Po przeczytaniu tej dyskusji zdecydowałem się na wyrzucenie mojego licznika wyświetleń. Niby nie był specjalnie rzucający się w oczy, ale i tak dzięki wam uświadomiłem sobie że to strata miejsca na sidebarze
O kurcze, normalnie nie sądziłam, że licznik to aż taki problem.
Mam, szczerze mówiąc nie wiem do końca dlaczego. Dodałam jak zaczynałam prowadzić bloga i tak zostało. Jakoś szczerze mówiąc nie zwracam uwagi na to, czy gdzieś jest licznik i raczej mi one nie przeszkadzają, jak są dyskretne to nie problem chyba.
Imię: Krzysztof Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 13 Lut 2015 Posty: 87 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-06-10, 16:11
almer napisał/a:
Myślę, że to niepotrzebny gadżet. Chociaż jakbym miała naprawdę duży ruch to bym się nad tym zastanowiła
A ja tam dalej zostaje przy swoim. Nawet jeśliby, to były masakryczny liczby wyświetleń, że licznik by pękał, to i tak jest moja sprawa. Dla mnie, to jest kompletnie niepotrzebne no, ale kto co lubi
Każdy wybiera sam jakie ma gadżety, ale wątek ma również edukować. Licznik odsłon nie pokazuje dokładnych danych o ruchu na stronie. Dwóch blogerów może mieć podobną liczbę odsłon - np. 40 tysięcy, ale jeden będzie miał 20 tysięcy unikalnych użytkowników miesięcznie a drugi 5 tysięcy. W pierwszym przypadku mamy dwie odsłony na osobę a w drugim aż osiem. Jeden z nich może mieć średni czas wizyty np. 45 sekund a drugi parę minut. W pierwszej chwili ten z większym licznikiem wydaje się bardziej popularny, ale po głębszej analizie wychodzi, że to ten drugi ma bardziej zaangażowanych czytelników.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Przeczytałam z uwagą Wasze uwagi - licznik delete. Google Analytics już jakiś czas temu uruchomiłam, więc postaram się wkrótce uzupełnić dział Współpraca.
Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sie 2015 Posty: 65 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-10-05, 15:44
Ja mam licznik i zamieściłam go tam z pełną premedytacją. Mój wewnętrzny kinder metal miał ogromną potrzebę zrobienia screenu z 666 wyświetleniami (jestem taka dorosła ). Już mi się to udało, ale licznik zostaje. Wiem, że jest mało miarodajny (mam GA) ale w moim odczuciu niczego nie szpeci. Przez pewien czas go nie miałam i czegoś mi brakowało, więc wrócił.
______________________________________________________ OGIEŃ W USZACH - blog muzyczny. Rock, metal, folk, alternatywa.
Nie posiadam i nie uważam, by był mi jakoś szczególnie potrzebny do kontroli ilości odwiedzin mam Google Analytics'a i uważam, że nikomu więcej (oprócz sponsorów) moje statystyki nie są do szczęścia potrzebne
Licznik odwiedzin wygląda trochę żałośnie...zwłaszcza jak odwiedzin jest mało Zalatuje to trochę czasami pierwszych blogów, różowego tła i błyszczących gifów.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).