tzn zdjęcia mają ogromną głębię ostrości i nie są subiektywne, tylko jedno ma znośną (4 od dołu).
ta róża wśród kamieni przykładowo aż krzyczy o jakieś ciekawsze ujęcie, dodatkowo to czarno białe zdjęcie z laską na torach jest prześwietlone.
nie wiem jakie są zdolności twojego aparatu, ale przy padu zdjęciach wystarczyło zwykłe przyłożenie się (np zdjęcie z kotem i te książki i duperele po bokach)
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-02-16, 21:44
Pierwsze zdjęcie byłoby naprawdę fajne gdyby właśnie nie te duperele na biurku. Zawsze można je później usunąć na Photoshopie i będzie git . Druga fotka jest całkiem fajna i pomysłowa tylko kadr jakiś dziwny no i technicznie "be". Trzecie jest po prostu poprawne, bez rewelacji. Czwarte - rzeczywiście, trochę prześwietlone i kadrrrr... Nie obcina się w taki sposób ludzi . Ale pomysł fajny. Piąte - jestem zdania Rashell... Aż się prosi o inne ujęcie! Szóste - to podoba mi się najbardziej, jest ładne jeśli chodzi o kadr i "efekty". Fajnie wyglądają te błyski. Siódma fotka jest średnia... Kadr beznadziejny (sorry ) i jakoś nie powiedziałabym, żeby to zdjęcie cokolwiek przekazywało... Ot twarz dziewczyny w okularach... Gdybyś może zrobiła krok do tyłu to byłoby lepiej? Ósme - podoba mi się kontrast pomiędzy pomarańczowymi kwiatkami i zielonymi łodyżkami, ale to nie do końca Twoja zasługa , aczkolwiek zdjęcie jest niezłe, szkoda tylko, że nie pokombinowałaś z ujęciami. Przedostatnie zdjęcie też jest fajne, nie mam większych zastrzeżeń... No... Może denerwująca jest ta poręcz . Ostatnie - pomysł niezły, ale jakoś dziwnie to wygląda. Obcięty listek...
Wiesz, ważne jest, żebyś patrzyła na kadry i uważała na detale. Nie możesz na przykład obciąc tyłka, łydek i kawałka buta siedzącej koleżance. Dopiero zaczynasz zabawę z fotografią i powinnaś się dostosowywać do przyjętych zasad .
W każdym razie Twoje zdjęcia nie są złe, uważam, że jesteś na dobrej drodze .
dzięki
sprawa z tymi zdjęciami jest taka, że praktycznie nie są robione z myślą o czymś więcej niż siedzenie u mnie na dysku. jednak, własnie część ma w sobie to CUŚ
z tym kotem... rozbawiło mnie to, że wariatka schowała się pod kalendarzem. wzięłam i cyknęłam xD
nad kadrem musze popracować. ale po prostu to że mam słaby aparat nie motywuje mnie zbytnio, bo i tak nie łapię ostrości na to, na co bym chciała...
kilka razy miałam porządne Nikony w rękach i mnie prawdopodobnie trochę zmanierowały.
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
do kadrowania nie potrzebna jest lustrzanka,
mam wielu znajomych którzy narzekali na swoje cyfry, w końcu dostali upragniony sprzęcik do rąk i nie wiedzieli co z nim począć.
i od poczatku należy bawić się na manualu, bo auto w najlepszym nikonie jest takie samo jak auto w kodaku.
właśnie na Kodaku się nie znam, a na Nikonie znam i to całkiem dobrze. no ale moje marzenie zostało w Irlandii... ech. nie umiem się odnaleźć w tym Kodaku zupełnie.
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).