teneniel
WordPress.Klub Lineage II Gamer
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
|
Wysłany:
2010-12-03, 20:18 [Serwisy Aukcyjne] Delibo - opinie
|
|
|
Słyszeliście coś o (podobno) nowym serwisie aukcyjnym Delibo.pl ?
Nie?
Ja też ^^
Dopóki jakieś 15 minut temu nie dostałam na skrzynkę FB reklamy owego serwisu.
Weszłam na stronę i... konkurs?
eeee... to w końcu serwis aukcyjny czy konkurs?
nie mam bladego pojęcia, ale jak licznik wskazuje - dowiem się za 3 dni, kiedy to "coś" ruszy.
A teraz serio:
pierwsze co mi się rzuciło w oczy to:
1) regulamin niby ok, ale...
2) dział kontakt wygląda mizernie - zwykły formularz, brak realnych danych adresowych wraz z nazwiskiem/kami
3) ciąg dalszy punktu nr1 - regulamin jest przejrzysty i ładny, ale czegoś mi w nim brak. jest nazwa firmy, jest adres w Krakowie... i nic poza tym!
Powinien być KRS (każda zarejestrowana firma go posiada) i ilość środków pieniężnych przeznaczonych na statut spółki (a takowy niby posiadają skoro to spółka z. o. o.).
4) sprawdziłam tu i ówdzie i wyszło mi:
- brak informacji o firmie w jakimkolwiek dostępnym informatorze o firmach
- zgooglanie adresu daje salon sukien ślubnych, jakiegoś krakowskiego (?) dewelopera i salon auto-moto - zero o jakiejkolwiek firmie o nazwie Delibo.
- domaintools pokazuje zarejestrowaną domenę miesiąc temu przez Consulting Service Robert Siebielski z siedzibą w Warszawie, hosting dedyk u Kei.pl w Krakowie
- oczywiście wszelkie dane rejestratora ukryte.
czy ja mam jakieś deja vu?
specjalnie nie podam co o tym myślę, bo jestem ciekawa, co wy o tym sądzicie, ale jestem pewna, że mamy podobne zdanie.
zachęcam do dyskusji, jestem ciekawa, czy ktoś mieszkający w Krakowie jest w stanie potwierdzić realne istnienie firmy...
|
|