A teraz premiera Dextera 30 czerwca, szybciej niż zwykle
To się chyba rzadko zdarza, że serial startuje z nowym sezonem przed wakacjami? ale to może kwestia tej większej liczby odcinków, o której wspominałem wyżej?
Ale jak przed wakacjami, 30 czerwca to już wakacje Ogólnie w Ameryce są różne daty emisji pierwszych odcinków sezonu. najpopularniejsze są właśnie wrzesień/październik, ale niektóre (np. breaking bad) wracają z początkiem roku; ostatnio w wakacje
co do większej ilości odcinków - nie słyszałem o tym, zawsze myślałem, że twórcy wychodzą na przeciw widzom (w końcu rok czekania to spory kawałek czasu)
A ja właśnie zaczynam 5ty sezon Ogólnie pierwsze 2 były jak do tej pory najlepsze. Trochę dużo schematów już się robi. Ale muszę przyznać, że zakończenie 4-tego sezonu było zaskakujące....
W ogóle, ja nawet nie wiedziałam, że będzie nowy sezon, oglądałam ten ostatni z myślą, że jest juz w ogóle ostatni ... I trochę boję się co będzie w najnowszym, bo już dość mocno naciągali rzeczywistość, szczególnie jeśli chodzi o końcówkę... Trochę na siłę pokomplikowali, potem chyba nie ze wszystkiego umięli wybrnąć, robiąc przy tym trochę naciągane i żenujące zakończenia. Scenariusz był jakby dopracowany przez jedną osobę do połowy, która potem strzeliła focha i ktoś inny za nią musiał dokończyć, a nie umiał. Tak ja to widzę
a.wroclaw Blogger.Klub
Wysłany:
2013-03-21, 01:15
A ja uwielbiam nie tylko Dextera, ale też jego siostrę (byłą żonę w realu) Nie wiem jak możecie pisać, że jest aseksualna. Jestem w prawdzie kobietą i to w pelni hetero, ale jakbym była facetem to właśnie z taką kobietą chciałabym się umówić Może faktycznie nie spelnia wymogów bycia typową podkolryzowaną... tu przychodzi mi na myśl wulgarne słowo, więc go nie napiszę Ale ma to coś: urodę, siłę spojrzenia... wiadomo, że jako policjantka z charakterem nie może chodzić w nie wiadomo jak eleganckich, kobiecych ciuchach - zwyczajnie by ją to ośmieszało Kocham jej styl bycia i wulgaryzmy, moment, w którym wyśmiała w pewnym odcinku Quinna był po prostu genialny. Taka prosta ale jednocześnie nieprzeciętnie odważna dziewczyna z sąsiedztwa, która w dzieciństwie bawiła się raczej z chłopakami Sorki, że się rozpisałam, ale ktoś musiał ją obronić Co nie znaczy, że musicie się ze mną zgadzać
Oglądałem kilka pierwszych odcinków Dextera. Spodobał mi się, pewnie dlatego, że lubię psychopatów Główny bohater jest niezwykle intrygujący. Zresztą, polubiłem tego aktora. Gość dostał chyba jakieś nagrody za rolę w tym serialu. Miałem obejrzeć kolejne epizody, ale wyleciało mi z głowy. Zrobię to w najbliższym czasie.
Jeden z nielicznych seriali, który mimo wielu sezonów trzyma poziom. Mało tego - sama postać Dextera, nieco dynamiczna, zawodzi właśnie wtedy, gdy się zmienia. Widz oczekuje od niego stałości w poglądach, bo takiego zdążył go polubić i eksperymenty nie są mile widziane. I z ulgą przyjmuje powrót Dextera do wcześniejszych przekonań. No... nie tyle "widz", co po prostu "ja", bo to tylko moja opinia - Dexter nieco się zmienił i o to "nieco" uważam serial za gorszy w stosunku do pierwszych sezonów. ale mimo wszystko - trzyma poziom jak żaden inny i polecam wszystkim antyfanom prawa mówiącego "podwójne morderstwo = 2 lata w zawieszeniu na 5 lat"
Dla mnie niestety formuła Dextera już się wypaliła. Ale w sumie nie miało prawa być inaczej. Być może w kolejnym sezonie dołączy do jego morderstw siostra, a może scenarzyści zostawią to na jeszcze kolejny sezon
Zorann napisał/a:
Jeden z nielicznych seriali, który mimo wielu sezonów trzyma poziom. Mało tego - sama postać Dextera, nieco dynamiczna, zawodzi właśnie wtedy, gdy się zmienia. Widz oczekuje od niego stałości w poglądach, bo takiego zdążył go polubić i eksperymenty nie są mile widziane. I z ulgą przyjmuje powrót Dextera do wcześniejszych przekonań. No... nie tyle widz, co po prostu ja, bo to tylko moja opinia - Dexter nieco się zmienił i o to nieco uważam serial za gorszy w stosunku do pierwszych sezonów. ale mimo wszystko - trzyma poziom jak żaden inny i polecam wszystkim antyfanom prawa mówiącego podwójne morderstwo = 2 lata w zawieszeniu na 5 lat
Wysłany:
2013-05-13, 13:08Dexter sezon 8 - trailer
djcargo napisał/a:
a może scenarzyści zostawią to na jeszcze kolejny sezon
nie zostawią, bo ósmy będzie ostatnim. Potwierdza to chociażby napis na początku zapowiedzi wideo.
Dexter Season 8: First Sneak Peek
Co dokładnie będzie się działo? dowiemy się za 6 tygodni tytuł pierwszego odcinka to "A Beautiful Day".
p.s. Zwróciliście uwagę na takie rzeczy: http://www.filmweb.pl/Dexter/trivia ? Pytałem w zeszłym roku o potknięcia a tutaj mamy całą listę błędów i ciekawostek w serialu :-D
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Światny serial , nic tu nie jest czarno białe (morderca budzi naszą sympatię ), a monologi Dextera wymiatają .Bardziej podoba mi się od czasu kiedy Dexter jest sam ( Rita działała mi mocno na nerwy )
I jak po ostatnich odcinkach wrażenia? Bo szczerze mówiąc po pierwszym z nowego sezonu miałem spore obawy ale sądzę, że ostatecznie jednak może trzymać wyższy niż sezon 7. I w sumie dobrze, że już ostatni bo formuła serialu już się trochę wyczerpała...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).