| Autor |
Wiadomość |
Temat: Wspomniania po Olimpiadzie |
Kredka
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 3319
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2012-08-13, 12:50 Temat: Wspomniania po Olimpiadzie |
Tenis i siatkówkę tylko do czasu kiedy nasi byli, później szkoda czasu mi już było. A tak to głównie lekkoatletykę, lubię patrzeć na biegi (krótkie) i skoki (tyczka, wzwyż). W sumie mało oglądałam, ale to po prostu przez brak czasu.
No i bardzo mi się podobały ceremonie otwarcia/zamknięcia. |
Temat: sposób na piękne włosy |
Kredka
Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 39808
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2012-07-28, 11:02 Temat: sposób na piękne włosy |
Cytat Ostatnio słyszałam, że dobrym pomysłem jest stosowanie szamponów dla dzieci/niemowląt, bo mają najmniej chemikaliów...
Ja nie używam, ale mam koleżankę, która ma strasznie cienkie włosy i to są jedyne szampony, które może stosować, więc coś w tym pewnie jest. |
Temat: prezenty dla rodziców |
Kredka
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 13564
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-07-27, 17:18 Temat: prezenty dla rodziców |
No właśnie też się zastanawiałam jak można tak swojemu dziecku powiedzieć? zresztą w ogóle komukolwiek? |
Temat: [Seria] The Walking Dead |
Kredka
Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 23236
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2012-07-21, 21:35 Temat: [Seria] The Walking Dead |
Ja oglądam dałoby się go zrobić lepiej, ale i tak bardzo lubię i czekam na kolejną serię |
Temat: na co wydajesz pieniądze? |
Kredka
Odpowiedzi: 140
Wyświetleń: 46579
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2012-07-19, 13:04 Temat: na co wydajesz pieniądze? |
| Książki i ciuchy, potem kosmetyki i wypady ze znajomymi do jakichś knajp. |
Temat: [serial] Dexter |
Kredka
Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 25636
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2012-07-15, 10:59 Temat: [serial] Dexter |
Htsz napisał/a: Domyślam się, że istnieją takie wątki na dużych forach dotyczących filmów i seriali. Ciekawi mnie jednak czy wy sami zauważyliście wpadki oglądając serial, czy cofacie jak widzicie coś zabawnego lub nielogicznego?
No pewnie, że tak Dlatego oceniam późniejsze serie Dexa słabiej niż pierwsze dwie, bo nielogiczności jest niestety coraz więcej. Te wszystkie "cudowne" wyjścia z sytuacji bez wyjścia (ile to razy mogli go już złapać, ale nie złapali - bo właściwie nie wiadomo co?), dziwne, że nikt go nigdy nie zauważy itp. W 5 serii zakończenie (ostatnie dwa odcinki) było takie właśnie niepoważne, ale już 6 (co mówię z bólem, bo sam pomysł był bardzo ciekawy i jakby trochę poprawić scenariusz, to byłaby rewelacyjna seria) to ciągle jakąś głupotę odstawiali.
Htsz napisał/a: Widzieliście zajawkę z nowego sezonu? Są to dwie minuty od momentu kiedy urwała się akcja w ostatnim odcinku 6 serii. Debra pyta Dextera: WTF?
już się nie mogę doczekać tylko niech oni tego nie spartolą, grr!
Rewelacyjnie by było, gdyby się okazało, że ten nowy laborant (ten podejrzany, co tę rękę miał) coś namiesza i że wprowadzenie jego postaci było poprzedzone jakimś pomysłem (a nie jak zwykle "wielka improwizacja i zobaczymy co będzie"). |
Temat: Twój profil Filmweb |
Kredka
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 10165
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2012-07-07, 17:43 Temat: Twój profil Filmweb |
benasek napisał/a: Czasem jestem tam częściej, czasem rzadziej. Obecnie jest okres rzadziej.
offtop, ale może Hytysz wybaczy:
benasek, wyglądasz jak Kazik |
Temat: Twój profil Filmweb |
Kredka
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 10165
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2012-07-06, 14:10 Temat: Twój profil Filmweb |
No faktycznie, pisaliśmy na forum o filmwebie, ale takiego tematu chyba nigdzie tu nie ma.
Zatem:
http://www.filmweb.pl/user/MissMelancholy |
Temat: Wspomnienia po Euro 2012 |
Kredka
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 3022
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2012-07-05, 10:23 Temat: Wspomnienia po Euro 2012 |
| Ja oglądałam tylko w tv, ale cieszę się, że wszystko przebiegło pozytywnie (poza drobnym incydentem, ale i tak się bałam, że będzie znacznie gorzej) i wpłynęło na lepszy wizerunek Polski i Polaków. Jasne, że nie sądzę, żeby zaowocowało to tłumem turystów i stereotypy wśród obcokrajowców szybko nie znikną (zwłaszcza że nie jest przecież u nas idealnie pod wieloma względami), ale na pewno będzie choć trochę lepiej. Widać chociażby po komentarzach w zagranicznej prasie - przed euro straszyli, a już w trakcie opinie były o niebo lepsze. Teraz problem, żeby tego nie zmarnować i iść naprzód (i nie chodzi tylko o zmiany światopoglądowe powiedzmy, ale przede wszystkim o przeróżne inwestycje, rozwój infrastruktury itp.) |
Temat: [serial] Magia kłamstw 'lie to me' |
Kredka
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 6625
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2012-06-23, 19:26 Temat: [serial] Magia kłamstw 'lie to me' |
MikeFM napisał/a: Jednak raczej się powstrzymam, bo forum to nie miejsce na takie rzeczy, może kiedyś będziemy mieli okazję porozmawiać o tych sprawach twarzą w twarz - wtedy opowiem Ci więcej
Z takim specem od mimiki to trochę strach ;] |
Temat: [serial] Magia kłamstw 'lie to me' |
Kredka
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 6625
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2012-06-23, 18:20 Temat: [serial] Magia kłamstw 'lie to me' |
MikeFM napisał/a: postanowili zrezygnować z nakręcenia czwartego (za niska oglądalność).
Poważnie? ech, szkoda. Widziałam co prawda tylko 2 sezony i może do moich ulubionych ten serial nie należy (trochę niektóre sytuacje są przerysowane - nie wierzę, że można z twarzy wyczytać absolutnie wszystko i np. na tej podstawie podejmować decyzję o czyjejś winie/niewinności - nawet największy spec mógłby się mylić), ale lubiłam go oglądać, zawsze coś nowego i interesującego. I bardziej zaczęłam przyglądać się mimice znajomych podczas rozmów, można dostać paranoi. |
Temat: [komedie] co Was śmieszy, co Was drażni? |
Kredka
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 8596
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2012-06-23, 18:15 Temat: [komedie] co Was śmieszy, co Was drażni? |
Przyznam, że to nie jest mój gatunek - wolę dramaty, SF albo thrillery. Oczywiście raz na jakiś czas, dla poprawy nastroju chętnie obejrzę jakąś komedię, często mogą to być przecież naprawdę dobre filmy. Tylko właśnie - dobre, inteligentne. Nie tam żadne głupie komedyjki typu American Pie, których nie trawię. Najbardziej chyba lubię jak wątki komediowe nie są dominujące, tylko raczej współgrają z poważniejszymi tematami (więc tu były różne tragikomedie). Takie wiecie, ciepłe, podnoszące na duchu, a nie idiotyczne z "gagami".
Lubię też czarne komedie albo takie totalnie zwariowane, absurdalne (jak np. Powrót zabójczych pomidorów ). |
| |