Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 246
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Wspomniania po Olimpiadzie
Kredka

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 3319

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-08-13, 12:50   Temat: Wspomniania po Olimpiadzie
Tenis i siatkówkę tylko do czasu kiedy nasi byli, później szkoda czasu mi już było. A tak to głównie lekkoatletykę, lubię patrzeć na biegi (krótkie) i skoki (tyczka, wzwyż). W sumie mało oglądałam, ale to po prostu przez brak czasu.
No i bardzo mi się podobały ceremonie otwarcia/zamknięcia. :)
  Temat: sposób na piękne włosy
Kredka

Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 39808

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2012-07-28, 11:02   Temat: sposób na piękne włosy

Cytat

Ostatnio słyszałam, że dobrym pomysłem jest stosowanie szamponów dla dzieci/niemowląt, bo mają najmniej chemikaliów...

Ja nie używam, ale mam koleżankę, która ma strasznie cienkie włosy i to są jedyne szampony, które może stosować, więc coś w tym pewnie jest.
  Temat: prezenty dla rodziców
Kredka

Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 13564

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-07-27, 17:18   Temat: prezenty dla rodziców
No właśnie też się zastanawiałam jak można tak swojemu dziecku powiedzieć? zresztą w ogóle komukolwiek? :|
  Temat: [Seria] The Walking Dead
Kredka

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 23236

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-07-21, 21:35   Temat: [Seria] The Walking Dead
Ja oglądam :) dałoby się go zrobić lepiej, ale i tak bardzo lubię i czekam na kolejną serię :)
  Temat: na co wydajesz pieniądze?
Kredka

Odpowiedzi: 140
Wyświetleń: 46579

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2012-07-19, 13:04   Temat: na co wydajesz pieniądze?
Książki i ciuchy, potem kosmetyki i wypady ze znajomymi do jakichś knajp.
  Temat: [serial] Dexter
Kredka

Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 25636

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-07-15, 10:59   Temat: [serial] Dexter

Htsz napisał/a:

Domyślam się, że istnieją takie wątki na dużych forach dotyczących filmów i seriali. Ciekawi mnie jednak czy wy sami zauważyliście wpadki oglądając serial, czy cofacie jak widzicie coś zabawnego lub nielogicznego?

No pewnie, że tak :) Dlatego oceniam późniejsze serie Dexa słabiej niż pierwsze dwie, bo nielogiczności jest niestety coraz więcej. Te wszystkie "cudowne" wyjścia z sytuacji bez wyjścia (ile to razy mogli go już złapać, ale nie złapali - bo właściwie nie wiadomo co?), dziwne, że nikt go nigdy nie zauważy itp. W 5 serii zakończenie (ostatnie dwa odcinki) było takie właśnie niepoważne, ale już 6 (co mówię z bólem, bo sam pomysł był bardzo ciekawy i jakby trochę poprawić scenariusz, to byłaby rewelacyjna seria) to ciągle jakąś głupotę odstawiali. :P

Htsz napisał/a:

Widzieliście zajawkę z nowego sezonu? Są to dwie minuty od momentu kiedy urwała się akcja w ostatnim odcinku 6 serii. Debra pyta Dextera: WTF?

już się nie mogę doczekać :D tylko niech oni tego nie spartolą, grr!
Rewelacyjnie by było, gdyby się okazało, że ten nowy laborant (ten podejrzany, co tę rękę miał) coś namiesza i że wprowadzenie jego postaci było poprzedzone jakimś pomysłem (a nie jak zwykle "wielka improwizacja i zobaczymy co będzie").
  Temat: Twój profil Filmweb
Kredka

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 10165

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-07-07, 17:43   Temat: Twój profil Filmweb

benasek napisał/a:

Czasem jestem tam częściej, czasem rzadziej. Obecnie jest okres rzadziej.

offtop, ale może Hytysz wybaczy:
benasek, wyglądasz jak Kazik :D
  Temat: Twój profil Filmweb
Kredka

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 10165

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-07-06, 14:10   Temat: Twój profil Filmweb
No faktycznie, pisaliśmy na forum o filmwebie, ale takiego tematu chyba nigdzie tu nie ma.
Zatem:

http://www.filmweb.pl/user/MissMelancholy
  Temat: Wspomnienia po Euro 2012
Kredka

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 3022

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-07-05, 10:23   Temat: Wspomnienia po Euro 2012
Ja oglądałam tylko w tv, ale cieszę się, że wszystko przebiegło pozytywnie (poza drobnym incydentem, ale i tak się bałam, że będzie znacznie gorzej) i wpłynęło na lepszy wizerunek Polski i Polaków. Jasne, że nie sądzę, żeby zaowocowało to tłumem turystów i stereotypy wśród obcokrajowców szybko nie znikną (zwłaszcza że nie jest przecież u nas idealnie pod wieloma względami), ale na pewno będzie choć trochę lepiej. Widać chociażby po komentarzach w zagranicznej prasie - przed euro straszyli, a już w trakcie opinie były o niebo lepsze. Teraz problem, żeby tego nie zmarnować i iść naprzód (i nie chodzi tylko o zmiany światopoglądowe powiedzmy, ale przede wszystkim o przeróżne inwestycje, rozwój infrastruktury itp.)
  Temat: [serial] Magia kłamstw 'lie to me'
Kredka

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 6625

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-06-23, 19:26   Temat: [serial] Magia kłamstw 'lie to me'

MikeFM napisał/a:

Jednak raczej się powstrzymam, bo forum to nie miejsce na takie rzeczy, może kiedyś będziemy mieli okazję porozmawiać o tych sprawach twarzą w twarz - wtedy opowiem Ci więcej

Z takim specem od mimiki to trochę strach ;]
  Temat: [serial] Magia kłamstw 'lie to me'
Kredka

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 6625

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-06-23, 18:20   Temat: [serial] Magia kłamstw 'lie to me'

MikeFM napisał/a:

postanowili zrezygnować z nakręcenia czwartego (za niska oglądalność).

Poważnie? ech, szkoda. Widziałam co prawda tylko 2 sezony i może do moich ulubionych ten serial nie należy (trochę niektóre sytuacje są przerysowane - nie wierzę, że można z twarzy wyczytać absolutnie wszystko i np. na tej podstawie podejmować decyzję o czyjejś winie/niewinności - nawet największy spec mógłby się mylić), ale lubiłam go oglądać, zawsze coś nowego i interesującego. I bardziej zaczęłam przyglądać się mimice znajomych podczas rozmów, można dostać paranoi. :)
  Temat: [komedie] co Was śmieszy, co Was drażni?
Kredka

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 8596

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-06-23, 18:15   Temat: [komedie] co Was śmieszy, co Was drażni?
Przyznam, że to nie jest mój gatunek - wolę dramaty, SF albo thrillery. Oczywiście raz na jakiś czas, dla poprawy nastroju chętnie obejrzę jakąś komedię, często mogą to być przecież naprawdę dobre filmy. Tylko właśnie - dobre, inteligentne. Nie tam żadne głupie komedyjki typu American Pie, których nie trawię. Najbardziej chyba lubię jak wątki komediowe nie są dominujące, tylko raczej współgrają z poważniejszymi tematami (więc tu były różne tragikomedie). Takie wiecie, ciepłe, podnoszące na duchu, a nie idiotyczne z "gagami".
Lubię też czarne komedie albo takie totalnie zwariowane, absurdalne (jak np. Powrót zabójczych pomidorów :D ).

Strona 3 z 21
Skocz do: