Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek
Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2007-12-30, 01:13Papierosy
Mam do was takie Pytanie, ile Blogowiczów z tego Forum Pociąga za Ustnik? (żeby nie zgasło oczywiście )?
Jeśli tak to od kiedy?, jeśli zaś nie palicie nałogowo to kiedy pierwszy raz spróbowaliście?
Jakie Palicie?
I czy irytuje was widok 13latka z papierosem na ulicy?
Ja osobiście mam 15 lat i palę od połowy roku, rodzice wiedzą.. ale mam honor i nie palę w ich obecności choć i tak wiem że nie mieli by nic przeciwko..
Nie palę papierosów, nigdy nie paliłem papierosów (choć nie zliczę sytuacji, kiedy miałem okazje zacząć), na chwilę obecną nie zamierzam palić papierosów (specjalnie zaznaczam że mówię o papierosach ).
Wprawdzie kompletnie nie rozumiem tego zjawiska (palacze często zazdroszczą mi że nie palę!), ale nie jestem też zagorzałym przeciwnikiem tegoż - obecność palaczy specjalnie mi nie przeszkadza. A powinna, bo bierni palacze cierpią podobno gorzej niż ci aktywni.
Co do palących dzieci? Nie irytuje mnie ich widok, choć zastanawiam się gdzie podziewają się i co robią w międzyczasie ich rodzice...
w wieku 17 lat spróbowalam pierwszego papierosa, ale nie pociągnelo mnie to - widzialam uzalezniona matke i wiedzialam ze to potem przerabane - astma, i jak nie ma fajek to jest w stanie nas na deszcze wyrzucic z domu, byle tylko jej kupilismy fajki - nie mialo to wiec na mnie pozytywnego zachecajacego wplywu... no i dobrze, nie?
ale popatrzcie na moj nick - to marka fajek, ktore najczesciej pale.
przy maturze bardzo sie denerwowalam i zaczelam wtedy palic. pale do dzis. z jedną trzymiesięczną przerwą, kiedy rzucilam ze względu na slowa ojca: "ty nigdy nie rzucisz, bo nie dasz po prostu rady"
a wrocilam bo tak naprawde czulam, ze moje zycie bez papierosa jest niepelne, wiem, ze papieros to rodzaj protezy psychicznej, ale na dzis dzien nie widzę innej alternatywy.
juan Blogger.Klub
Dołączył/a: 05 Lis 2007 Posty: 48
Wysłany:
2007-12-31, 18:16
Bartek napisał/a:
I czy irytuje was widok 13latka z papierosem na ulicy?
Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-01-03, 00:31
Ja pierwszą fajkę zapaliłam mając 13 lat... Bardziej intensywnie zaczęłam palić mając 14 (ale to był jeden papieros dziennie w krzakach ;P), potem była długa przerwa i tak bardziej rozpaliłam się w liceum. Stresy i w ogóle... Zresztą w liceum wszystko się zaczyna, picie, palenie, czasami zioło ...
Ale denerwuje mnie jak widzę te gówniary z papierosem (gówniarzy też). Nie chodzi o sam fakt, że palą bo ja w ich wieku też paliłam, ale wkurza mnie, że oni się z tym afiszują. Mi do tej pory jest czasami wstyd zapalić w jakimś miejscu...
Pudi, zielony dym też jest szkodliwy, jak zrobisz eksperyment z ty, że będziesz palic papierosa bez filtra w lufce i jednoczesnie będziesz jarać zielsko, to obie lufki będą tak samo zasmolone...
godson90
Wysłany:
2008-01-06, 10:35
nevada menthol, mozna tak debatowac w nieskonczonosc ... ja sadze jednak ze zielsko jest bardziej ... hmmm... zdrowe?
Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-01-06, 12:31
pudi91, a na jakiej podstawie tak uważasz? Kiedyś w szkole puszczali nam taki film na viedo apropo zielska i jeśli chodzi o "zasmolenie" płuc to taki jeden joint daje tyle co dwie paczki papierosów.
Zzielona ma rację, sama palę obie z tych rzeczy i mogę powiedzieć, że po spaleniu lufki czuję o wiele gorszą masakrę w plucach, co prawda zielone ma taki wplyw, że rozszerza kanaliki oskrzelowe czy cos takiego i pomaga oczyscic pluca z nadmiaru flegmy - wielokrotnie się tym juz ratowalam - to zawsze mam potem poczucie takiego zjechania sobie pluc, ze palic mi sie odechciewa...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).