Umieszczać taki licznik można jeżeli ma się dużo odwiedzin. Na początku jest to bezcelowe z punktu widzenia psychologii. Dajemy tym samym czytelnikom sygnał, że nikt nas nie czyta, więc pewnie treść nie jest interesująca. Jak mamy dużo - może być w tym sens, bo działa społeczny dowód słuszności i za długą kolejką ustawiają się kolejne osoby.
Popieram wypowiedź @Po pierwsze Marcin. To tak samo jak z yt, z czym powoli zarząd walczy, wprowadzając coraz mniejsze oznaczenia filmów (doprowadza to do jednolitej jakości na Amerykańskim rynku, bez nowych twarzy na yt).
Jak dla mnie, kiedy masz po >1000 wyświetleń na post to opłaca się to, bo możesz kierować ruch na najważniejsze posty/najciekawsze
Ja dopiero raczkuje w sferze blogowania i mimo że mam GA to statystyki są widoczne na blogu na samym dole więc nie są nachalne. I z tego co wiem to odwiedzający, których znam osobiście na nie patrzą i się cieszą więc co im będę zabraniać
Miałam, ale po przeczytaniu całego tematu usunęłam. I tak nigdy nie traktowałam tego jako odzwierciedlenia popularności bloga, to była bardziej ciekawostka dla zaglądających. U innych też rzadko zwracam na takie rzeczy uwagę, bo nie po to odwiedzam ich blogi, chociaż jak się rozciąga taka statystyka "kto i skąd" na pół metra na pasku bocznym, to trudno nie zauważyć.
Uważam, że to zależy od popularności bloga. Jeśli jest mało odwiedzany to nie ma sensu zamieszczać licznika, natomiast jeśli dużo wyświetleń i autor chciałby pochwalić się informacją z odwiedzającymi – dlaczego nie?
______________________________________________________ When I think I'm going deep
I'm really going hollow
I can see a newborn me
Emerging from the bottom — Angra, Newborn Me
anonimowe11 [Usunięty]
Wysłany:
2017-04-06, 09:46
Też jestem na nie.
Taki gadżet najczęściej pojawia się u początkujących blogerów, którzy niedawno założyli bloga. Przynajmniej ja zauważyłem taką tendencję.
Nie. Taki licznik tylko "oszpeca" bloga. Nic o tych wyświetleniach nie wiadomo, skąd były, czy ktoś czasami sam sobie nie nabił botami itp.
______________________________________________________ nonstopdoprzodu.pl
zarabianie, podróże, efektywna nauka...
dopiero zaczynam, jednak... będzie się działo!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).