3 piętro w bloku. Kto będzie zbiegał na dół, żeby zapalić? Można wietrzyć, można nie wietrzyć. Efekt jest ten sam. Odór fajek długo się utrzymuje i wszystko nim przesiąka.
To ciężko przetłumaczyć wielu osobom. Ja mam przypadek osoby starszej, która mieszka na parterze i też jej się nie chce wyjść. Otwiera okno i myśli, że dym sobie wylatuje w całości z mieszkania. Chętnie bym im tak napuszczał bąków w pokoju i niech wąchają z komentarzem: nie przesadzaj, przecież tak bardzo nie śmierdzi.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Akurat w pomieszczeniach palić też nie lubię. Chyba, że chodzi o palarnię w jakimś lokalu. Akurat pomysł rozdzielenia stref dla palących i nie rozumiem, a nawet popieram
Chociaż czasami wychodzą z tego zabawne kwiatki. Przykładowo w jednym z krakowskich barów palarnia ma postać przeszklonego pokoiku wydzielonego z korytarza. Wygląda to trochę tak, jakby palacze siedzieli w jakimś akwarium czy innym terrarium ku przestrodze reszty
______________________________________________________ www.tekstyszabli.wordpress.com - Opowiadania i wszystko to, co Szabla ma do napisania
Palenie nigdy mnie nie ciągnęło. Nawet nie spróbowałam. Nawet wtedy, gdy tata (w myśl zasady: skoro i tak będą próbować, niech próbują w domu) przyniósł do domu bibułę i wielką pakę tytoniu, po czym wraz z rodzeństwem zadymili całą kuchnię. Dodam, że rodzice są całkowicie niepalący, więc widok był dość surrealistyczny.
Papierosy podobają mi się tylko ze względów estetycznych. Wiem, to może trochę powierzchowne, bo nałóg potrafi też zniszczyć wygląd jak nic (o tym zresztą było wyżej, więc nie powtarzam). Ale błagam: Kawa i papierosy Jarmuscha? Aż człowiek chce się przy tym sztachnąć. (Choć potrzebę zaspokaja mocna kawa
Ale błagam: Kawa i papierosy Jarmuscha? Aż człowiek chce się przy tym sztachnąć. (Choć potrzebę zaspokaja mocna kawa
"Kawa i papierosy" wielkim filmem jest Faktem również jest, że jak na jakimś filmie bohaterowie dużo palą, to automatycznie też się włącza ochota. Zabawne to trochę
______________________________________________________ www.tekstyszabli.wordpress.com - Opowiadania i wszystko to, co Szabla ma do napisania
Ciekawi mnie to: pod jakim względem? Że ładniej wygląda osoba trzymająca papierosa w ręce i dymkiem nad sobą niż gdy nie pali?
Nie, nie o to mi chodziło. Raczej myślałam o roli, jaką spełnia papieros w sztuce i kulturze, zwłaszcza w filmie i fotografii. W niektórych filmach akcja musi się wręcz przebijać przez dym. Wywołuje to różne wrażenie, zależnie od intencji reżysera i umiejętności fotografa. Papierosy są fetyszem, symbolem, rekwizytem, niezbędnikiem, komunią. Fascynuje mnie to. Poza tym lubię dobre zdjęcia. Ostatnio widziałam jakiś spot reklamowy zrobiony dla niemieckiego Vogue'a z Anją Rubik. Scena z dymem papierosowym jest hipnotyzująca. A to tylko jeden przykład, który tak na teraz przychodzi do głowy.
Poza sztuką papierosy zachwycają zdecydowanie mniej, to fakt. No ale o tym to już było
Karolekqqqq Blogger.Klub
Dołączył/a: 02 Lut 2015 Posty: 12 Miasto: Polska
Raczej myślałam o roli, jaką spełnia papieros w sztuce i kulturze, zwłaszcza w filmie i fotografii. W niektórych filmach akcja musi się wręcz przebijać przez dym. Wywołuje to różne wrażenie, zależnie od intencji reżysera i umiejętności fotografa. Papierosy są fetyszem, symbolem, rekwizytem, niezbędnikiem, komunią. Fascynuje mnie to.
Aha, fakt, w niektórych filmach sceny spowite dymem papierosowym, czy też bohater sięgający po papierosa robią odpowiedni klimat. Ale musi toi być przemyślane.
Za to w życiu nie paliłem i nie palę. Bo nie widzę żadnych korzyści z tego. Wręcz mam przed oczami same minusy.
Pierwsze pociągnięcia były w gimbazie, potem częściej, w technikum już sporo, teraz nadal palę, ale nie mam takiej potrzeby codziennego palenia. Palę najwięcej w weekendy.
Czemu tak mało opcji w ankiecie? :O Ja mam 17 i jeszcze nie próbowałam, i pewnie szybko się to nie zmieni. Szkoda kasy na papierosy i zdrowia oczywiście
No i urody
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).