Imię: Justyna Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 07 Maj 2015 Posty: 72 Miasto: Poznań
Wysłany:
2015-06-09, 08:49
Nigdy w życiu nie byłam na siłowni, jakoś mnie to nie jara i wolę ćwiczyć w domu. Przez długi czas ćwiczyłam pilates, nie potrzeba do tego żadnych przyrządów, ani wiele miejsa. Dużo jest kanałów na YouTube z "trenerami personalnymi". Ja działałam według planów ćwiczeń z Blogilates. Dziewczyna bardzo pozytywna i zabawna. Jeżeli zapisze się na jej newsletter co miesiąc dostaje się nowy plan ćwiczeń, a ten dla początkujących może pobrać każdy.
Ostatnio u mnie lenistwo wygrywa i robie tylko takie ćwiczenia podczas których mogę czytać książki czytanie łączy sie też fajnie z jazdą na rowerku stacjonarnym.
TourAndClimb WordPress.Klub
Imię: Aga i Tomek
Dołączył/a: 09 Maj 2015 Posty: 71 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-06-09, 18:37
Z racji sportu jaki uprawiam razem z Żoną to treningu specjalistycznego nie możemy przeprowadzić w domu aby były takie efekty jak w specjalnie przygotowanych salach więc kwestia treningu w domu zależy od tego co chce się robić. Trening np ogólnorozwojowy czy jogę można z powodzeniem robić w domu (choć chodzimy ostatnio regularnie na profesjonalne zajęcia jogi i dla mnie jest to mega różnica niż joga z płyt lub internetu). Podsumowując wszystko zależy co konkretnie interesuje daną osobę czy ma to być spalenie nadmiaru tłuszczyku czy już coś bardziej konkretnego
Kupiłam mojemu chłopakowi mini siłownie. Mamy ją na korytarzu w domu ale powiem szczerze, że teraz po kilku miesiącach stoi i nikt się nią nie interesuje. Lepsze wyniki są jak jesteśmy zapisani na siłownie w klubie gdy mamy wszystko pod nosem po prostu włącza się lenistwo.
Siłownia daje więcej możliwości, ale efekty po treningu w domu również da się uzyskać Ja trenuję siłowo, treningi Zuzki Light i Insanity lub Focus T25 - polecam
Ostatnio postanowiłam zrzucić parę nadprogramowych kilogramów (tak wiem, że w wakacje powinno się już chwalić pięknym ciałkiem, ale jakoś miałam brak motywacji) Na początek postanowiłam przerobić treningi Chodakowskiej, które niestety są dosyć nudne i szybko się męczę trenując z nimi (ale niestety nie w ten pozytywny sposób), ale przynajmniej dowiedziałam się jak się powinno oddychać, w jaki sposób napinać mięśnie. Po którym podszkoleniu się u Ewy, przeniosłam się na treningi z Mel B i to był strzał w dziesiątkę. Żywy i pełny energii trening, który pomimo tego, że nie jest krótki, bardzo szybko się płynie. O dziwo już po 2 tygodniach widać efekty codziennych ćwiczeń
Jestem za mało zmotywowana, by ćwiczyć w domu i ciągle brakuje mi na to czasu. W moim przypadku karnet na siłownię załatwiłby sprawę - czas i chęci z pewnością znalazłyby się dużo szybciej!
______________________________________________________ Zdrowe odżywianie, kuchnia, sport, motywacja, uroda i lifestyle!
Zapraszam na http://fitnaobcasach.pl !
AleksanderKa
Imię: Aleksander
Wiek: 30 Dołączył/a: 04 Lis 2015 Posty: 42 Miasto: Kraków
Wysłany:
2015-11-04, 16:27
Trening w domu, zależy co chcemy trenować.
Są różnego rodzaju programy treningowe, lepsze czy gorsze.
Dużo ludzi wychodzi z założenia że potrenują siłowo w domu, dobre rozwiązanie tylko że nie do końca.
Trening na siłowni to nie tylko przerzucanie złomu ale także odpowiednia technika wykonywania ćwiczeń, między innymi po to aby uniknąć kontuzji.
Więc trening w domu jak najbardziej ale ostrożnie, dobrze by było aby ktoś nam pokazał jak wykonywać poprawnie pewne ćwiczenia bo można sobie zrobić krzywdę.
Trenuję na siłowni i w domu. Jeśli w domu to wykorzystuję hantle, drążek. Bez tego też można sobie poradzić, zamiast hantli brać np. 1,5 l butelki wody. Możliwości jest wiele, tylko trzeba mieć pomysł
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).