Są dla mnie ważne i nigdy tego nie ukrywałam.
Nie prowadzę pamiętnika, prowadzę blog z recenzjami książek. I dla mnie ważne jest, żeby ludzie komentowali, chciałabym poznać ich opinię o wpisach, samych książkach etc.
Wiek: 33 Dołączyła: 24 Mar 2013 Posty: 21 Miasto: Aberdeen
Wysłany:
2013-07-20, 21:47
Kiedyś prowadziłam `mój pamiętnik` i nie zwracałam uwagi na komentarze jednak teraz kiedy prowadzę bloga `lifestyle` komentarze są dla mnie bardzo ważne.
Dla mnie to istotna część blogowania. Lubię czytać komentarze, w szczególności konstruktywną krytykę, która stawia mnie do pionu {głównie przy wpisach dot. moich treningów i narzekań na brak motywacji}.
Wysłany:
2013-07-22, 21:26
paliatyw napisał/a:
Nie potrzebuję opinii czytelników - co oczywiście nie oznacza, że ich nie szanuję. Większość ludzi nie komentuje wpisów na blogach. Wchodzą, czytają i wychodzą. Może potem wracają. Nie chcę tworzyć forum. Chcę rzucić tekst do pożarcia. A kulturalny człowiek przy posiłku siedzi cicho. Nie chcę też użerać się ze spamerami i hejterami. Na fejsiku stracą swoją anonimowość, więc raczej rzadko będą się tam pojawiać.
to co piszesz przemawia do mnie.
u mnie jest możliwość zostawiania komentarzy, ale wszelkie przejawy braku kultury, hejterstwa, zawiści itp. najzwyczajniej w świecie usuwam bez mrugnięcia okiem.
ludzie uwielbiają korzystać z anonimowości, tym bardziej, że jeszcze nie skumali, że jeśli zakładasz swojego bloga, to jest to TWOJE miejsce w sieci, więc albo zachowujesz się, jak na gościa przystało, albo wyjdź.
według mnie są komentarze, które są potrzebne. na swoim blogu staram się pisać o przyjemnych rzeczach, o tym, jak postrzegać życie prościej i od czasu do czasu wrzucę jakąś relację z moich upojnych chwil spędzonych w kuchni + przepis. dlatego jeśli czytam, że komuś podoba się to, ile wysiłku w to wkładam, czuję się cholernie zaszczycona.
sama staram się doceniać ludzką pracę, w internecie jeśli coś mi się spodoba, jeśli skorzystam z jakiegoś tutorialu albo z jakiejś wskazówki robię to np. klikając lajka, a kiedy mam czas piszę komentarz, bo wychodzę z założenia, że inni - tak samo jak ja - cieszą się, kiedy ktoś wyrazi uznanie dla tego, co robią.
są komentarze nie tyle negatywne, tylko pomocne.
i są jeszcze te tylko negatywne, których jedynym celem jest kogoś obrazić albo wyśmiać. tych ostatnich nie toleruję.
______________________________________________________ jestem specjalistką od spraw damsko-męskich. jestem perfekcjonistką - w życiu i w kuchni (gdzie odpoczywam). lubię pieprzyć. czytaj mnie więcej tutaj
Żebym ja miał w ogóle jakieś komentarze, pewnie wtedy zastanowiłbym się, jaką mają dla mnie wagę:)
Oczywiście, jeśli ktoś doda swoich parę słów pod notką, zada jakieś pytanie, czy coś w tym stylu to zawsze robi się miło, bo wiesz, że ktoś docenia w jakiś sposób Twoje starania.
Reflektuję też komentarze negatywne, ponieważ nie można od razu być lizanym po tyłku. Zimny prysznic nikomu nie zaszkodził nigdy, a czytelnik (jeśli to nie jest plebs) stara się nam pomóc w taki właśnie sposób.
Ja bardzo lubię mieć komentarze. Zawsze zadaję jakieś pytanie na końcu notki, zachęcam do rozmowy, choć rzadko coś z tego wychodzi to każdy komentarz bardzo mnie cieszy i zachęca do pisania kolejnych postów.
Komentarze są bardzo pomocne w utrzymaniu motywacji do pisania. Szczególnie, jeśli nie są reklamowym spamem
______________________________________________________ Wszystko o nauce języków obcych. Codziennie nowe fiszki z angielskiego i nie tylko.
fiszkarium, czyli fiszki z języków obcych
Staram się odpowiadać na każdy komentarz, bo jeżeli ktoś coś u mnie już napisał, to i ja też się minimalnie "wysilę". Oczywiście cieszą mnie komentarze merytoryczne, dzięki którym można zainicjować krótką rozmowę czy to u mnie na blogu czy na jakimś innym, nawet na temat pośrednio związany z tekstem. Jeżeli chodzi o zwykłe "zachęciłaś mnie, chętnie przeczytam" - cóż, mam nadzieję, że naprawdę tak jest...Sama staram się unikać takich śladów po sobie, może na początku blogowania częściej mi się zdarzało - ot, taki ślad, że przeczytałam czyjś tekst, podobał mi się. Co do komentarzy pisanych bez czytania np. recenzji, to nie wiem, co mam powiedzieć, ja takiej sytuacji nie miałam, ale słyszałam o kilku wyśmienitych Ne toleruję spamu z linkami, zapraszam do siebie, itp. - na początku swojego blogowania nawet tak nie robiłam i już kiedyś upominałam jednego użytkownika, który robił to u mnie nagminnie. Nie mam nic przeciwko konstruktywnej krytyce.
Moim zdaniem komentarze to dobra motywacja do prowadzenia bloga dalej. Widząc, że ludzi interesuje to co piszesz i mają coś do powiedzenia na ten temat zachęca i motywuje do dalszego tworzenia.
Uważam, że komentarze to ważna część bloga, ale najważniejsza ponieważ najważniejszy jest przekaz
Komentarze są bardzo ważną częścią każdego bloga. Przez komentarze, czytelnicy wyrażają swoje zdanie o postach, wiem co mam zmienić, co poprawić tak, aby blog był czytelny i przyjazny dla moich czytelników.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).