Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Autor Wiadomość
Laleczka 

Pomogła: 1 raz

Wysłany: 2010-02-27, 18:33   

Ja obecnie mam naturalny, bardzo jasny brąz. Niektórzy nawet uważają, że to blond jest.;p Nie farbowałam już bardzo długo, ale zamierzam w najbliższym czasie to zrobić. Przyznam szczerze, że ten misi kolor mnie nie satysfakcjonuje. ; D Także od środy znów będę ruda i chyba w takim kolorze czuję się najlepiej. A jeśli chodzi o markę, to od zawsze Garnier i jego różne odcienie czerwieni. Bardzo ubolewam nad tym, że Natural & Easy nie ma w swojej palecie jakiś czerwieni, bo to naprawdę bardzo dobre farby.

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Inez 
Blogowicz.Friend

Pomogła: 12 razy
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2010-02-27, 18:57   

Laleczka napisał/a:

bo to naprawdę bardzo dobre farby.

Naprawdę dobre farby są u fryzjera :D . Szczerze mówiąc cenowo są dość podobne do tych drogeryjnych (kilka złotych różnicy). Jedynie szkopuł tkwi w tym, że trzeba wiedzieć jaki kolor będzie odpowiedni i jaką wodę do tego (ile procent), ale efekt jest o wiele lepszy ;) .
A z tych drogeryjnych to do faworytów należy seria Casting z L'Oreala - nie niszczą tak bardzo włosów i ładnie pachną. Choć nie należy liczyć na cuda. Kiedyś na blond farbowałam Wellatonem i Safirą. Safira była całkiem ok.

Laleczka 

Wysłany: 2010-02-27, 19:04   

Inez napisał/a:

Jedynie szkopuł tkwi w tym, że trzeba wiedzieć jaki kolor będzie odpowiedni i jaką wodę do tego (ile procent), ale efekt jest o wiele lepszy ;) .

Nigdy nie farbowałam włosów fryzjerskimi farbami w domu i nie będę raczej próbować, bo efekt mógłby nie być odpowiedni.;D

Inez napisał/a:

Casting z L'Oreala

Z tym się zgodzę, ale niestety nie mają takiego koloru, który by mnie zadowolił.

Inez 
Blogowicz.Friend

Wysłany: 2010-02-27, 19:05   

Laleczka napisał/a:

Z tym się zgodzę, ale niestety nie mają takiego koloru, który by mnie zadowolił.

Ja sobie tymi farbami robiłam jakiś blond (perłowy chyba) i nie było nic widać :P . Jeśli chodzi o blondy to wiadomo - tylko rozświetla czy odświeża kolor. Za to później robiłam BURSZTYNOWYM blondem... Kolor wyszedł świetny (w moim avatarku widać :P ) ale średnio mi pasował ;) .

Laleczka 

Wysłany: 2010-02-27, 19:10   

Inez napisał/a:

BURSZTYNOWYM blondem.

No właśnie, też próbowałam akurat tego koloru, ale wszedł zdecydowanie za jasny, a na pewno mam ciemniejsze włosy od Twoich.;-)

Inez 
Blogowicz.Friend

Wysłany: 2010-02-27, 19:23   

Laleczka napisał/a:

No właśnie, też próbowałam akurat tego koloru, ale wszedł zdecydowanie za jasny, a na pewno mam ciemniejsze włosy od Twoich.;-)

No właśnie, kolor wyjściowy też jest bardzo ważny :) . Ja wtedy miałam jaśniutki blondzik jak farbowałam. Teraz pewnie takiego efektu by nie było bo mam taki średni blond na głowie :D . Szczerze przyznam, że trochę zatęskniłam za swoim naturalnym kolorem :P . Tym bardziej, że moje przyjaciółki mi mówią, że jest świetny, haha :D . No i problemów z odrostami nie ma... ;)
Chociaż kusi, zeby zafarbować :P .

Rododendron 

Miasto: z łożyska

Wysłany: 2010-02-27, 20:06   

Cytat

Casting z L'Oreala

Używałam, i to chyba 4 kolory, ale wszystkie (WSZYSTKIE) wymywały się do rudego i miałam tego serdecznie dość, więc przeskoczyłam na Renee Blanche. No i próbuję wrócić do zbliżonego mojego naturalnego ;) Mam jeszcze pół tubki (bo to duże tubki są :D ), więc na raz mi starczy, akurat później będę miała najdłuższe wakacje w życiu, więc MOŻE choć trochę się ta farba wymyje, odrosną mi naturalne i zrobimy coś, żeby pofarbować na mój naturalny ;)
Ale już się boję XD

Inez 
Blogowicz.Friend

Wysłany: 2010-02-27, 21:46   

Rododendron napisał/a:

Ale już się boję XD

Dlaczego ja się kuźwa nie bałam mając te 17 lat, kiedy po raz pierwszy w życiu pomalowałam włosy na ten cholerny blond :P .

Rododendron 

Wysłany: 2010-02-28, 07:21   

Farbowanie włosów jest fajne :D A gadki, że w naturalnym jest zawsze najładniej, można o d**y kant potłuc :P

lapavlo
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-28, 13:12   

Ja teraz sobie teraz włosy z tyłu zapuszczam, z przodu normalnie mam na krótko a z tyłu chce mieć długie, ale nie jakies w kitke związane ; d tak żeby luźne były, a na wakacje je zafarbować chce, albo na czarno, albo blond ;d

Inez 
Blogowicz.Friend

Wysłany: 2010-02-28, 13:34   

Rododendron napisał/a:

Farbowanie włosów jest fajne

No owszem, jest fajne, ale pod warunkiem, że nie wyglądają później jak stog siana :P . Gdybym miała proste włosy to też bym sobie je cały czas farbowała :D .

Rododendron 

Wysłany: 2010-04-16, 14:01   

Fryzjerka kategorycznie zabroniła mi farbować włosów :rotfl: Bo podobnież od tego mi tak wypadają. Jak o tym pomyśleć, to ma rację - bo gdy przestały, a odrost miał już gdzieś centymetr, to odrostu siup farbą, włosy siup z głów :D
No i teraz znów mam centymetrowy odrost, farbę w szafce, ale NIE :P Idą wakacje, które spędzę na działce, nie muszę pięknie wyglądać. Pofarbujemy we wrześniu :)
(na maturę najwyżej jakąś szamponetkę, ale też się muszę zorientować, czy nie zrobię sobie znów krzywdy)

::
Odpowiedz do tematu