Od wielu już lat abonamenty w plusie, ale coraz częściej myślę nad zmianą operatora.
jak ktoś, kto czyta dany wątek może skorzystać z odpowiedzi tego typu? W samym tytule tego wątku są dwa pytania a potem rozwinięcie. Z waszych odpowiedzi nie dowiedzieliśmy się dlaczego wybraliście daną sieć, jakiego pakietu używacie, czy jest on dla Was wystarczający, dlaczego w planach jest ewentualna zmiana.
Wystarczy kilka chwil dłużej by napisać o wiele ciekawszego i przydanego posta...
-----------
Ja nadal siedzę w t-mobile na kartę, ale głównie z lenistwa. Moja obecna taryfa to Era Tak Tak Hot, która wcale nie należy do najkorzystniejszych (30gr/18gr). Mam uruchomioną usługę bonus 2za1 i uzbierałem na nim ponad 1200 minut do sieci i na stacjonarne, ale raczej prędko tego nie wykorzystam, bo głównie odbieram rozmowy a dodatkowo mam domowy numer z darmowymi minutami do wszystkich. Ten bonus i tak się popsuł, bo kiedyś naliczali sekudowo a obecnie tylko po pełnych dwóch minutach.
Konta nie doładowywałem chyba od ponad roku, bo wcześniej nabiłem je by nie stracić numeru. W sierpniu skorzystałem z triku, który za 5zł pozwolił mi przedłużyć ważność o 365 dni. Jeżeli będzie taka możliwość, to przy następnej okazji zrobię to samo. Patrząc na powyższe abonament nie jest mi w tej chwili do niczego potrzebny, bo bym płacił go na darmo.
Nie mam problemów z jakością połączeń, brakiem zasięgu, rzadko dzwonię i wysyłam smsy, więc jakoś nie ciągnie mnie do chodzenia po stronach i szukania lepszej oferty. Obecnie potrzebuję tylko innego telefonu, bo nokia e52 na symbianie to już niezły dziadek ;-D
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2015-04-15, 19:44
1&1 - Pomimo jednak zdecydowanie droższych taryf cenowych w niemczech, jest to opłacalne.
Za niemilimowane rozmowy i smsy na terenie Niemiec + 1GB transferu (4G) Płacę 15e miesięcznie, w momencie podpisywania umowy, taniej nie było nigdzie...
Dość mocno się zdziwiłem gdy byłem w Polsce, kupując karte Playa za 10zł mogłem 1GB surfować w necie i to za kolejne 10zł odnawiać..
Tutaj jest to troche skomplikowane, bo różne sieci mają różne ceny (to akurat nikogo nie dziwi) Ale poszczególne sieci różnią się zasięgiem w danym regionie, jakością rozmów (Np. oferują z Eplus do Eplus za free - jakość jak na skype w 2005r)
goodforyoudp Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2014 Posty: 123 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-08-26, 11:12
Korzystam z orange, bo w tej sieci jestem od wielu lat. Podobają mi się ich pakiety np. smsów czy tańszych rozmów, jednak ta sieć coraz częściej mnie zawodzi - gubię zasięg, internet nie działa zawsze i wszędzie.
Zastanawiam się nad przejściem do innej sieci,ale nie wiem jakiej. Rozważam Play i T-Mobile.
______________________________________________________ Beauty and Lifestyle Blog - dpblog.pl
Imię: Dorota Pomogła: 1 raz Wiek: 29 Dołączyła: 05 Wrz 2015 Posty: 47 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-09-05, 17:39
Od paru jest mam kartę w Play - Formuła 3w1. Moim wymaganiom zdecydowanie odpowiada (szybki internet w pakiecie, darmowe smsy). Dzwonić i tak dzwonię mało, więc w moim przypadku akurat ta kwestia jest najmniej ważna. No i problemy z zasięgiem miałam tylko u siebie w technikum (ale obstawiam, że to po prostu jakieś ich sztuczki, bo wszyscy mieli słabą łączność) i jak jechałam pociągiem przez pola. A tak to się podpina pod inną sieć jak swojej nie może znaleźć
Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sie 2015 Posty: 65 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-09-29, 18:23
Orange, na kartę. Za szczenięcych czasów było to dla mnie wygodne - większość moich znajomych miała wtedy POP'a. Teraz trzyma mnie przy nich przyzwyczajenie i rok ważności konta.
______________________________________________________ OGIEŃ W USZACH - blog muzyczny. Rock, metal, folk, alternatywa.
Gohan Blogger.Klub
Dołączył/a: 02 Maj 2015 Posty: 14
Wysłany:
2016-01-03, 23:38
nju mobile... niski abonament... no limity i spora ilość internetu.. jednak czasem problem z zasięgiem
Zakręconapozytywnie WordPress.Klub
Wysłany:
2016-01-16, 00:49
Jestem w Orange na kartę, głównie z powodu wygody, ale też i oszczędności, bo moi bliscy mają pozakładane abonamenty i mają za darmo rozmowy, więc ja tylko puszczam im strzałkę w taki też sposób daładowuję konto kiedy mam taką potrzebę, czyli statystycznie rzaadko
Jestem w Play. W ofercie na kartę (Formuła 4 w 1) za 21 zł miesięcznie mam:
- Darmowe rozmowy do Play
- Darmowe smsy do wszystkich sieci
- 2 gb internetu
- 0,09 zł za minutę do innych sieci.
Więc doładowując za 30 zł. Mam wszystko to co wyżej i 100 minut do innych sieci.
leszu88 [Usunięty]
Wysłany:
2016-06-20, 10:51
Ja korzystam z play, dali mi najlepszą ofertą, aczkolwiek po skończeniu tej umowy nie wiem czy sie nie przeniosę, ponieważ zasięg play pozostawia wiele do życzenia.
np jak podróżuje i korzystam z nawigacji która potrzepuje sieci do działania to pomiędzy dużymi miastami co chwile zrywa siec;/
Od wielu lat w plusie, kiedys w orange - obecnie w nju mobile - bo tanio, bo mega dużo internetu, bo na karte, bo bez ograniczeń. Czy jestem zadowolona? Tak w 100%
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).