysłany:    dziecko?

Nie chce mi sie rozpisywac i widzialem to juz jakis czas temu, ale jednak warto, zobaczyc to jeszcze raz.

http://pl.youtube.com/watch?v=9s_FGE-Mw2Q

Co sadzicie na ten temat?

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Asiek 
Blogowicz.Friend

Imię: Asia
Pomogła: 39 razy
Miasto: Warszawa

Wysłany: 2008-05-20, 13:52   

Ja jestem zdania, że tacy ludzie powinni być leczeni. To już jest choroba, i osoby powinny być kontrolowane. Też nie wolno tego traktować jak 'widzimisię'. To niekoniecznie jest tak, że on chce się tak zachowywać. Wiadomo, że nasz umysł ma nad nami władzę. Nie zawsze pracuje tak jak powinien i stąd się biorą nasze problemy. Temu dziecku potrzebna jest pomoc lekarzy.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-20, 14:06   

Temu dziecku juz nic nie pomoze, nie widze dla niego zadnej przyszlosci, coz, takie cos moglo i mnie spotkac... nie, nie moglo, to nie mozliwe, ale jesli nawet, to tez bylbym spisany na straty.
Nie moge sobie wyobrazic jak on bedzie funkcjonowal w przyszlosci, jako osoba dorosla, na razie piwo/wino/wodka i papierosy, bo zadaje sie ze szczylami i gnojkami, takimi jak on,, ale za kilka lat, molestowanie, gwalt i seks tez beda normalka w jego zyciu codziennym.
To juz nie zwykla choroba, on moze w przyzslosci miec jakies mega zaburzenia, i to roznego radzaju, nie wiem jak takie cos wyleczyc, to jest choroba, nalog, przyzwyczaienie, glupota , hobby, spedzanie czasu, jego zycie, styl zycia, zalosny byt.
Nie wiem jak takie cos leczyc, nie slyszalem nigdy jeszcze o przeszczepie mozgu.

Nie mam zamiaru wyklocac sie o takiego glaba w tym temacie i szarpac sobie nerwy, ale na razie to do poprawczaka i psychiatry, wiecej nie ma mozliwosci, niech policja sie nim zajmie.

Cashee 
Blogowicz.Friend

Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 5 razy
Miasto: Rzeszów

Wysłany: 2008-05-21, 15:55   

Ferflix, brzydkie i glupie. Ja się w ogóle dziwię, skąd takie krzywe dzieci mają kasę na piwo. Seryjnie, ale to troche inne, nie posłać takiego na leczenie, dać się bić, poniewierać, obrażać... i co jeszcze?

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-21, 16:23   

Kase on ma od matki, 12€ to jego kieszonkowe, zreszta jak ona mu nie da, to idzie do jej pokoju i sam sobie bierze, starszemu bratu, tez wlazi do pokoju i zabiera jesli cos jest.
Choc widze, ze brat jak by mogl, to by mu wpierniczyl.

godson90 

Dołączył/a: 05 Sie 2007

Wysłany: 2008-05-22, 08:21   

Ten gościu jest "chory na masę" :zly:
Gdyby ktoś tak na moich oczach rzucał swoją matką to bym go zajebiś*** przeszkolił.
No chyba że by był z lekka większy, ale to nie zmienia faktu że i tak bym stanął w obronie jego matki.

Gościa powinni oddać na leczenie albo do wojska.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-22, 09:22   

W wojsku gowno mu zrobia, najwyzej go wyrzuca, po kilku dniach albo stawia go przed sad.
Najlepiej do psychiatryka.

Cwistak 

Dołączył/a: 03 Mar 2008

Wysłany: 2008-05-22, 09:33   

Cóż, chyba powinien łykać codziennie przed każdym posiłkiem prozac i valium. maj dojcz iz nat fluent enaf zeby to zrozumieć, ale materiały video mowia same za siebie.
it's sick oO; ale to tylko dojczland!

Inez 
Blogowicz.Friend

Pomogła: 12 razy
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2008-05-22, 09:39   

Szkoda, że prawie nic nie rozumiałam z tego, co mówili, bo nie uczę się niemieckiego.

Masakra! I moi rodzice mówią, że mają ze mną problem? Na miejscu tej matki chyba wyrzuciłabym takiego darmozjada z domu, albo na pewno na jakiś odwyk bym go siłą zaciągnęła i do domu mógłby wrócić dopiero wtedy, gdy się opamięta.

Ja rozumiem, że ludzie w młodym wieku chcą wszystkiego spróbować... Napić się alkoholu, zapalić papierosa. Nie to, że to pochwalam, ale rozumiem, bo każdy z nas miał lub ma te pierwsze naście lat. No ale, żeby tak tłuc matkę? Przecież on któregoś dnia jak jej nie zabije to ją poważnie skrzywdzi. Bałabym się mieszkać z takim zwierzakiem w domu!

Ciekawa jestem tylko jak on będzie traktował swoją żonę i dzieci. O ile wcześniej w kryminale nie wyląduje. Ja uważam, że taka niania to mu niewiele da. Jemu jest potrzebny pan, co tresuje lwy, albo najlepiej jakiś prokurator od razu, który nie będzie spuszczał go z oka.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-22, 09:42   

W tym problem, ze to Deutschland, tam nie powinno byc takic przypadkow, tam tak kontoluja, nawet szkoly angazuje sie w zycie prywatne, tam jest jak jeden wielki system, choc na pozor, nie da sie tego zauwazyc.
Nikogo tam nie obchodzi czy jestes chory czy nie, masz chdzic do szkoly i juz, a jak nie to na policje, rodzice placa wtedy za to pieniadze, ciebie wywalaja do najgorszej szkoly i juz nie masz szans na mature, ani nic innego.

A ten robi sobie co dusza zapragnie, nie wiem, z jakiego miasta on jest albo raczej Landu, normalnie bylby juz w poprawczaku, ale nie, lepiej wezwac super-nianie :wstyd:

Inez 
Blogowicz.Friend

Pomogła: 12 razy
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2008-05-22, 09:44   

m@tarci napisał/a:

A ten robi sobie co dusza zapragnie, nie wiem, z jakiego miasta on jest albo raczej Landu, normalnie bylby juz w poprawczaku, ale nie, lepiej wezwac super-nianie

Ja na miejscu tej super niani to nie dałabym się wrobić w takiego gówniarza. Zaproponowałabym matce numerek 997 (oczywiście gdyby to była Polska), a sama uciekłabym gdzie pieprz rośnie, ale po drodze do kościoła pomodlić się o zdrowie dla tej biednej kobiety, bo jej nerwy są już zapewne zszargane maksymalnie.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-22, 09:46   

Zzielona, on z tamtym kolega pija ok.12-14 piw dzienie, zawsze jest agresywny, a jak sie najebie i wraca po szkole, jest jeszcze gorzej.
Watpie bys sie mu postawila, jakbys byla jego matka, spuscilby ci ww pierdol, nawet bys nie zauwazyla, kiedybys lezala sponiewierana na podlodze.
Dlatego napisalem, ze nie widze dla tekiego czegos przyszlosci, nawyzej zabic go szybo i bezbolesnie, to juz w jego pustym lbie nie odwracalne, zadne terapie nie pomoga, moze sie zmienie, ale nigdy nie zapomni tego trybu zycia.

[ Dodano: 22-05-2008, 10:46 ]
Zzielona, na 110 :P

[ Dodano: 22-05-2008, 10:47 ]
albo 111, nie wiem nigdy nie moglem sie nauczyc, z Polskimi tez miewam problemy z tymi dziewiatkami i koncowkami :wstyd:

::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi