kto już oglądał pierwszy odcinek 7 sezonu ?
ja przed chwilką skończyłem, fajny bałagan, ciekawe jak to posprzątają, mam nadzieję, że za dużo bajkowania nie będzie (w sensie, że zaklepią to mrowisko, które teraz rozgrzebali), liczę na świetną zabawę w kolejnych epizodach.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nowy sezon zaczął się ciekawie - spodobało mi się, że Deb już "rozwiązała zagadkę" - myślałam, że prawdę odkryje dopiero na koniec serii. Fajnie, że powracają stare wątki (Rzeźnika z Zatoki, Chłodniarza, Doakesa), wszystko się zapętla wokół szyi Dexa - oby tylko nie poszli znów na łatwiznę i nie spaprali sporego potencjału przez jakieś "cudowne" ratowanie Dextera z opałów.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Obejrzałem kolejny odcinek "Sunshine and Frosty Swirl" - cały po angielsku, o dziwo większość zrozumiałem, ale zawartość trochę mnie zaskoczyła. Wydaje mi się, że za łatwo rozwiązuje się sytuacja bez wyjścia, mam nadzieję, że to jakaś zmyłka i pokomplikują tę 'braterską' miłość
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
No tak, niestety - po naprawdę dobrym i obiecującym początku - zapowiada się chyba powrót do Dextera w formie z ostatnich kilku sezonów. Zamiast mrocznej atmosfery jakaś taka lekka, zero dramatyzmu i cudowne wyjścia z każdej sytuacji. Rozczarowała mnie reakcja Debry (rozumiem, że szuka usprawiedliwień, wierzy, że Dex może się zmienić i go nie wsypała - to na plus, ale przy tym zachowuje się mało prawdopodobnie. Za łatwo to przyjęła, nie ma żadnych pytań, nie boi się? Jakbym się dowiedziała, że mój brat jest seryjnym mordercą, to chyba nie zareagowałabym w taki sposób jak ona: "Jesteś zabójcą? O F*uck! A teraz zjedzmy makaron, później pogadamy o odwyku". Trochę śmiesznie wyszło. No i do tego co z tym wątkiem "romansowym"? Tak się niby nakręciła, że zależy jej na nim nie tylko jak na bracie - i co? Wycofują się z tego bez zająknięcia?)
Jeszcze gorzej wyszła sytuacja z Louisem - jakieś to wszystko totalnie nieprzekonywujące. Ja rozumiem, że to psychol (Louis w sensie), ale wkurzył się aż tak tylko dlatego, że Dex skrytykował jego grę? Nawet jeśli, to czemu wysłał mu akurat TĘ rękę skoro niby nie zna o Dexterze prawdy? I Dextera w ogóle to nie zastanowiło...?
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Rozczarowała mnie reakcja Debry (rozumiem, że szuka usprawiedliwień, wierzy, że Dex może się zmienić i go nie wsypała - to na plus, ale przy tym zachowuje się mało prawdopodobnie. Za łatwo to przyjęła, nie ma żadnych pytań, nie boi się? Jakbym się dowiedziała, że mój brat jest seryjnym mordercą, to chyba nie zareagowałabym w taki sposób jak ona: Jesteś zabójcą? O F*uck! A teraz zjedzmy makaron, później pogadamy o odwyku. Trochę śmiesznie wyszło. No i do tego co z tym wątkiem romansowym? Tak się niby nakręciła, że zależy jej na nim nie tylko jak na bracie - i co? Wycofują się z tego bez zająknięcia?
możeliwe, że taka reakcja spowodowana jest jej uczuciem, ale też odebrałem to w zabawny sposób, jakbym oglądał komedię
Kredka napisał/a:
Jeszcze gorzej wyszła sytuacja z Louisem - jakieś to wszystko totalnie nieprzekonywujące. Ja rozumiem, że to psychol (Louis w sensie), ale wkurzył się aż tak tylko dlatego, że Dex skrytykował jego grę? Nawet jeśli, to czemu wysłał mu akurat TĘ rękę skoro niby nie zna o Dexterze prawdy? I Dextera w ogóle to nie zastanowiło...?
Dex był zaskoczony, ale uważam, że to było fałszywe wytłumaczenie i jeszcze się dowiemy dlaczego chce dorwać Dexa, bo przecież nie odpuścił.
Mnie ciekawi co będzie z Quinn'em. Jak on się z tego wszystkiego wywinie?
ma ciężki orzech do zgryzienia, bo w obu przypadkach coś straci.
Skojarzyło mi się od razu z sytuacją jaka była w którymś z poprzednich sezonów. Ta cała ruska mafia wie że Dexter zabił Victora. Quinn też wie że z Dexterem jest coś nie tak. Kiedyś kazał go obserwować jednemu ze swoich znajomych. Ten odkrył jego sekret i został zabity. Quinn się jakoś tym nie przejął (wtedy spotykał się z Debrą ) chociaż policja wiedziała że ten człowiek został zamordowany przez tego kogo obserwował.
[ Dodano: 08-11-2012, 17:33 ]
Htsz napisał/a:
też mnie to ciekawi, na chwilę obecną zapowiada się romansik
Może być ta przynajmniej jest ładna heh bo nie podobała mi się Lumen a tym bardziej zdrada Rity z Lilą
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).