Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Autor Wiadomość
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-15, 19:58   

Htsz napisał/a:

Nie masz tego kodu w źródle swojego bloga, więc jak mam Ci pomóc? a zamiast:

Kod

https://developers.facebook.com/docs/plugins/
powinna być wstawiona zmienna wczytująca adres URL posta. Znajdziesz ją w punkcie drugim mojej instrukcji (porównaj kody).


Nie działało to wczytywałam wersję szablonu sprzed zmian i zostawiałam. Zrobiłam wszystko wg instrukcji i dalej nie ma ikonki "lubię to".
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-03-15, 20:38   

e.f.lunch napisał/a:

Zrobiłam wszystko wg instrukcji i dalej nie ma ikonki lubię to.
bo Twój kod jest niezgodny z instrukcją, powinnaś mieć fragment dotyczący zmiennej zapisany tak:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-18, 20:31   

Aż mi głupio napisać, że ciągle nie działa :( .

Mam tak:

Kod

<body>

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div id='fb-root'/>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = &quot;//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&amp;version=v2.0&quot;;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
</b:if>



Kod

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div class="fb-like" expr:data-href="data:post.canonicalUrl" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="true"></div>
</b:if>

<div class='post-iconspbt'>
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-03-18, 22:37   

e.f.lunch napisał/a:

że ciągle nie działa :( .
Na stronie wpisu widzę przyciski lubię to i udostępnij.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-19, 18:10   

Htsz napisał/a:

e.f.lunch napisał/a:

że ciągle nie działa :( .
Na stronie wpisu widzę przyciski lubię to i udostępnij.

Dziwna sprawa. Sprawdziłam to. W mozilli mi się nie wyświetlają te przyciski a w operze tak. Nie rozumiem :/ .
I teraz jak zamieniłam, co trzeba zamienić to będzie liczyło lubienie każdego postu osobno? Bo w sumie w każdym mam 1 polubienie, dlatego się zastanawiam :P .
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-03-19, 18:30   

Tak powinno liczyć każdy wpis oddzielnie. Po to była ta zmienna bloggera. Widocznie wszystkie posty są polubione tylko raz ;-)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-19, 18:33   

Htsz napisał/a:

Tak powinno liczyć każdy wpis oddzielnie. Po to była ta zmienna bloggera. Widocznie wszystkie posty są polubione tylko raz ;-)

Na to wygląda ;-). Tylko dziwi mnie, że na operze i explorerze się wszystko ładnie wyświetla a w firefoxie nic nie mam. Podejrzewałam ad blocker, ale jak go wyłączyłam to dalej się nic nie wyświetla.
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2015-03-19, 18:40   

e.f.lunch napisał/a:

Na to wygląda ;-). Tylko dziwi mnie, że na operze i explorerze się wszystko ładnie wyświetla a w firefoxie nic nie mam. Podejrzewałam ad blocker, ale jak go wyłączyłam to dalej się nic nie wyświetla.
ja korzystam z firefoxa i się wyświetla, więc to raczej wina jakiegoś blokera.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
InesInes 
Blogger.Klub


Dołączyła: 06 Mar 2015
Posty: 117

Wysłany: 2015-03-19, 20:34   

Htsz napisał/a:

e.f.lunch napisał/a:

Na to wygląda ;-). Tylko dziwi mnie, że na operze i explorerze się wszystko ładnie wyświetla a w firefoxie nic nie mam. Podejrzewałam ad blocker, ale jak go wyłączyłam to dalej się nic nie wyświetla.
ja korzystam z firefoxa i się wyświetla, więc to raczej wina jakiegoś blokera.


Masz rację, mam wtyczkę DoNotTrackMe. Nie skojarzyłam.

Ale coś jest jeszcze nie tak. W wersji mobilnej nie wyświetlają się te ikonki tylko coś takiego:

http://ifotos.pl/z/wnqnerp
______________________________________________________


Bilingual Blog for English Learners
 
  podziel si� tym postem na:
HitFan 
Blogger.Klub


Imię: Damian
Pomógł: 6 razy
Wiek: 26
Dołączył/a: 26 Lut 2016
Posty: 61
Miasto: Bytom

Wysłany: 2016-03-22, 18:16   

Witajcie, skorzystałem z poradnika, wszystko się udało, tylko mam mały problem. ma ktoś może pomysł jak wyrównać ten like Facebook'a z resztą przycisków w linii?

Pozdrawiam! :)
 
  podziel si� tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 37
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Posty: 8947
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2016-03-22, 19:47   

spróbuj z vertical align dla klasy facebookowego przycisku:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel si� tym postem na:
HitFan 
Blogger.Klub


Imię: Damian
Pomógł: 6 razy
Wiek: 26
Dołączył/a: 26 Lut 2016
Posty: 61
Miasto: Bytom

Wysłany: 2016-03-22, 21:30   

Genialnie, dzięki ogromne!

Ale jeszcze mam jedno pytanie, jak ustawić, żeby w mobilnej ten przycisk też był w stopce posta? Aktualnie wygląda to tak w mobile:
 
  podziel si� tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2022 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:

Zobacz także:


Szablony blogów i stron na wordpress
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz