|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 246
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: [reklama] (Don't) shoot a bear |
Kredka
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4837
|
Forum: HydePark Wysłany: 2010-10-08, 19:55 Temat: [reklama] (Don't) shoot a bear |
zabawne jest też np. "cook" albo "play". |
Temat: [reklama] (Don't) shoot a bear |
Kredka
Wyświetleń: 4837
|
Forum: HydePark Wysłany: 2010-10-08, 17:32 Temat: [reklama] (Don't) shoot a bear |
O ile nie przegapiłam, to nikt tu wcześniej nie pisał o interaktywnej reklamie Tipp-ex (producenta korektorów). Widzieliście? Zorganizowali kampanię reklamową "A hunter shoots a bear" - myśliwy siedzi przed namiotem, myje zęby. Nagle pojawia się niedźwiedź i tu zaczyna się zabawa. Myśliwy nie potrafi bowiem się zdecydować, czy zastrzelić miśka, czy też nie - internauci muszą więc zdecydować za niego i wpisać w okienko "shoot" lub "don't shoot". W zależności od tego, co wybierzemy - zobaczymy inny filmik. Oczywiście, to wcale nie koniec, później możemy wpisywać różne komendy (czasowniki po angielsku), naprawdę przeróżne, i kliknąć na przycisk "play", a myśliwy i niedźwiedź wykonują polecenia. Możliwości jest naprawdę sporo i za każdym razem zobaczy się zabawny, absurdalny krótki film.
http://www.youtube.com/watch?v=4ba1BqJ4S2M&
Co myślicie o tego typu reklamach i promowaniu swoich produktów? |
Temat: [blog.pl] dział 'o mnie' |
Kredka
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 7126
|
Forum: pomoc WordPress Wysłany: 2010-10-07, 23:15 Temat: [blog.pl] dział 'o mnie' |
Ok, rozumiem. Dzięki! (:
(życie mi ratujesz, bo przygotowuję dla kogoś bloga, a owa osoba uparła się na ten konkretny serwis właśnie ). |
Temat: [blog.pl] dział 'o mnie' |
Kredka
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 7126
|
Forum: pomoc WordPress Wysłany: 2010-10-07, 17:47 Temat: [blog.pl] dział 'o mnie' |
Temat stary, ale się podłączę, bo mam podobny problem. Na co dzień urzęduję na bloxie, tam akurat ze stronami dodatkowymi problemów nie ma i myślałam, że tak jest wszędzie. No ale niestety męczę się akurat dla odmiany z blog.pl i w związku z tym mam pytanie - jak zrobić taką nieszczęsną podstronę (dział "o mnie"), tylko nie na republice? Mianowicie chodzi mi o coś takiego jak tu:
http://ro_redakcja.w.interii.pl/ann1.html
albo
http://fbierka.w.interii.pl/zdjeciemamy.html
(co prawda w tym ostatnim jest "puste" tło, a zależałoby mi na wklejeniu jednolitego szablonu, takiego samego jak do strony głównej, księgi gości itp. - tak jak jest chociażby na stronie z pierwszego linka).
Pewnie rzecz jest banalna, ale jak chodzi o serwis blog.pl i interię to ja jestem totalnym laikiem i trzeba do mnie łopatologicznie. (; Gdzie/jak mam się zalogować, żeby sobie taką stronę w interii zrobić i jak wstawić szablon? Poratuje ktoś? |
Temat: Dlaczego kobieta jak maluje rzęsy to otwiera usta? |
Kredka
Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 24823
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2010-10-07, 14:24 Temat: Dlaczego kobieta jak maluje rzęsy to otwiera usta? |
| E tam, bujda. To tylko taki mit, że kobiety rozchylają usta przy malowaniu oczu. (; Tak przynajmniej sądząc po sobie czy znajomych. Na początku to może i tak, łatwiej zachować "równowagę" twarzy (skóra jest odrobinę bardziej napięta) i kreski wychodzą równiejsze (może), ale po iluś tam latach codziennej praktyki to już raczej bez znaczenia. Ja maluję raczej przy zamkniętych, przy otwartych mogę - różnicy żadnej nie odczuwam. Ot, kwestia przyzwyczajenia. |
Temat: matura [2011] |
Kredka
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 6259
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2010-10-02, 21:51 Temat: matura [2011] |
Dokładnie, tyle się człowiek nadenerwuje przed... i po cholere? (; wiadomo, że stres, że to ważne, bo od tego studia zależą, blebleble, ale bez przesady. Matura sprawdza wiedzę, którą jednak zdobywało się ileś tam lat, a część można wykombinować po prostu na logikę.
