to komciowanie jest żałosne. przecież chyba ważniejsza jest jakość od ilości, o ile mi wiadomo (a może tak było daaawno temu?). dobrze, że to zjawisko (tak jak mówili przedmówcy) spotykamy na onetowskich blogach, chociaż często spotykam je na mylogu :dobani:
Ty to wiesz i my to wiemy, ale te młode dzieciaki już niekoniecznie:)
Nie powiem, że to dobrze, że na Onecie jest tego najwięcej, bo czasami, gdy niechcący otworzę taki blog ze świecidełkami, gdy tak da po oczach, to odpadam:)
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2011-07-04, 19:28
Jak ja sobie myślę, że ktoś, ktoś komentuje mój wpis tylko dlatego, by mi się np. odwdzięczyć za coś, bądź też zapłacić tym, to mnie skręca. Albo ma się coś ciekawego do napisania, albo nie. Paranoja jakaś...
przystanekautob Blogger.Klub
Dołączył/a: 25 Kwi 2012 Posty: 31 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2012-04-25, 22:25
To już właściwie znak rozpoznawczy "teen blogów" na Onecie i niektórych na Bloggerze. Nie sądzę, żeby to "zjawisko" zniknęło, bo towarzyszy tym wszystkim dziewczynkom, które zakładają "pamiętniczki", na wzór swojej idolki "Honey".
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
wymiana "obserwowania" mnie poraża... Po co, na co? Żeby się popisać ile to obserwatorów się ma? Obserwuję tylko i wyłączenie te blogi, które mnie interesują, a nie jako towar wymienny.
Niestety obawiam się jak większość tutaj,że nie ma siły na takie zjawiska. Były, są i będą.
A mnie na przykład denerwuje to, że istnieje takie skojarzenie, blog teen - nabijanie komci. Nie powiem, w tej kategorii da się tego znaleźć najwięcej, a w szczególności na blogach o tematyce pseudo graficznej. Sama prowadzę bloga w kategorii teen, pisze pamiętnik (albo cos w tym stylu), mam sporo komentarzy, ale wcale nie oznacza to, że nabijam je na siłę, żeby tylko znaleźć się na liście blogów najczęściej komentowanych.
Jest to domena najmłodszych blogerów, stąd te skojarzenia wiadomo, że nie każdy nabija. Chodzi głównie o tych proszących gdzie się da (własny blog, fora, strony typu zapytaj.onet) o wymianę komentarzami, dodanie do obserwowanych itd.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Sama miałam bloga na onecie jako nastolatka własnie w kategorii teen w chwili usunięcia miał 1 500 000 wyświetleń i "tylko" 10 000 komentarzy. Napisałam tylko bo spotykałam się z blogami które miały więcej komentarzy niż wyświetleń.
Myślę ze wzięło to się stąd że na onecie w statystyce jest liczba komentarzy a każdy jak nie patrzeć chce mieć dobrą statystykę.
Pamiętam konkursy typu zgłoś się w komentarzu
1 etap głosujesz na siebie w komentarzach blog o najwięcej liczbie głosów wygrywa
1 miesce - 1 000 komentarzy
2 miejsce - 5000 komentarzy
Takie rzeczy działy się z 5 - 8 lat temu ale były "świetną akcją promocyjną" dla bloggera który zyskiwał czasem 30 000 komentarzy podczas głosowania i dużo wyświetleń
W ogóle pamiętam "te czasy" nikt nigdy nie pomyślał o reklamie na takim blogu. JA miałam blog kosmetyczny recenzje, malowanie paznokci itp Nikt nigdy nie zaproponował mi nawet próbki chociaż wtedy pewnie byłaby to dla mnie radość
Przykład :ttp://gbm.blog.onet.pl który ma ponad 30 milionów odsłon i ani jednej reklamy na która dała by mu zysk
ale czy w dzisiejszych czasach w blogosferze to nie jest uprawnione. Patrz na blog Honey Skarbek czy Fashionelki, czy nie można powiedzieć, że ilość komentarzy odpowiada wartości tych blogów liczonej w złotówkach.
ale czy w dzisiejszych czasach w blogosferze to nie jest uprawnione. Patrz na blog Honey Skarbek czy Fashionelki, czy nie można powiedzieć, że ilość komentarzy odpowiada wartości tych blogów liczonej w złotówkach.
rozmawiamy tutaj o specyficznych komentarzach, których celem nie jest dyskusja w temacie a jedynie reklama, czyli same w sobie są bezwartościowe. Jak patrzysz na 150 komentarzy pod wpisem to robi wrażenie, ale czar pryska gdy się im przyglądniesz. Wszędzie tylko "fajny blog zapraszam do mnie", "nagroda w konkursie 1000 komentarzy" itd.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).