dlaczego uważasz, ze to głupota ? nieletni w godzinach wieczornych winni być w domu, jeżeli tak nie jest a rodzice tego nie pilnują to powinien się zająć tym ktoś za nich
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2007-10-20, 22:15
Htsz, ja rozumiem, że pani w sklepie nie może sprzedać jakiemuś nieletniemu piwa czy papierosów, bo one szkodzą zdrowiu. Ale do cholery jasnej, gdy Ty, mają siedemnaście lat nie chodziłeś na imprezy albo chociaż do kolegów i nie musiałeś wracać w godzinach wieczornych do domu?! No i wyobraź sobie, że mając te siedemnaście lat musisz być przed 22.00 w domu, bo jakiś policjalnt może Cię złapać... To jest jakaś paranoja. Cwany jesteś, bo już dawno osiemnastkę skończyłeś, ale postaw się w sytuacji tych, którzy niestety jeszcze muszą trochę na to poczekać.
Imię: Julia
Wysłany:
2007-10-21, 09:41
a właściwie to ja uważam, że przydałoby się coś takiego, trochę więcej rygoru, a powiedz mi gdzie ty byś chciała po 22 siedzieć
u koleżanki?
nie ma problemu
w pubie?
przecież teoretycznie już teraz przed 18 tam się ludzi wpuszczać nie powinno
(chyba? ._.)
______________________________________________________ to weird to live to rare to die
Wysłany:
2007-10-21, 09:52
whisky bottle, a jakaś domówka? A z koleżanką zerwał chłopak i trzeba trochę dłużej u niej zostać? Dla mnie to bez sensu i niech nikt mi się nie stara wmówić, że tak nie jest.
Imię: Julia
Wysłany:
2007-10-21, 13:01
przecież jeżeli jesteś u koleżanki to możesz tam być (ostatecznie może ktoś przyjść po ciebie przecież)
domówka? właśnie o to chodzi, że coś takiego można by ograniczyć. nie umrzesz od tego
to jest coś jak z alkoholem, większość nastolatków też uważa, że powinno sie obniżyć granicę wieku jego sprzedawania
______________________________________________________ to weird to live to rare to die
zawsze może przyjechać rodzić, to o wiele bezpieczniejsze niż samotne szlajanie się po nocach ulicami. Jak ja miałem 17 lat to nie było takich akcji jakie dzieją się teraz, dzisiaj coraz młodsi są bardzo bezwzględni, posuwają się do czynów, które szokują starszych od nich. Gdyby nie było takiej potrzeby prawo nie obniżałoby wieku pełnej odpowiedzialności za poniesione czyny
może jestem już poza tym wiekiem, więc sie wymądrzam, ale swoje dzieci także bym pilnował, bo wiem, ze nie jest juz tak bezpiecznie jak było jeszcze kilka lat temu.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wysłany:
2007-10-21, 20:00
Nie zapominajmy, że spośród tych wszystkich przygłupich małolatów znajdują się ci, którzy wybijają się większą ambicją, wychowaniem, stopniem inteligencji i przede wszystkim odpowiedzialnością aniżeli ich rówieśnicy. I dla nich to jest w tym momencie krzywdzące.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).