Yzoja
WordPress.Klub Psychofanka ||l||
Zaproszone osoby: 3
Imię: Angelika Wincenta
Pomogła: 8 razy Wiek: 32 Dołączyła: 13 Gru 2008 Posty: 1040 Miasto: Zabrze
|
Wysłany:
2010-04-29, 18:16 Yzoja wbija do rządu i przeprowadza masę reform
|
|
|
Tak, za sprawą koleżank gossip_girl zaczęła się rozmowa na temat mojego wpadnięcia do rządu, słyszałam to już parę razy, więc może czas pogdybać sobie jeszcze poważniej z waszą pomocą ?
Program powyborczy, czyli co Yzoja wniosłaby dobrego dla naszego państwa
1. przeniesienie stolicy z 'zapyziałej' Warszawy w jakieś ładniejsze, mniej przereklamowane miasto. Tylko jakie?
Może Gdańsk? Ładnie tam, choć w zasadzie strasznie daleko od Śląska i całej południowej polski.
Wroclove? tu bym pewnie miała poparcie i sądzę, że to by było niegłupie.
2. reforma szkolnictwa. może zniesienie ustnej matury z polskiego? ;D obcięcie pensji rządowi i w zamian za to jakieś pomoce naukowe dla uczniów :hyhy:
3. mocna przepierka lektur na ciekawszy repertuar, który dałoby się czytać.
(Mały Książę, Pinokio, Akademia Pana Kleksa, powieści Stephena Kinga, Grahama Mastertona i Zafona, koniecznie. Kryminały Joe Alexa) do tego... powiedzmy byłoby tak, że każdy uczeń ma sobie wybrać 50% lektur, książek, które przeczyta z chęcią i na nich pracować.
a potem, a potem... (ah, zapaliłam się do tego pomysłu) lekcje prowadzone byłyby inaczej. Ludzie mogliby dyskutować, mówić co myślą, a nie tylko bezmyślnie słuchać nauczycielek języka polskiego! tak! tak!
nad resztą pomyślę jeszcze.
|
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever |
Ostatnio zmieniony przez Yzoja 2010-04-29, 18:35, w całości zmieniany 1 raz |
|