Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 73
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [blogspot] Jak skasować niepotrzebne zdjęcia z blogu?
HitFan

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8374

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-12-08, 21:15   Temat: [blogspot] Jak skasować niepotrzebne zdjęcia z blogu?
Pozwolę sobie odkopać temat. Teraz, kiedy mamy dostęp tylko do archiwum picasy da się jakimś sposobem skasować hurtowo?

EDIT: Nie było tematu. Są na moim google+

[ Dodano: 2017-02-04, 16:01 ]
EDIT: Jednak jest temat. Na Google+ zniknął stary widok, a tym samym możliwość wygodnego zarządzania zdjęciami z bloga.

Ktoś wie, jak teraz hurtowo kasować zdjęcia?
  Temat: [blogspot] Aktualizacja zdjęć w grafice google
HitFan

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2029

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-12-08, 21:00   Temat: [blogspot] Aktualizacja zdjęć w grafice google
W porządku. W takim razie pozmieniam nazwy wszystkich plików na takie sugerujące zawartość, skasuję poprzednie wersje z serwera (imgur i blogger) i wrzucę na nowo. Dzięki za wskazówkę.

A w jaki sposób sprawdzić, kiedy były indeksowane strony?
  Temat: [blogspot] Aktualizacja zdjęć w grafice google
HitFan

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2029

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-12-08, 14:08   Temat: [blogspot] Aktualizacja zdjęć w grafice google
Hej, mam sprawę. Ostatnio miałem szanse wykonania zdjęć w namiocie bezceniowym z odpowiednim oświetleniem etc. W związku z tym podmieniłem zdjęcia w kilku wpisach na nówki sztuki.
Jeden z nich edytowałem ponad tydzień temu, jednak w Google'u dalej widać stare zdjęcia (na białym tle) (Przykładowe wyszukanie zdjęć z bloga w google grafice).
We wpisie oczywiście widać nowe.

I teraz moje pytanie, czy roboty indeksujące same znajdą zmianę i zaktualizują wyniki wyszukiwania, czy muszę to w jakiś sposób wymusić? Np. poprzez skasowanie starych zdjęć z imgura? Nowe mam już wrzucane na bloggera.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)
  Temat: [blogger] Brak skrótu posta na głównej po dodaniu nowego
HitFan

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1573

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2016-11-24, 21:23   Temat: [blogger] Brak skrótu posta na głównej po dodaniu nowego
Zawijanie tekstu musisz wstawić w odpowiednim miejscu. Polecam wstawić go po pierwszym zdjęciu. :)
  Temat: [Blogger, zmiany] Nowy interfejs użytkownika na bloggerze
HitFan

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 3781

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-11-24, 00:31   Temat: [Blogger, zmiany] Nowy interfejs użytkownika na bloggerze
Mi się podoba bardzo. Zmiany na plus. Powoli zaczyna gonić za "Material Design". Jedynie uważam, że czcionką powinna być ciemniejsza, bardziej kontrastowa. Poza tym problemów nie zauważyłem i jestem zadowolony z nowego wyglądu :)
  Temat: blogspot vs zwykła domena
HitFan

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 4129

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-11-18, 00:51   Temat: blogspot vs zwykła domena
Osobiście nie mam wykupionej domeny,. Wynika to głównie z tego, że blog prowadzę dla dość wąskiego grona i robię to czysto hobbystycznie. Jest to tylko dodatek do głównego hobby, jakim są rajdy i reprezentujące je modele :)

Niemniej uważam, że dla stron, które chcą być bardziej rozpoznawalne, [nazwa bloga].pl wygląda znacznie lepiej i jest łatwiejsza do zapamiętania niż .blogspot.com.
  Temat: [opinia] Potrzebna porada odnoście kolorystyki bloga
HitFan

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3340

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2016-11-18, 00:42   Temat: [opinia] Potrzebna porada odnoście kolorystyki bloga
Na Twoim miejscu spróbowałbym zmienić odcień zielonego, przesuwając go bliżej bieli. Sam czarny layout wygląda fajnie, po prostu kolor jest zbyt jaskrawy. Czcionkę tekstów masz szarą zamiast białej i dzięki temu nie razi w oczy. Podobnie trzeba zmienić "piżdżący" zielony na delikatniejszy. :)

P.S. miło, że ktoś odwołał się do mojej strony ,:)
  Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji
HitFan

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7765

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2016-11-04, 21:33   Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji
Dziękuję za koncepcję. Parę dni się nad tym zastanawiałem, robiłem wstępne testy, ale niestety nie wygląda to dobrze w moim odczuciu. Za duże kontrasty odwracają uwagę od treści. Poza tym jasne tło nie pomaga przeglądaniu strony w nocy.
  Temat: [blogspot] Jak zgrać wszystkie zdjęcia i teksty z bloga?
HitFan

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4402

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-10-29, 21:01   Temat: [blogspot] Jak zgrać wszystkie zdjęcia i teksty z bloga?
A ja mam takie pytanie związane ze zdjęciami Google? Czemu aktualnie dodawane przez bloggera zdjęcia lądują w archiwum Picassy, a nie w jakimś albumie na zdjęciach Google?
  Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji
HitFan

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7765

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2016-10-28, 20:58   Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji
Udało mi się parę poprawek technicznych wprowadzić.
- Slider już się nie rozmazuje w przeglądarkach z silnikiem Google Chrome'a (błąd z dziesiętnymi częściami pixeli przy skalowaniu, pomogło zaokrąglenie w górę funkcją Math.ceil.
- W sekcji "Mogą Ci się spodobać" pod postem nie wyświetla się już aktualnie otwarty post (dodanie w JS odpowiedniego IFa do pętli rysującej tą część strony)
- Po najechaniu na przyciski społecznościowe wyświetlają się dymki z ich opisem
- Link "Czytaj dalej" został zamieniony na button z animacjami HTML5+CSS3

No i przy okazji lekko przeorganizowałem rozwijane menu i poprawiłem kilka statycznych stron.

Co uważacie o zdjęciach? Niedawno zacząłem je robić w namiocie bezcieniowym DIY (niestety bez sztucznego oświetlenia). Jak oceniacie zdjęcia z trzech ostatnich wpisów względem poprzednich postów? Jest lepiej?
  Temat: [blogspot] Jak zgrać wszystkie zdjęcia i teksty z bloga?
HitFan

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 4402

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-10-28, 17:32   Temat: [blogspot] Jak zgrać wszystkie zdjęcia i teksty z bloga?
Zależy jaka platforma bloga. Na bloggerze na przykład możesz pobrać pełną kopię zapasową wszystkich wpisów.
  Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;>
HitFan

Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 85737

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2016-10-21, 00:10   Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;>
Jeśli ogólnje, to ostatnio oglądałem Pacific Rim, jakoś w zeszlym tygodniu, a w kinie ostatni raz byłem na Deadpoolu

Strona 2 z 7
Skocz do: