Jak wklejam tam gdzie wskazałaś czyli pod 2 tylko to mi wyskoczyło lubię to na górze każdego posta na głównej też. Dobrze może napisze cały post o tym problemie może jeszcze ktoś inny zauważy i pomoże. A tobie wielkie dzięki za pomoc
Już nawet może być i z opcją udostepnij oby tylko na głównej mi sie nie pokazywało i czy napisy mogły by być po polsku?
______________________________________________________ Książki w Pajęczynie Serdecznie zapraszam na swojego bloga z recenzjami książek!
Wysłany:
2013-08-07, 11:16zamiana buttona z share na udostepnij facebook
najpierw podziękuje mam już like i udostępnienie po "czytaj więcej"
Mam pytanie jeszcze o przycisk udostępnienie, pojawia sie napis "share" bo tak jest w kodzie zdjęcie
'http://w.sharethis.com/button/buttons.js
czyli <script src='http://w.sharethis.com/button/buttons.js' type='text/javascript'/>
na <script src='http://3.bp.blogspot.com/-kbyhCvafdW0/UgAbXVzIZ7I/AAAAAAAABsk/bi1JahB1OCo/s1600/udostepnij.jpg' type='text/javascript'/>
powoduje wyświetlanie "jakiejś treści" wszędzie oprócz statycznych stron (kontakt itp.). Nie tego zatem szukamy. Potrzebujemy pokazywać nasze przyciski społecznościowe tylko na stronach postów:
2. Przycisk lubię to. Zamiast kodu Iframe użyłbym HTML5 (obecnie tylko ten jest dostępny) -> https://developers.facebo...e/plugins/like/ - pierwszy kod ze skryptem (<script>...) wklejamy tuż pod <body> ALBO tuż nad </body> - jeżeli nie będzie chciał wejść to znaczy, że & trzeba zapisać jako &
drugi, wyglądający mniej więcej tak:
Jeżeli chodzi o kod ze skryptem wywołującym przyciski, to wstawiamy go raz, tuż pod nimi albo tuż przed </body>, który znajduje się przy końcu kodu szablonu.
//
Można również wstawić wersję 2 w 1 ze strony /docs/plugins/like-button - wystarczy zaznaczyć "include share button" i potem w kodzie zmodyfikować data-href według schematu pokazanego wyżej (punkt 2).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wykorzystałam kod wygenerowany na FB i wrzuciłam przycisk Lubię to pod posty na blogu.
Sukces jest jednak tylko połowiczny, bo pod każdym postem pojawia się identyczny przycisk, tzn. wskazuje identyczną ilość polubień - to po pierwsze, a po drugie wyświetla mi 36 tyś. polubień, co jest raczej na 100% niemożliwe (choć byłoby miło).
Jak zrobić, żeby liczba w dymku odnosiła się do danego posta? To samo tyczy się G+.
Jeśli ktoś wie, o co kaman i co powinnam zmienić, będę dozgonnie dźwięczna.
Gdyby się udało, chciałabym też, aby przycisk Lubię to znajdował się nad widgetem Linkwithin a nie pod nim. Da się to jakoś ułożyć?
Z góry pięknie dziękuję za pomoc, bo wiem, że macie moc.
______________________________________________________ Góry, lifestyle - Po prostu życie ... Życie Me ...
stąd te 36 tysięcy ;-) To samo w przypadku g+, masz tam stronę główną bloga a nie zmodyfikowany kod do pobierania adresów notek.
Skorzystaj z mojej instrukcji, tuż nad Twoim postem.
Jeżeli chodzi o umieszczenie tego nad LinkWithin - on się chyba dokleja do ostatniego DIV w ramie date-post / post-outer, więc jeżeli nie korzystasz z "czytaj dalej", to możesz wrzucić nad jump-link:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
i mimo to przyciski są pod obrazkami z Linkwithin.
W ogóle chciałabym zrobić tak, żeby był post, pod postem przyciski, potem stopka posta, a dopiero potem Linkwithin. Ale to już dla mnie wyższa szkoła gotowania na gazie...
______________________________________________________ Góry, lifestyle - Po prostu życie ... Życie Me ...
Dzięki! Trochę musiałam się nakombinować, ale działa.
W moim przypadku wrzuciłam kod w okolice nagłówka postów.
Może to trochę offtop będzie, ale zastanawiam się, jaka jest różnica między social ikonkami robionymi na piechotę, a pobieranymi w serwisach typu addthis?
Z jednej strony taki popularny dodatek będzie miał zawsze aktualne kody, z drugiej, nie wiesz czy kiedyś nie wprowadzi ograniczeń lub reklam. Jesteś też zazwyczaj skazana na konkretny wygląd przycisków i układ dodatku.
Jak wklejasz sama, to możesz zaszaleć, ustawić gdzie chcesz i określić wygląd każdego z osobna.
Ja w ostatnio tworzonych szablonach dodaję jedynie poziome "lubię to" a pod nim zwykłe ikony do dzielenia się - tylko te najpopularniejsze:
A czy po przejściu na swoją domenę, korzystając z tej metody nie straci się liczniki "lubię to"? (w sensie wyzerują się?).
Nie wiem dokładnie jak to działa, ale chyba na zasadzie pobierania adresu tematu (data:post.canonicalUrl)... adres teoretycznie się zmieni z domeny blogspot.com na własną...
Dodałem domenę niestandardową. Liczniki wyzerowały się ale teraz po kliknięciu "lubię to", należy kliknąć raz jeszcze na "potwierdź", a następnie opublikować wpis na swojej tablicy... wcześniej wystarczyło tylko kliknąć i po sprawie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).