| Autor |
Wiadomość |
Temat: [blogspot] Jak skasować niepotrzebne zdjęcia z blogu? |
HitFan
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8374
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-12-08, 21:15 Temat: [blogspot] Jak skasować niepotrzebne zdjęcia z blogu? |
Pozwolę sobie odkopać temat. Teraz, kiedy mamy dostęp tylko do archiwum picasy da się jakimś sposobem skasować hurtowo?
EDIT: Nie było tematu. Są na moim google+
[ Dodano: 2017-02-04, 16:01 ]
EDIT: Jednak jest temat. Na Google+ zniknął stary widok, a tym samym możliwość wygodnego zarządzania zdjęciami z bloga.
Ktoś wie, jak teraz hurtowo kasować zdjęcia? |
Temat: [blogspot] Aktualizacja zdjęć w grafice google |
HitFan
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2029
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-12-08, 21:00 Temat: [blogspot] Aktualizacja zdjęć w grafice google |
W porządku. W takim razie pozmieniam nazwy wszystkich plików na takie sugerujące zawartość, skasuję poprzednie wersje z serwera (imgur i blogger) i wrzucę na nowo. Dzięki za wskazówkę.
A w jaki sposób sprawdzić, kiedy były indeksowane strony? |
Temat: [blogspot] Aktualizacja zdjęć w grafice google |
HitFan
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2029
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-12-08, 14:08 Temat: [blogspot] Aktualizacja zdjęć w grafice google |
Hej, mam sprawę. Ostatnio miałem szanse wykonania zdjęć w namiocie bezceniowym z odpowiednim oświetleniem etc. W związku z tym podmieniłem zdjęcia w kilku wpisach na nówki sztuki.
Jeden z nich edytowałem ponad tydzień temu, jednak w Google'u dalej widać stare zdjęcia (na białym tle) (Przykładowe wyszukanie zdjęć z bloga w google grafice).
We wpisie oczywiście widać nowe.
I teraz moje pytanie, czy roboty indeksujące same znajdą zmianę i zaktualizują wyniki wyszukiwania, czy muszę to w jakiś sposób wymusić? Np. poprzez skasowanie starych zdjęć z imgura? Nowe mam już wrzucane na bloggera.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc |
Temat: [blogger] Brak skrótu posta na głównej po dodaniu nowego |
HitFan
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1573
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2016-11-24, 21:23 Temat: [blogger] Brak skrótu posta na głównej po dodaniu nowego |
Zawijanie tekstu musisz wstawić w odpowiednim miejscu. Polecam wstawić go po pierwszym zdjęciu. |
Temat: [Blogger, zmiany] Nowy interfejs użytkownika na bloggerze |
HitFan
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 3781
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-11-24, 00:31 Temat: [Blogger, zmiany] Nowy interfejs użytkownika na bloggerze |
Mi się podoba bardzo. Zmiany na plus. Powoli zaczyna gonić za "Material Design". Jedynie uważam, że czcionką powinna być ciemniejsza, bardziej kontrastowa. Poza tym problemów nie zauważyłem i jestem zadowolony z nowego wyglądu |
Temat: blogspot vs zwykła domena |
HitFan
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 4129
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-11-18, 00:51 Temat: blogspot vs zwykła domena |
Osobiście nie mam wykupionej domeny,. Wynika to głównie z tego, że blog prowadzę dla dość wąskiego grona i robię to czysto hobbystycznie. Jest to tylko dodatek do głównego hobby, jakim są rajdy i reprezentujące je modele
Niemniej uważam, że dla stron, które chcą być bardziej rozpoznawalne, [nazwa bloga].pl wygląda znacznie lepiej i jest łatwiejsza do zapamiętania niż .blogspot.com. |
Temat: [opinia] Potrzebna porada odnoście kolorystyki bloga |
HitFan
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3340
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-11-18, 00:42 Temat: [opinia] Potrzebna porada odnoście kolorystyki bloga |
Na Twoim miejscu spróbowałbym zmienić odcień zielonego, przesuwając go bliżej bieli. Sam czarny layout wygląda fajnie, po prostu kolor jest zbyt jaskrawy. Czcionkę tekstów masz szarą zamiast białej i dzięki temu nie razi w oczy. Podobnie trzeba zmienić "piżdżący" zielony na delikatniejszy.
P.S. miło, że ktoś odwołał się do mojej strony ,:) |
Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji |
HitFan
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7765
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-11-04, 21:33 Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji |
| Dziękuję za koncepcję. Parę dni się nad tym zastanawiałem, robiłem wstępne testy, ale niestety nie wygląda to dobrze w moim odczuciu. Za duże kontrasty odwracają uwagę od treści. Poza tym jasne tło nie pomaga przeglądaniu strony w nocy. |
Temat: [blogspot] Jak zgrać wszystkie zdjęcia i teksty z bloga? |
HitFan
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4402
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-10-29, 21:01 Temat: [blogspot] Jak zgrać wszystkie zdjęcia i teksty z bloga? |
| A ja mam takie pytanie związane ze zdjęciami Google? Czemu aktualnie dodawane przez bloggera zdjęcia lądują w archiwum Picassy, a nie w jakimś albumie na zdjęciach Google? |
Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji |
HitFan
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7765
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-10-28, 20:58 Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji |
Udało mi się parę poprawek technicznych wprowadzić.
- Slider już się nie rozmazuje w przeglądarkach z silnikiem Google Chrome'a (błąd z dziesiętnymi częściami pixeli przy skalowaniu, pomogło zaokrąglenie w górę funkcją Math.ceil.
- W sekcji "Mogą Ci się spodobać" pod postem nie wyświetla się już aktualnie otwarty post (dodanie w JS odpowiedniego IFa do pętli rysującej tą część strony)
- Po najechaniu na przyciski społecznościowe wyświetlają się dymki z ich opisem
- Link "Czytaj dalej" został zamieniony na button z animacjami HTML5+CSS3
No i przy okazji lekko przeorganizowałem rozwijane menu i poprawiłem kilka statycznych stron.
Co uważacie o zdjęciach? Niedawno zacząłem je robić w namiocie bezcieniowym DIY (niestety bez sztucznego oświetlenia). Jak oceniacie zdjęcia z trzech ostatnich wpisów względem poprzednich postów? Jest lepiej? |
Temat: [blogspot] Jak zgrać wszystkie zdjęcia i teksty z bloga? |
HitFan
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4402
|
Forum: Forum Blogger Wysłany: 2016-10-28, 17:32 Temat: [blogspot] Jak zgrać wszystkie zdjęcia i teksty z bloga? |
| Zależy jaka platforma bloga. Na bloggerze na przykład możesz pobrać pełną kopię zapasową wszystkich wpisów. |
Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;> |
HitFan
Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 85737
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2016-10-21, 00:10 Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;> |
| Jeśli ogólnje, to ostatnio oglądałem Pacific Rim, jakoś w zeszlym tygodniu, a w kinie ostatni raz byłem na Deadpoolu |
| |