Ewe-Linka
Prezes w Mamspired
Zaproszone osoby: 3
Imię: Ewelina
Wiek: 33 Dołączyła: 17 Lis 2012 Posty: 154 Miasto: Northampton
|
Wysłany:
2013-10-24, 12:34 co gdy nazwa naszego bloga już istnieje?
|
|
|
Hej. Rozpoczęłam niedawno prowadzenie drugiego bloga. Jest o macierzyństwie i babskich sprawach. Oczywiście najgorszy problem miałam z wymyśleniem nazwy dla niego. W końcu wymyśliłam coś prostego- Lady Mama. Z poprzedniego bloga zrezygnowałam po całości, więc założyłam także nowy fanpejdż (pod tą samą nazwą) i rozpoczęłam pisanie. Pojawił się jednak problem, bo po wpisywaniu w wyszukiwarkę fb mojej nazwy wyskoczyła mi inna Lady Mama i do tego jeszcze polski portal pod taką właśnie polską domeną (chodzi mi o końcówkę .pl). O domenie wiedziałam, bo przed wymyśleniem tytułu sprawdzałam kilka możliwości i już sobie upatrzyłam jedną związaną akurat bardziej z moim blogerskim nickiem.
Przyznam szczerze, że spanikowałam. Znowu mam wprowadzać zmiany? Czy dać się temu rozwinąć. Polski portal dla kobiet, no dobra, zdarza się, prawda? Może ktoś będzie wolał zajrzeć akurat do mojego bloga po wpisaniu tego w wyszukiwarkę, ale jest jeszcze ta druga lady mama (ma +1000 fanów na fb). Różnimy się w pisaniu, ale jednak ona miała pierwszy taki tytuł.
Co zrobiłam? Dopisałam podtytuł: życie kobiety zaczyna się po urodzeniu dziecka. Czy to będzie już wystarczyło? Myślę, że fb nazwa to już swoją drogą (ale nie wiem?), bo zrobiłam sobie taką własną sieć na tych wszystkich obrazkowych portalach typu pinterest, tumblr itp. Dodam, że każde z tych kont ma to samo logo, końcówkę url (taką jaką planuję wykupić na bloga). Jest więc krótko i rzeczowo, a polubienia zbiera się przeważnie za promocję strony przez ljki i komentarze innych, lub przez bezpośrednie kliknięcie z bloga.
Przyznam szczerze, że nie chciałabym już nic mieszać na blogu, ale być może tak będzie rozsądnie? Co byście poradzili? Zmienić wszystko, czy się rozwijać i nie przejmować, bo to co zrobiłam wystarczy?
Nie chcę być nigdy oskarżona o kopie, albo być uważana za gorszą wersję 'naszych' blogów. (paranoje jakieś mam?)
Pozdrawiam
|
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle. |
|