Imię: Kamil
Dołączył/a: 03 Sie 2013 Posty: 34 Miasto: Łódź
Wysłany:
2013-12-28, 20:35
Zwracam uwagę na przejrzystość bloga, design, sposób przedstawiania treści i typografię, czyli w głównej mierze na ogólny wygląd bloga. Dopiero później patrzę w treści, czytam kto to w ogóle prowadzi itd.
bardzo nie lubię muzyki, nie tylko na blogach, ale na wszystkich innych stronach.
Ja również jej nie znoszę na blogach, pierwsze co robię to biegiem ją wyłączam. Irytuje mnie częsty przerost formy nad treścią typu 10 zdjęć i 3 zdania...
Lubie jak blogi sa miłe dla oka i czytelne, a czcionka nie jest ozdobna tylko zwykła, bo ozdobna ciężko się czyta, zwłaszcza jak tekst jest długie
Niektórzy czepiają się bardzo kolorystyki, ja osobiście lubię każdą
Ostatnio natknęłam sie na bloga na którym był sam tekst i tytuł bloga. Wszystko czarne, napisy białe. Zero zdjęć, nagłówka, wszystko mi się zlało w jedną nieogarniętą całośc. Zdarzył wam sie taki widok? Dopiero potym widoku doceniłam istotę gadżetów na blogu takich jak archiwum, o mnie, obserwatorzy czy udostepnij na..
ja także nie lubię muzyki, wchodzę na blog a tu mi coś gra, klikam w inny post i znowu piosenka od początku.
T0lkingF [Usunięty]
Wysłany:
2014-01-27, 17:23
Jak pewnie większość osób zwracam uwagę na wygląd bloga, chociaż niezależnie od niego zazwyczaj czytam posty, chyba, że atakuje mnie wcześniej wspomniana muzyka, albo widzę różową czcionkę na żółtym tle, wtedy ciężko cokolwiek przeczytać.
Oczywiście ważna jest też treść i sposób pisania, jeśli odstrasza, to sobie idę, jeżeli jest przyjemny i zachęcający to zazwyczaj patrzę na kilka innych postów, czasem nawet wracam...
Może to źle, ale jeśli wygląd bloga mnie nie interesuje, wychodzę.
To nie jest źle, to jest naturalna selekcja nowych blogów i tego nikt nigdy nie przeskoczy. Zawsze się liczy pierwsze wrażenie i jeżeli wcześniej blog nie zaistniał w sieci jakimś tekstem i odrzuca wizualnie przy pierwszej wizycie to nikt mu nie wróży świetlanej przyszłości.
Odnośnie cudownego dodatku do strony, czyli grającej muzyki to google chrome przyszło z wybawieniem wyświetlając ikonkę głośnika przy karcie, na której gra muzyka
Imię: Kornelia
Wysłany:
2014-03-15, 13:10
Nie licząc wyglądu bloga, który jest bardzo ważny, to często przeglądam posty. Zwracam uwagę na to, w jak sposób są napisane. Często ciekawy temat przegrywa z kiepską techniką i błędami ortografcznymi
Tematyka. Jak mnie tematyka nie ciekawi to nawet hiper wypaśny szablon mnie tam nie zatrzyma. Jak już temat wydaje się ciekawy to wygląd, estetyka (nie musi to być szablo jak spod igły grafika), ale bez oczoje... gadżecików. Trzecia rzecz to styl pisania.
Odstręczają mnie wszędobylskie reklamy i multum tekstów sponsorowanych to wychodzę.
______________________________________________________ gagatkowoagatowo.blogspot.com - blog parentingowo-pedagogiczno-czytelniczy
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).