Na południu Polski kilka razy stwierdzono tarantule (chyba okolice jeziora Rożnowskiego), występują naturalnie u naszych południowych sąsiadów i czasem pojawiają się u nas.
Kilka lat temu wraz z ładunkiem aut do Gdańska przybyło do nas kilka sztuk czarnej wdowy.
1. Raz otworzylem szafke, a w garnku siedzial pajak. Czarna wdowa - w Anglii byla wtedy inwazja jakas ; o. Chcialem go wziac papierem, ale mi uciekl... Wszedl gdzies za szafke ;x. Na drugi dzien na rece mialem 2 dziurki i pajaka w kapciu... Nie pytajcie o.o. Mialem zastrzyk przeciw tej black widow. Przezylem ; p.
2. Bylem w lazience i sie mylem, widzialem pajaka w rogu. Mylem twarz ze 3 razy az w ciagu pajak mi skoczyl na ramie. Zaczalem sie miotac i rozbilem takie szkielko od pryshnica.
Ogolem wyciagnalem 2 rzeczy: zabij pajaka szybko lub go zostaw ; ).
zlotakasienka Blogger.Klub
Imię: Katarzyna
Nie boję się ale uważam, że są mało przyjemne, zwłaszcza te duże i grube. Osobiście nie chciałbym się obudzić koło takiego ale panika nie łapie jeżeli widzę pająka.
Póki nie chodzą po mnie, nie dotykają mnie i nie jest ich naraz mnóstwo są w porządku. Nie znoszę również wpadać w ich pajęczyny okropieństwo nieprzyjemne.
Mnie pająki przerażają... Mieszkam w starym budownictwie i czasem z ciemnych kątów wyłażą ogromne pająki - do dziś pamiętam, jak kiedyś moja mama próbowała jednego zabić stawiając na nim popielniczkę, a on ją uniósł i jakby nic spod niej wyszedł
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).