Przywiązuję wagę i lubię je, choć przyznam szczerze, że rzadko zdarza się przeczytać jakąś merytoryczną krytykę, albo świeży punkt widzenia, który wniesie coś nowego do tematu poruszonego we wpisie. Choć to pewnie kwestia tego, że jestem dopiero na początku drogi blogowej.
Cóż, dla mnie komentarze są chyba najważniejsze. Wtedy wiem, że ktoś to czyta.
Są bardzo motywujące. A już kopy w pupę to w ogóle.
artoffoto WordPress.Klub
Wiek: 39 Dołączył/a: 21 Lip 2016 Posty: 23 Miasto: cały świat
Wysłany:
2016-10-15, 00:53
Są potrzebne jeśli nie są sztuczne i niosą wartość merytoryczną. Komentarze typu "fajny wpis" nie robią wrażenia. Jeśli czytający rozwinie temat czy skrytykuje Twoje sądy, to wówczas rodzi się kolejny wątek i prawdziwa interakcja. Wtedy całe komentowanie ma sens.
Kiedyś przykładałam do tego większą wagę i było mi trochę przykro kiedy nikt nie pisał. Potem trochę zaczęli ale tematyka bloga niestety musiała w końcu doprowadzić do tego, że ten po prostu umarł śmiercią prawie naturalną. Teraz pisz zupełnie nowego bloga. Wiem, że teksty wcale nie są z wysokiej półki czy nawet interesujące. Jest to raczej zbiór tego, co w danym dniu czy tygodniu mi się przypomniało, jakaś historia z mojego życia lub ileś sposobów na coś np gdy byłam chora napisałam 22 rzeczy, które można zrobić będąc chorym w domu.. Dlatego nie przywiązuję wagi do komentarzy pewnie dlatego, że tego bloga nawet nikt nie czyta i nie ma kto go komentować a dla mnie jest on tą jedyną osobą, która znosi moje pitolenie o niczym
Moim zdaniem komentarze są przede wszystkim wyczekiwane. Większość z nas na pewno robi to, co robi, także dla innych, nie tylko dla siebie. Komentarze pozwalają się też rozwijać, poprawiać, w końcu inni mają większy dystans do tego, co robimy. Mi pomogło to przykładowo zadbać o layout bloga, lepiej zrozumieć potrzeby wizualne użytkowników.
______________________________________________________ Zapraszam serdecznie na blog Kag in Books jak i na fanpage o tej samej nazwie. Piszemy o książkach, recenzujemy je, publikujemy własną twórczość i współpracujemy z wydawnictwami.
Blog: http://www.kaginbooks.blogspot.com/
Fanpage: https://www.facebook.com/kaginbox/
Dla mnie komentarze są ważne, bo mobilizują mnie do pracy. Jak się prowadzi blog od dłuższego czasu i nie ma żadnego odzewu, to można łatwo się zniechęcić. Dlatego zawsze cieszę się, jak mam pod każdym postem jakieś komentarze. A jak już robi się dyskusja to jestem w niebie
______________________________________________________ Przyjaźń rodzi się w momencie, gdy jedna osoba mówi do drugiej: "Co? Ty też? Myślałem, że tylko ja".
Clive Staples Lewis – Cztery miłości
Komentarze są dla mnie istotne, ale wyłącznie te, które świadczą o zainteresowaniu czytelnika. Komentarze zostawiane na siłę, nie sprawiają radości. Odczuwam satysfakcję z pisania i blogowania kiedy wiem, że ktoś się zainteresował moim wpisem. Wolę dostać jeden merytoryczny komentarz, niż piętnaście zdawkowych "Fajne..."
Pewnie, że fajnie jak są komentarze, jako że dopiero zaczynam jeszcze nie spotkałam się z krytyczną oceną, ale też na blogu nie zbawiam świata, staram się pisać luźno i z humorem więc jak komuś się nie podoba, to chyba nie widzi sensu w zostawianiu negatywnych komentarzy.
Gdy ich nie było, to czułam się, że nikt nie czyta bloga. Natomiast takie komentarze w stylu pieknie, cudowni mnie nie interesują. Lubię komentarze, gdy ktoś piszę, co np. zrobi, bo post zmobilizował go do działania.
Ds3 Blogger.Klub
Dołączył/a: 06 Maj 2014 Posty: 18 Miasto: RBK
Wysłany:
2017-02-05, 21:56
Komentarze to chyba jedna z ważniejszych rzeczy, która świadczy o tym, że naszego bloga czytają też ludzie. Same wyświetlenia mogą być spowodowane botami. Jednakże przed publikacją każdego komentarza sprawdzam go. Często spotykam się po prostu z reklamą jakieś strony. Komentarze te są bardzo ogólnikowe lub w ogóle nie odnoszą się do treści wpisu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).