Mnie się wydaje że jest to niepotrzebne. Piszemy bloga dla siebie/innych czy dla cyferek?
Oczywiście miłe jest gdy ta liczba jest spora, ale wydaje mi się że powinien znać ja tylko właściciel strony. No chyba że chce się pochwalić
Jeśli chcesz na blogu zarabiać i wchodzić we współpracę, to wtedy piszesz też dla cyferek.
Myślę że jeśłi będziemy pisać dla siebie i będziemy mieli z tego radość to te cyferki same z czasem przyjdą. Będzie to dla nas taki miły dodatek ten zarobek.
Myślę że jeśłi będziemy pisać dla siebie i będziemy mieli z tego radość to te cyferki same z czasem przyjdą. Będzie to dla nas taki miły dodatek ten zarobek.
niestety, tak pięknie to nie wygląda. Trzeba się namęczyć i napracować, bo jak Ty o to nie zadbasz, to cyferki same nie przyjdą. A osoby zainteresowane potencjalną współpracą często w ogóle do Ciebie się nie odezwą jeśli gdzieś tych cyferek nie umieścisz.
Tylko, że właśnie zamiast wstawiać na bloga śmieszne, zaśmiecające i niewiarygodne liczniki kliknięć lepiej dodać konkretne statystyki w dziale dotyczącym współpracy
Tylko że na początki nie warto skupiać się cyferkach tylko na samych tekstach i dobrym odbiorze przez czytelnika.
Jeśli ktoś od samego początku skupi się jedynie na statystykach wątpię żeby wile osiągną.
W sensie że pisze tylko dla samych statystyk i w konsekwencji tylko dla kasy.
Zaglądać oczywiście w nie może żeby widzieć postępy swojej pracy czy idą w dobrym kierunku.
Imię: Marcin Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Lis 2013 Posty: 137 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2014-01-28, 01:20
Nie mam nic przeciwko "bloggerowym" licznikom nienachalnie wkomponowanym gdzieś w szablon. Jeśli ktoś ma u siebie taki licznik zawsze rzucę okiem, wiem że nie jest to 100% rzetelna rzecz, jednak daje jakiś ogląd na popularność.
Sam mam taki licznik u siebie i nikt jak dotąd się na niego nie skarżył Wszelkie wyskakujące dodatki mnie denerwują, więc nie stosuje tego typu bajerów.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Marcin Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Lis 2013 Posty: 137 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2014-01-28, 11:58
Wiem, wiem, ale zakładam że ludzie piszący przyzwoite blogi nie są na tyle zdesperowani żeby manipulować licznikiem, który i tak nie jest brany poważnie
Skoro:
- nie jest miarodajny (zlicza nawet śmieciowych ruch)
- można oszukiwać
- nikt nie bierze na poważnie
to po co w ogóle go wstawiać? szczególnie na przyzwoitym blogu (cokolwiek to dla Ciebie znaczy).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Ja mam od początku, ale taki nierzucający się w oczy, bez wykresu - wg mnie nie wpływa to źle na wygląd bloga. A wstawiłem na początku, bo ten widżet nalicza odwiedziny tylko jak jest aktywny. Pomyślałem, że nie będę w przyszłości dodawał, bo wejścia nie będą miarodajne (chociaż jak widzę można je oszukać)... i tak jakoś został.
Widziałem na jakimś blogu ten dodatek z informacją "Wejścia od (data)" i do tego wykres - to dopiero niepraktyczne i nieestetyczne rozwiązanie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).