Czesc! Chciałam zaprezentowac Wam zespół Grimlord. Jezeli macie ochote to zapraszam na ich ofcjalną stronę,, tam jest do ściagniecia ich numer pt zaćmnienie , podaje namiar. www.grimlord.eu
Grimlord - polska grupa a dokładnie wrocławskie trio, którego początki sięgają
1999 roku. Założycielem zespołu jest Bartosz Źrebiec (gitara, wokal) główny kompozytor
autor tekstów i lider Ich muzyka to duża dawka enegrii oraz ładunku emocjonalnego i melodii, charakterystyczne dynamiczne kompozycje z chwytliwymi riffami oraz perfekcyjnymi solami i ciekawymi tekstami. Grupa prezentuje raczej ascetyczny rock, choć w swej istocie jest złożona i wewnętrznie bogata, oparta na brzmieniu
elektrycznej gitary i agresywnej sekcji rytmicznej.
hm.. cóż ja raczej słucham ostrzejszych brzmień niż wcześniej wypowiadający się...
WIELBIĘ Bluesowego Chrystusa z Polski Ryszarda Riedla
duma polskiego black metalu: Behemoth
duma polskiego death metalu: Vader
poza tym:
Myslovitz, TSA, Hunter, Moonlight, Cree, Artrosis, Kaczmarski, Closterkeller, O.N.A, Perfect, AION, Naamah, Via Mistica, Kult, Moonspell KAT Metallica, Black Sabbath, Led Zeppelin, HIM, Nirvana, Tool, Apocalyptica, Within Temptation, Rammstein, Nightwish, Iron Maiden, Marilyn Manson, Children Of Bodom, Gorgoroth, Nickelback, Pink Floyd, SlipKnot, Rhapsody, Sisters Of Mercy, Therion, After Forever, Theatres des Vampires, Slayer
Praktycznie mamy bardzo podobny gust, jednak dla mnie kapelą życia i geniuszem jest TOOL
Mat [Usunięty]
Wysłany:
2007-06-07, 11:51
a na mystic festival przedwczoraj w katowicach ktos byl?
truscava [Usunięty]
Wysłany:
2007-06-07, 14:43
ja jadę na metal hamer festival w Katowicach 12 sierpnia.
Mat [Usunięty]
Wysłany:
2007-06-09, 16:16
na mysticu byly jednak chyba lepsze zespoly niz te ktore maja byc na hammerze (tool, cantrell, co tam jeszcze?).
W tym temacie jest mój post z jakichś pradawnych czasów. Aż wstyd co ja podawałam...
Teraz bardzo lubię thrash metal (SLAYER!), industrial metal (Fear Factory) oraz ostatnio moją największą miłością stał się progressive metal... Meshuggah, Gojira, SikTH, Tool, Bulb, Fellsilent, Katatonia, Animals as Leaders... 7, 8 strunowe gitary. Po prostu szaleję za tym. ^^
(Odkopywanie starych topiców jest yay!)
______________________________________________________ Cześć, jestem nowa. | Last.fm
"I have a very low tolerance level for other peoples stupid bullshit. [...] Dumb shit, trivial shit, shit you're not even remotely interested in! [...] God, people are fucking boring!" - G. Carlin.
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2010-01-22, 22:11
Metal jest mi raczej obojętny. Nie słucham, a nawet jeśli słucham, to nie wiem, że to metal.;p Zdecydowanie wolę bardziej łagodniejsze i nastrojowe klimaty.;-)
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
Ja zawsze lubiłem cięższą muzykę. Ostatnio nawet powynajdywałem sobie zespoły grające chrześcijański metal. I muszę powiedzieć, że jest kilka genialnych kapel w tym gatunku, które każdemu wielbicielowi mocnej muzyki się powinny spodobać.
Przyznam szczerze, że nie za bardzo znam się na tym rodzaju muzyki, ale kojarzy mi się ona głównie z growlowaniem, które mnie w ogóle nie pociąga. Nie rozumiem tego, jak można wyjść na scenę i wydzierać japkę. O dziwo ludzie się przy tym bawią. Nie mają słuchu?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).