Yzoja
WordPress.Klub Psychofanka ||l||
Zaproszone osoby: 3
Imię: Angelika Wincenta
Pomogła: 8 razy Wiek: 32 Dołączyła: 13 Gru 2008 Posty: 1040 Miasto: Zabrze
|
Wysłany:
2010-04-26, 10:56 [serial] Doctor Who
|
|
|
Zna tu ktoś może ten brytyjski serial?
Jest on najdłuższym serialem SF na świecie, emitowany od 63 roku. Opowiada o Władcy Czasu, zwanym Doktorem. Podróżuje on w czasie i przestrzeni za pomocą TARDISa, który jest niebieską policyjną budką telefoniczną. Czasem w odcinkach są mocne związki z rzeczywistością - jest odcinek o tajemniczej sztuce Sheakspeara, o zaginięciu Agathy Christie, pojawia się postać królowej Victorii, Elżbiety I i parę jeszcze osób znanych z historii.
Ja się w nim zakochałam dwa lata temu, obejrzałam kilka odcinków siedząc w Irlandii, odtwórcą głównej roli był wtedy David Tennant, dlatego też przyciągnął moją uwagę (Tennant grał w czwartej części Harry'ego Pottera). Po paru miesiącach przypomniałam sobie o nim i zaczęłam szukać odcinków na internecie. Znalazłam pierwszy sezon, który okazał się być z innym aktorem - Christopherem Ecclestonem - ten sezon część może znać, gdyż podobno leciał kiedyś w wakacje na TVP1.
Drugi, trzeci i czwarty sezon należał do Davida i jego przekomicznych min
Towarzyszki Doktora też zmieniały się parę razy,
1-2 - Rose Tyler, czyli moja osobista faworytka, której odejście mocno przeryczałam.
3 - Martha Jones, bardzo pozytywna lekarka.
4 - Donna Noble, kobieta totalnie przekręcona. Nie rozumiem jej fenomenu, ale cóż :D
Oh, no i mój ulubiony przeciwnik Doktora, Master:
Obecnie wyszedł 5 sezon, którego nie mam ochoty oglądać z powodu beznadziejności tego nowego Doktora. Bleh.
|
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever |
|