Wysłany:
2009-11-09, 15:26NKTalk - komunikator - opinie i uwagi
Zostałem dzisiaj zaproszony do testów nowego komunikatora Naszej-Klasy.
Według donosów z profilu http://nasza-klasa.pl/nk_talk na beta testerów wybrano blisko pół miliona użytkowników NK. Na Blipie widziałem, że możliwość testowania aplikacji dostali także ci co nie zgłaszali się poprzez stronę http://nktalk.pl dobrowolnie.
Postanowiłem założyć nowy temat bo w tamtym o komunikatorze mieliśmy także rozmowy o śledziku a wolałbym aby wszelkie informacje o nowej funkcji były w jednym miejscu - łatwe do odnalezienia i bez offów
Poniżej (w załącznikach) prezentacja zrzutów ekranu z tego co mogłem zobaczyć po kliknięciu w banner powitalny po tym jak wszedłem na NK dzisiaj
jak wam się podoba? będziecie tego używać? myślicie, że może to zaszkodzić pozycji Gadu-Gadu?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
ja sie zapisalem, a nic nie otrzymalem. damm it ... ale ciekawi mnie na jakim 'silniku' bazuje ? jabber ?
widocznie nie korzystasz mocno z nk nawet moja ciocia dostała - przynajmniej wnioskuję po ilości nowych ikonek przy kontaktach. U mnie dominują - wygląda jakby większość moich znajomych została zaproszona do testów.
jeden z moich kolegów słusznie zauważył, że brakuje wśród emotek tej o nazwie <piwo>
i coś mi tak lekko nk ssie dzisiaj a nktalk często łączy się z serwerem - może to przez nktalkeffect
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-11-09, 17:14
Ja też otrzymałam ten "zaszczyt". Nie wiem tylko w jaki sposób mogę się dzięki temu porozumieć z ludźmi... To znaczy fizycznie wiem jak, ale jakoś nie jestem w stanie wyobrazić sobie, że będę używać tego zamiast GG.
Sądzę jednak, że to w jakimś stopniu mogłoby zagrozić GG, ale w niewielkim.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-11-09, 17:17
Na mojej liście jest tylko 6 osób z 314, które biorą udział w testach (co za boroki!).
Mi się podoba póki co. Jest przejrzysty, ładna grafika i nie przeszkadza mi na belka u dołu strony Przypomina nieco czat z google lub facebooka, ale tam nie posiadają możliwości archiwizowania wiadomości.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-11-09, 17:39
Htsz napisał/a:
belkę mozna minimalizować - tak jak to widać na 3 zrzucie ekranu - jeżeli dostaniesz jakąś wiadomość to buttonik będzie migał
Wiem o tym, ale mi nie przeszkadza
Tak, mam dość sporą grupkę osób, która nie chce posiadać konta na nk, więc gg nie odejdzie w odstawkę na "hura", jednak na pewno komunikacja pomiędzy użytkownikami na nk się poprawi
jak dobrze zauważyłeś na blipie to może wykluczyć rozmowy poprzez wiadomości prywatne a archiwum jest, więc nie ma problemu z śledzeniem historii rozmowy
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).