Egzaminy na studiach są znacznie gorsze. (;
margarita, ja chodziłam na taki kurs do matury rozszerzonej, tam wałkowali wszystko i dawali mnóstwo testów do rozwiązywania. W sumie można też się ograniczyć do jakiegoś kompendium, żeby powtórzyć gramatykę. A na dzień, dwa przed maturą powtórzyć te wszystkie listy, zaproszenia, rozprawki, czy co tam teraz na maturach się znajduje (nie wiem, jaki będziesz zdawała poziom). |
Temat: książki o tematyce bloga |
Kredka
Wyświetleń: 5275
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2010-10-02, 21:06 Temat: książki o tematyce bloga |
margarita napisał/a: Co do kiczowatych blogów, chodziło mi o takie, w których autor pisze o życiu codziennym.
Znam wiele blogów-pamiętników, które opowiadają o życiu codziennym i wcale nie są kiczowate. Często są zabawne, ambitne i z polotem. Dobre pisanie nie jest wcale wynikiem tematu, ale umiejętności ciekawego ujęcia tegoż tematu (oryginalności, konceptu) oraz interesującego języka.
Ciągnie się to też w drugą stronę - wiele blogów "tematycznych", teoretycznie ambitniejszych niż zwykłe "pamiętniczki", jest w istocie zbiorowiskiem treści kiepsko napisanych, nieciekawych czy właśnie kiczowatych. |
Temat: moje ulubione Chipsy |
Kredka
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 31927
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2010-10-02, 18:49 Temat: moje ulubione Chipsy |
Rzadko w sumie sięgam po chipsy, chociaż lubię - najbardziej chyba paprykowe, dobre są też solone i bodajże śmietankowe.
Htsz napisał/a: kilka paczek Pringles
uwielbiałam je kiedyś! raz, że smaczne, dwa, że fajne były te tuby - chipsy były równo ułożone, a nie takie koszmarnie pokruszone. Ech, jak ja ich dawno nie jadłam. (; |
Temat: Co studiujecie? |
Kredka
Odpowiedzi: 197
Wyświetleń: 60343
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2010-09-30, 16:54 Temat: Co studiujecie? |
| Wszyscy to pewnie nie, ale niestety zdecydowana większość. Ci "normalni" szybko się ewakuują. (; |
Kredka
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2010-09-30, 16:14 Temat: Co studiujecie? |
Szczerze nie polecam filologii na UJ.
(chyba że dobrze się czujesz pośród tzw. elyty i ludzi [zarówno wykładowców, jak i studentów], którzy mają się niemalże za bogów ) |
Kredka
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2010-09-17, 11:33 Temat: Co studiujecie? |
Wiesz co, nie wiem czy na wszystkich uczelniach/kierunkach jest taka możliwość, nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd. U mnie można było (aczkolwiek odpłatnie niestety ), chociaż czasami robiło się przez to sporo problemów, trudno było jakoś sensownie ułożyć siatkę godzin (zajęcia się pokrywały i musiałam pisać jakieś podania o przełożenie na inny semestr albo zaliczać indywidualnie, sporo było z tym zamieszania). I o ile wiem, na magisterce też można - o ile przewidziane zajęcia nie trwają dłużej niż dwa lata. Najlepiej chyba udać się do dziekanatu (o ile są tam jakieś kompetentne osoby, bo z tym to bywa różnie ) i zapytać. |
Kredka
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2010-09-16, 23:36 Temat: Co studiujecie? |
Tjololo napisał/a: ech.. więc nauczycielska jednak?
A może weź dwie? Archiwistykę z pasji, może uda się coś znaleźć później, a zawsze będziesz miała jakieś zaplecze. (:
Krzysiek napisał/a: Mały offtop się robi.
Błagam o wybaczenie. (; To żeby nie offtopować więcej:
Ja (gdzieś to już tu zresztą pisałam) obroniłam w czerwcu licencjat z filologii polskiej, od października zaczynam magisterskie. Specjalizacje skończyłam dwie, nie żałuję, bo naprawdę wyjątkowo ciekawe (edytorstwo i glottodydaktyka, czyli nauczanie polskiego obcokrajowców). |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |