A jak uprawiasz jakiś sport, jest to dla Ciebie wielka przyjemność, Twoja pasja, to też odpuszczasz treningi "bo Ci się nie chce?" Widziałam po sobie, że nic dobrego z takiego odpuszczania pisania nie wychodzi. Potem coraz trudniej się zebrać. Dobrze wyrobić sobie nawyk pisania codziennie, góra co dwa - trzy dni. I nie odpuszczać tego, bo ma się lenia, brak weny czy cokolwiek innego.
Poza tym, jeśli zależy Ci na czytelnikach (a piszesz bloga, więc zależy), to musisz pisać i tyle. Inaczej będziesz ich tracił
Nie liczba wpisów zależy od tematu, tylko liczba czytelników od częstotliwości wpisów. Zwłaszcza, ze u Ciebie widzę też felietony. Jeśli się chce jakoś złapać i zatrzymać czytelników, to wpis co 2-3 dni jest optymalną sprawą
Imię: Kamil
Dołączył/a: 03 Sie 2013 Posty: 34 Miasto: Łódź
Wysłany:
2013-12-30, 20:45
Jeżeli chodzi o felietony to polecam codziennie nawet przez 10 minut poprzeglądać prasę, informacje w internecie. I jeżeli z czymś się nie zgadasz, od razu bierz się do pisania i rozpatrz to z Twojej perspektywy.
Piszę opowiadanie, więc ciężko byłoby mi dodawać posty co dziennie, mimo że dopiero zaczynam. Chociaż bloga mam od niedawna, to opowiadania piszę już od jakiegoś roku. W moim przypadku na brak weny znalazłam proste rozwiązanie; czerpię inspiracje z książek, filmów, teledysków również, ale przede wszystkim obserwuję to co się dzieje wokół mnie. Sytuacje z dnia codziennego nie muszą być nudne jeśli się je podkoloryzuje bądź zmieni ich bieg wydarzeń
Ja staram się nowy post pisać nawet codziennie, tyle, że praca czasem mi nie pozwala.
A natchnienie? Najczęściej posty wynikają z mojej potrzeby, bo zajmuję się tematyką DIY, czasem dodaję projekty graficzne, gdy mam czas zaprojektować coś dla własnej przyjemności i coś co moim zdaniem ma jakąś wartość, nie koniecznie ( jak w moim zawodzie) czego chciałby klient.
Moim zdaniem wszystko zależy od tematyki i nakładu pracy.
T0lkingF [Usunięty]
Wysłany:
2014-02-01, 19:41
Jak nie mam natchnienia to go zazwyczaj szukam, ale jak dotąd mam go nadmiar
Moja taktyka jest taka że siadam przed notatnikiem myślę o swoim blogu i tematyce z nią związanej... BOOOOM! Wypisuje jeden temat, myślę dalej... BOOOOOM! drugi się znalazł. Wypisuje nawet te które mi się nie bardzo podobają, ale wiem że jak zbiorę ok. 10 to później przeglądam je sobie, patrzę czy jakieś są podobnej tematyce i ewentualnie łącze ze sobą, czasami wyjdzie coś naprawdę fajnego
______________________________________________________ Jestem nowicjuszem. Mój blog dopiero się kształtuje i uczę się z niego korzystać, ale zapraszam! http://thewhalestudio.blogspot.com/
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).