Ds3, z jednej strony piszesz, że pojawiające się komentarze świadczą o obecności żywych czytelników a z drugiej obalasz częściowo swoje słowa i pokazujesz przykłady działalności botów ;-) Walka z robotami potrafi być męcząca i dobrze, że są narzędzia do ich wykrywania. Szkoda, że ludzie nie bywają lepsi, tracąc swój czas na produkcję i nasz na moderowanie śmieci.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Komentarze są najważniejsze. Znaczy dla mnie takie są. Świadczą o zainteresowaniu i chęci rozmowy, a na tym właśnie mi zależy. Na dyskusji
Wydaje mi się, że od dyskusji bardziej jest forum, komentarze to komentarze - nie muszą generować dyskusji ani chęci do niej. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Niemniej to bardzo miłe gdy w komentarzach wywiąże się dyskusja dotycząca jakiegoś szczegółu z artykuły, pokazuje jak odmienne mogą być opinie czytelników, a czasem mogą się stać interesujące same w sobie. Na przykład u mnie pod wpisem o micie 50 eskimoskich słów na nazwanie śniegu powstała dyskusja o tym, czy w ujęciu arystotelejskim "eros" faktycznie różni się od "apage" i "caritas" czy jednak są to określenia nakładające się i dowolnie definiowalne... A wszystko w związku z przytoczeniem podobnego mitu o tym, że ponoć współczesny świat jest mniej romantyczny od starożytnego, bo Grecy znali cztery słowa określające miłość a my znamy tylko jedno.
Jeśli chodzi o mnie to dopiero zaczynam. Każdy komentarz znaczy dla wiele i na pewno motywuje mnie do dalszego działania. Od razu pojawia mi się uśmiech na twarzy
______________________________________________________ nonstopdoprzodu.pl
zarabianie, podróże, efektywna nauka...
dopiero zaczynam, jednak... będzie się działo!
Wartościowe komentarze są dla mnie na wagę złota. To dowód na to, że kogoś rzeczywiście interesuje tematyka mojego bloga. Napisanie komentarza wymaga też zaangażowania ze strony czytelnika i czasu. Doceniam ten wysiłek i zawsze odpowiadam w jakiś sposób. Taka aktywność ze strony czytelników motywuje mnie do dalszej pracy i pisania. Widzę wtedy w tym jakiś sens.
______________________________________________________ Blog o języku angielskim: www.blog-eangielski.pl
Skuteczna nauka angielskiego dla każdego
Jak samodzielnie uczyć się języka angielskiego efektywnie i przyjemnie
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).