Nie boję się, a nawet je lubię. Swego czasu miałam współlokatora, który hodował pająki. Te akurat były gigantyczne i trochę czułam się nieswojo, jak mi łaził po ręce. Ale takie małe domowe pajączki mi nie przeszkadzają.
______________________________________________________ Zapraszam do spróbowania:
Imię: Justek
Wysłany:
2013-09-07, 20:00
Nie boję, ale brzydzę.
Aktualnie wchodzą na mieszkanie takie czarne, włochate, wielkości łyżki stołowej. Najlepiej na świecie wejść na takiego stopą w nocy w kuchni!
Tak, mam arachnofobie
Boje sie pajakow i obrzydzaja mnie one, ale nie lubie ich zabijac. Tzn. ja sama i tak ich nie zabijam, bo sie boje, ale jak przychodzi pomoc, to zawsze prosze, zeby zlapala w szklanke i wyniosla, bo to pozyteczne stworzenia sa.
Nie wiem, skad ten strach, jak widze pajaka (zwlaszcza wiekszego jakiegos, to tych malych sie, powiedzmy, przyzwyczailam), paralizuje mnie strach (doslownie), zaczynam sie trzasc, wrzeszczec, plakac i smiac jednoczesnie, no, panika po prostu. Jak mi sie uda ruszyc, to uciekam. W zyciu nie zasne w pokoju z pajakiem. Do tego spotykam te potwory w snach czasasem i wtedy budze sie z krzykiem.
A najgorsze jest chyba to, ze czasem ludzie mysla, ze w ten sposob (atak paniki w obecnosci pajaka) chce tylko zwrocic na siebie uwage, bo przeciez "nie mozna sie az tak bac pajakow", no kurde uwielbiam ludzi, ktorzy nie ogarniaja nczym jest fobia
kcal napisał/a:
Z pająkami jestem za pan brat. No może trochę za dużo powiedziane - tolerujemy się. Zwłaszcza kosarze, które tu i ówdzie rozplotą sobie pajęczynę (ciężko to coś nazwać pajęczyną) i łapią jakieś małe muszki/komary. Wnerwiają mnie te skaczące, bo nie za bardzo chcę, żeby mi po domu łaziły, a wywlec je na zewnątrz ciężko bo robią hyc i już są w innym miejscu.
Kosarze to nie sa pajaki, choc tez naleza do pajeczakow, a juz na pewno nie plota sieci Te dlugonogie pajaki w naszych domach to nasosznik trzęsie
Ja nie boję się pająków, ale jak widzę jakiegoś to napawa mnie to obrzydzeniem. Na szczęście w Polsce nie ma jadowitych pająków więc nie ma się czego bać.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).