Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Hehe to nie kwestia wymagań ale po prostu jestem realistką
Odpowiedziałabym tak samo Tak samo, jak nie ma człowieka bez wad, tak samo nie wierzę w faceta idealnego, każdy będzie miał coś za uszami i dobrze, jeżeli przykryją to cechy pozytywne. I dobrze, jeżeli tak samo jest u mnie;)
A są idealne kobiety? Bo tylko taka by wytrzymała z idealnym facetem. Poza tym kobieta często ma różne oczekiwania wobec partnera w zależności od nastroju, co dodatkowo utrudnia zadanie.
Imię: Justek
Wysłany:
2013-09-05, 22:07
Ideały istnieją.
Idealny mężczyzna, to taki, który dla mnie będzie idealny. Nawet, jeżeli będzie niski, gruby, łysy i szczerbaty.
Nigdy nie zrozumiem kobiet, dla których partnerzy nie są ideałami. Wady też są idealne, jeżeli takimi je widzimy.
Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 23 Sie 2013 Posty: 23
Wysłany:
2013-09-06, 21:20
Myślę, że ciężko mówić o ideałach kiedy same nie jesteśmy doskonałe.
Może zamiast szukać tego ideału w mężczyźnie warto go poszukać w sobie?
Kiedyś czytałam bardzo fajny artykuł (chyba w Zwierciadle) i było tam takie fajne zdanie:
"Nie szukaj ideału. Odszukaj go w sobie, wypracuj w sobie cechy, które miałby posiadać Twój idealny partner. Nie gwarantuję Ci, że wtedy go spotkasz, ale będziesz się czuła jakbyś już go poznała."
Ja nie wierzyłam w faceta idealnego, chociaż sama długo ideału szukałam. Gdy przestałam szukać, dopiero wtedy poznałam, zupełnie przez przypadek, faceta, który jest już moim narzeczonym, a życie pokierowało nas tak, że zamieszkał ze mną i tak już od prawie roku żyjemy razem. Jaki jest ideał? Życie mi pokazało, że opiekuńczość i umiejętność zapewnienia poczucia bezpieczeństwa jest dla mnie najważniejsza.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).