Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Autor Wiadomość
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2016-03-23, 00:19   przycisk lubię to / udostępnij w wersji komórkowej szablonu

W szablonach systemowych, po przestawieniu wersji komórkowej na "niestandardowy", wszelkie modyfikacje szablonu będą widoczne także w wersji komórkowej. Wtedy rozwijasz sekcję bloga o nazwie id='mobile-post' i tam wklejasz kod przycisku do stopki - tak samo jak to zrobiłeś w id='post' - bo w tej chwili ten przycisk na komórce jest poza post-footer
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

HitFan 
Blogger.Klub


Imię: Damian
Pomógł: 6 razy
Wiek: 26
Dołączył/a: 26 Lut 2016
Posty: 61
Miasto: Bytom

Wysłany: 2016-03-23, 09:59   

Na razie nie mogę sprawdzić, więc zapytam. Jeśli ustawie w mobilnej stopce to nie zdubluje się ten przycisk?
EDIT: Sprawdziłem i niestety jest tak jak myślałem:


Jaki b:if napisać, żeby gadżet pojawiał się w zależności od typu strony? Bo chciałbym ustawić tak, że ten z desktopa wyświetli się tylko w pełnej wersji strony, a w mobilnym go nie będzie.

EDIT2: Znalazłem:

Kod

<b:if cond='!data:mobile'>


EDIT3: Ale nie wiem jak wyrównać ten przycisk do reszty:

Próbowałem dopisać coś takiego:

Kod

.mobile .fb_iframe_widget {vertical-align: top; }

Ale to nie pomogło :/
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2016-03-23, 14:43   

Ten przycisk, który wyświetlał się tuż pod zdjęciem był źle dodany. Nie znajdował się w ogóle wewnątrz diva ze stopką. Napisałem również, że sekcje posta są dwie. Jedna standardowa a druga mobilna. W obu sekcjach zarządzasz szablonami wpisu niezależnie od siebie.

Wysokość przycisku jest inna niż przestrzeni, w której się znajduje, stąd ta różnica. Można zmodyfikować powyższy kod i zapisać tak:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
Radosław Lubor 
Blogger.Klub


Wiek: 36
Dołączył/a: 03 Gru 2016
Posty: 35
Miasto: Gliwice

Wysłany: 2016-12-04, 16:04   

U mnie wszystko ładnie działą, nawet udało się dzięki instrukcji przenieść przyciski na podstrony postów, ale nadal jest wspólny licznik. Pod każdym postem ta sama liczba. Jeżeli ktoś mógłby łopatologicznie wyjaśnić co i jak muszę zrobić, by na podstronie każdego posta był oddzielny licznik to będę naprawdę wdzięczny.
______________________________________________________
Zapraszam serdecznie na blog Kag in Books jak i na fanpage o tej samej nazwie. Piszemy o książkach, recenzujemy je, publikujemy własną twórczość i współpracujemy z wydawnictwami.
Blog: http://www.kaginbooks.blogspot.com/
Fanpage: https://www.facebook.com/kaginbox/
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2016-12-04, 17:42   

Wydaje mi się, że na drugiej stronie tego wątku wystarczająco jasno rozpisałem proces dodawania tego do kodu? Skoro wszędzie masz ten sam adres, to widocznie problem tkwi w części kodu odpowiedzialnej za uzupełnianie URL podstrony. Powinno to wyglądać mniej więcej tak:

Kod

expr:data-href='data:post.canonicalUrl'
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
Radosław Lubor 
Blogger.Klub


Wiek: 36
Dołączył/a: 03 Gru 2016
Posty: 35
Miasto: Gliwice

Wysłany: 2016-12-04, 19:42   

Zrobiłem wszystko według instrukcji, dzięki czemu udało mi się przenieść buttony do podstron właśnie. Teraz podmieniłem też kod zrobiony z poziomu strony google na wspomniany tak, by wyglądało to tak:

Kod

<div class='fb-like' expr:data-href='data:post.canonicalUrl' data-width='100' data-layout='button_count' data-action='like' data-show-faces='false' data-share='false'></div>


I zawierało linijkę "expr:data-href='data:post.canonicalUrl'"

Coś na pewno robię nie tak, bo jestem nowicjuszem. Całość zmian w kodzie wygląda tak.

Nad pierwszym <body>:

Kod

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><div id='fb-root'/>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = &quot;//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&amp;version=v2.0&quot;; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script> </b:if>



Nad <div class='post-footer'>:

Kod

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><<div class='fb-like' expr:data-href='data:post.canonicalUrl' data-width='100' data-layout='button_count' data-action='like' data-show-faces='false' data-share='false'></div></b:if>


Wcześniej nad stopką było:

Kod

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='articleBody'>
<data:post.body/>
<div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->
</div></b:if>
______________________________________________________
Zapraszam serdecznie na blog Kag in Books jak i na fanpage o tej samej nazwie. Piszemy o książkach, recenzujemy je, publikujemy własną twórczość i współpracujemy z wydawnictwami.
Blog: http://www.kaginbooks.blogspot.com/
Fanpage: https://www.facebook.com/kaginbox/
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2016-12-04, 20:21   

Na jednym z blogów mam taki kod:

Kod

<div class='fb-like' data-layout='button_count' data-send='false' data-show-faces='false' data-width='100' expr:data-href='data:post.canonicalUrl'/>
i działa wszystko dobrze - wczytuje URL posta.

Możesz spróbować też innej zmiennej:

Kod

data:post.url.canonical
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
Radosław Lubor 
Blogger.Klub


Wiek: 36
Dołączył/a: 03 Gru 2016
Posty: 35
Miasto: Gliwice

Wysłany: 2016-12-04, 20:51   

Zadziałał ten kod, dziękuję bardzo, sporo dzisiaj szukałem rozwiązania, ale nie mogłem znaleźć. Naprawdę mi pomogłeś. Polubiłem dzięki temu blogowicza na fb, wprawdzie ruch mały, ale pomoc sprawna i szybka.
______________________________________________________
Zapraszam serdecznie na blog Kag in Books jak i na fanpage o tej samej nazwie. Piszemy o książkach, recenzujemy je, publikujemy własną twórczość i współpracujemy z wydawnictwami.
Blog: http://www.kaginbooks.blogspot.com/
Fanpage: https://www.facebook.com/kaginbox/
 
  podziel si� tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2022 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:

Zobacz także:


Szablony blogów i stron na wordpress
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz