Wiek: 33 Dołączył/a: 22 Lut 2014 Posty: 161 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-02-25, 17:39
W domu codziennie ćwiczę przez co najmniej godzinę a tak to regularnie trening w terenie (nie siłownia): bieganie, stacje, interwały, pływanie.
W listopadzie miałem poważny wypadek więc na razie nie mogę ćwiczyć mocno tak jak wcześniej, za to w domu co kilka dni regularnie mały fit robię. Obok mam sporo lasu a pogoda się poprawia więc w sam raz
Ja mieszkam w domu jednorodzinnym i uwielbiam ćwiczyc w domu. Zakupiłem domową siłownie i ćwiczę kiedy mi sie uwidzi razem z bratem. W domowym ćwiczeniu uwielbiam to, że nie mam ustalonych godzin treningu. Zachce mi się to idę i już nieraz nawet o 23 w nocy
A co do treningu typu ABS czy A6w to robiłem. Strasznie kregosłup mnie bolał od A6W. Jul lepiej polecam ABS, chociaż i tak najlepsze są ćwiczenia siłowe bo budują mięśnie. Jestem szczupły i od ABS itp mięśnie się tylko toche wyrzeżbiły a nic nie urosły, przez co ten brzuch wygląda jak wygląda.
Trening w domu jak wszystko ma swoje wady i zalety.
Osobiście nie mam żadnej motywacji do tego by zacząć trenować w domu. Dom traktuję jako miejsce do regeneracji. Mówiąc dom mam na myśli łóżko Trenować w domu z braku czasu? Wolałbym te dajmy na to pół H przeznaczyć na skakanie na skakance na świeżym powietrzu niż "kisić" się w domu, a co dopiero gdybym miał do dyspozycji całą godzinę. W godzinę średnim tempem przebiegniesz 10km
Jak grzyby po deszczu rosną siłownie na wolnym powietrzu, czemu by z nich nie skorzystać?
Oczywiście treningi w domu nie są uzależnione od pogody to jest +, w przypadku złej aury wybieram się na salkę.
Tak jak pisałem wcześniej dla mnie dom = regeneracja i przy tym zostanę.
Dla swojego kolegi zrobiłem jednak wyjątek i posiadam fotograficzna mini relację z domowego treningu na który zostałem zaproszony w roli testera sprzętu.
Umieściłem ją później na swoim blogu :
Imię: Krzysztof Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 13 Lut 2015 Posty: 87 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-06-08, 23:06
Ja trenuję głównie w domu. Oczywiście od czasu do czasu zdarza mi się wyjść na siłownię, ale jednak jak na razie preferuję trening domowy. Zobaczymy, może z biegiem czasu, to będzie już za mało
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).