Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2007-10-17, 13:26
kazuyoshi78, może masz rację, ale ta "gra" jest przez niektórych odbierana jako dowód na to, że nie mają zbyt dobrze poukładane w głowie. Niektórzy podchodzą do tego jak do zabawy, a niektórzy uważają to za spam. Ja sądzę, że to jest właśnie to drugie.
wiesz, są gry i gry. mnie zawsze denerwowało, jak ktoś nieznajomy spamował mi na gg z linkiem do bightfighta, czy innej szmiry. żebym kliknęła. jak jakaś blond lasia pisze mi - ooo, fajny blog, zajrzyj na mojego - i ja kliknę w avatar, to rośnie jej EXP - czyli liczba wejść, a poza tym jeśli nawet napiszę jej komentarz w stylu - nie reklamuj się u mnie idiotko - dostaje cennego punkta....
taki EXP mi nie odpowiada, chcę, żeby moja postać miała cenne artefakty, a nie głupie komcie, jak dostaję dobry komentarz, to przynajmniej wiem, że ktoś to czyta i rozumie, albo stara się chociaż zrozumieć - i tu wracamy do postów poprzednich.
Tak na marginesie... Powiem Wam, że komcie to jednak nie tylko problem blogasków. Ostatnio mój antyspam zatrzymuje komentarze typu "Bardzo podoba mi się Wasz blog", podpisane np. "koparki", z dołączonym linkiem do strony o koparkach. Tak jakby te linki w komentarzach miały im służyć do pozycjonowania (i tak jest rel="nofollow").
kazuyoshi78 [Usunięty]
Wysłany:
2007-10-18, 13:24
A w sumie to jest całkiem fajna blogowa ewolucja - dumny i wyniosły komentarz stał się z czasem swojskim komciem
a ja powiem, że mam problem z komciem na blogu. w księdze gości zaspamowała mi jakaś chińska reklama, która nie chce się dać usunąć - kiedy klikam w panelu administracyjnym na edycję księgi gości, nie wyświetla mi się, że mam tam komć z chińską reklamą, ale już w podglądzie bloga mam zaśmieconą księgę. nie wiem co mam z tym zrobić. raz to widać, a raz nie. czasem jak otwieram księgę, to mam wyświetlone nowsze komentarze - blogów papier i jakiegoś innego, a jak wchodzę na księgę innym razem to mam stary wpis krytycznych oczu i tą reklamę. na różnych kompach sprawdzałam już i mam takie cos. nie wiem co zrobić.
tja, pocałuj mnie w dupę, mylog. tylko powiedz mi, jak ja przeniosę swoje notatki na innego bloga?
w tej chwili to już moje życie od maja, myślisz że mogłabym to ot tak porzucić i zacząć pisać od nowa? za dużo już siły na to zużyłam i serca włożyłam.
emyla [Usunięty]
Wysłany:
2007-10-21, 05:12
nevada menthol napisał/a:
która nie chce się dać usunąć
a nie lepiej włączyć sobie Zabezpieczenie przed spamem ?
Ja mam na blogu i jakoś mi boty nie spamują ^^
co do tematu. nie rozumiem ludzi którzy gdy nie mają "komcia" (boże, samo to słowo mnie odstrasza) nie napiszą kolejnej notki.
Ale komentarze które nie są tylko po to aby zwiększyć statystyki bloga, ale takie które coś wnoszą do "tematu" czy pochwalają naszą pracę są ok ^^
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).