Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 310
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
wendigo

Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 42241

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-11-21, 00:42   Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
Lektor. Napisy mnie wkurzają - czytać to mi się nie chce, zwłaszcza że często oglądając film robię jeszcze coś innego. Ale dubbing też wkurza, bo jak ktoś wcześniej napisał - aktor ma mówić swoim głosem. Poza tym spod lektora można trochę oryginału podsłuchać a to też jest fajne.
To jeśli mówimy o filmach, bo animacje to hmm... rzaadko oglądam, ale w nich dubbing jest ok, choć też bym chętnie chyba podsłuchał oryginał.
  Temat: Wróżka jako zawód?
wendigo

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 10372

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-11-20, 01:19   Temat: Wróżka jako zawód?
Hehe, no dokładnie :D (swoją drogą to jeszcze jest niezłe, fajnie facet wybrnął :D ).
Ale te programy to właśnie tak jak mówię - odpowiedź na popyt, bo już samo "wróżenie na czas" pozostawia wiele do życzenia ;)
  Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
wendigo

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 71119

PostForum: Telefonia   Wysłany: 2012-11-20, 01:13   Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
No to już lepiej brzmi ;) Ale jednak nie każdy z Androidem to ma...
  Temat: Oszczędne palenie węglem w piechach CO
wendigo

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 6394

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-11-20, 01:13   Temat: Oszczędne palenie węglem w piechach CO
Hmm, dziękuję, zagłębię się w tematykę :)
  Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
wendigo

Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 190624

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2012-11-20, 01:08   Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
A ja piszę jak mam coś do napisania - ot tak jak w pamiętniku się pisze :)
  Temat: [2011 /2012] jaki serwis najlepszy na bloga?
wendigo

Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 39163

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-11-20, 01:04   Temat: [2011 /2012] jaki serwis najlepszy na bloga?

Htsz napisał/a:

Jestem zaskoczony taką opinią. Być może masz jakieś specyficzne ustawienia, ja od lat komentuję blogspoty spod firefoxa i nie ma z tym nigdy problemu, jedyne co mnie wkurza to jak ktoś włączy captcha, bo wtedy się trzeba wysilać z przepisywaniem tych dziwnych słów :D

Być może mam jakieś ustawienia... o których nie wiem ;) Kiedyś też mogłem komentować, nagle nie mogę i nie wiem od kiedy tak się stało i dlaczego - po prostu nie umiem tego zidentyfikować i konia z rzędem temu, komu się uda. Szukałem w internecie rozwiązania, widziałem że ludzie mają też takie problemy (niektórzy) i nikt nie wie dlaczego. Tak czy siak tym mnie blogspot poważnie zniechęca (no i nie tylko tym, ale to już pisałem).

Htsz napisał/a:

Tak, mylog.pl (myspot) zawsze był bardzo rozbudowany, wydaje mi się, że za bardzo dla początkujących co przy okazji sprawia, że można tam pobłądzić jeżeli nie korzysta się z niego codziennie. Nigdy nie podobały mi się też opłaty za dziwne rzeczy typu: zmiana daty wpisu, wgrywanie grafiki na serwer. Jak prowadzę darmowego bloga to nie chcę się zamartwiać takimi rzeczami.

No wiesz, na blog.pl kiedyś nie było wcale możliwości edycji daty czy wgrywania zdjęć i człowiek sobie radził :P dlatego mnie takie rzeczy nie przeszkadzają.
  Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
wendigo

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 71119

PostForum: Telefonia   Wysłany: 2012-11-18, 16:05   Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?

Suunto napisał/a:

W każdym razie polecam telefony z systemem Android - zaje***cie wiele możliwości.

Co kto lubi. Ja na Windows Mobile miałem wszystko, po czym przesiadłem się na Androida i nagle brakuje mi tego, tego i jeszcze tamtego :D Nie przeczę, że to wszystko można doinstalować, ale jednak Windows Mobile wydaje mi się wygodniejszy i prostszy w obsłudze. A już najbardziej rozwaliło mnie to że na Androidzie nie ma prostego sposobu udostępniania internetu z niego na inne urządzenie. Wiem, można zainstalować i skonfigurować program, ale w WM wystarczy jak wejdę w "Udostępnianie internetu", kliknę "Połącz" i podłączę go kablem do laptopa i już mam internet na lapku :) Bez instalowania czegokolwiek. (a ta funkcja jest mi akurat niezbędnie potrzebna).
  Temat: [fora] Inne niż blogowicz
wendigo

Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 17071

PostForum: Internet   Wysłany: 2012-11-18, 15:50   Temat: [fora] Inne niż blogowicz
A u mnie sporo tego jest :D
5 do 6 forów o tematyce LGBT (na 3 bywam codziennie, na reszcie rzadziej). To najważniejsze.
Dalej... co kilka dni bywam na forum o książkach grozy, jednym ezoterycznym. To najważniejsze ale jest jeszcze około 20 forów, które odwiedzam mniej lub bardziej regularnie, a są to najróżniejsze fora - o zdrowiu, o piercingu i tatuażach, religijne, polityczne, forum mojego miasta, na temat rękodzieła, forum erotyczne, forum o moim telefonie...
  Temat: 16sierpnia blog.pl zacznie przenosić blogi do nowego systemu
wendigo

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5239

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2012-11-18, 15:23   Temat: 16sierpnia blog.pl zacznie przenosić blogi do nowego systemu
Kiedy ja pytałem administrację, to dostałem odpowiedź w stylu, że raczej nie ma co liczyć na możliwość pełnej edycji :/
  Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
wendigo

Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 48577

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-11-18, 15:01   Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Ja najbardziej lubię te o życiu - takie pamiętniki :) lubię mieć poczucie, że przypatruję się czyjemuś życiu tak przez dziurkę od klucza, podglądam ;)
Nie lubię blogów tematycznych - znaczy pewnie że czasem trafię na jakiś ciekawy i przeczytam cały i śledzę go dalej, ale to wyjątki. Ogólnie ubolewam bardzo że tak mało jest w dzisiejszych czasach zwykłych pamiętników, a większość albo pisze tematycznie albo o swoim hobby czy innej twórczości :(
  Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
wendigo

Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 57529

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-11-18, 14:38   Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
Zacząłem pisać, bo chciałem się wygadać, ale nie miałem przed kim, więc mój blog to taki pamiętnik tyle że internetowy :) Z czasem po prostu polubiłem pisanie i zacząłem też pisać swoje przemyślenia, przekonania i co myślę na różne tematy, jakie jest moje stanowisko itp. Więc tak pamietnikowo-światopoglądowo.
  Temat: [2011 /2012] jaki serwis najlepszy na bloga?
wendigo

Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 39163

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-11-18, 14:31   Temat: [2011 /2012] jaki serwis najlepszy na bloga?
Na chwilę obecną najlepszy serwis blogowy to myspot.pl - to jest to co rozumiem przez prawdziwe blogi :) (a miałem albo mam bloga na większości serwisów blogowych)

Też mam obecnie "głównego" bloga na pingerze ale to serwis tzw miniblogowy. Bardzo ograniczona możliwość edycji, no to nie jest to czym powinien być "prawdziwy" blog, ale jestem tam ze względu na ludzi. Chociaż już zaczynam myśleć, że mi ten serwis nie wystarcza...

Blog.pl niestety wprowadził tą koszmarną zmianę, zabrano możliwość dowolnej edycji wyglądu więc się na ten portal obraziłem ;) Jestem na NIE.

Blog.onet.pl... no w porównaniu z tym co było to jest zmiana na plus :D aczkolwiek to samo co na blog.pl - ograniczona możliwość edycji - jestem na NIE.

Wordpress - też mam tam bloga w pewnym sensie tematycznego. Jak na coś podstawowego to może być ale to samo - ograniczona możliwość edycji. Jestem na NIE.

Blogspot - znów jak wyżej. Ograniczona możliwość edycji. W dodatku mam problem z dodawaniem tam komentarzy - po prostu z Firefoxa się moje komentarze wcale nie pojawiają. I wiem że nie tylko ja mam ten problem. A przełączać się na IE tylko po to by komuś skomentować bloga to mi się najczęściej nie chce :zdegustowany: Jestem na NIE.

Wszystkie te inne blox-y, blogi na interii, bloog czy co tam - wszystkie te z ograniczoną możliwością edycji: jestem na NIE.

Eblog.pl - poza dziwnymi zmiennymi (ale w porównaniu z powyższymi ograniczeniami to drobiazg) jest w sumie ok - umożliwia napisanie szablonu w html-u od początku do końca :) Tylko chyba traci na popularności, więc... jestem na NIE WIEM.

I w końcu Myspot.pl - możliwość napisania szablonu od podstaw, bardzo duże możliwości edycji zmiennych (tego blog.pl nie miał nigdy!), to jest to co rozumiem pod pojęciem bloga! :) Jestem na TAK! :)

Wiem, że wordpress na własnym serwerze też podobno daje nieograniczone możliwości. Tylko że dla mnie problemem jest... nawet nie koszt, bo mógłbym zapłacić, tylko... no po prostu na swoim serwerze to ja sobie mogę stronę postawić, a nie bloga :zdegustowany: Jak chcę pisać bloga, to chcę to robić na serwisie do tego przeznaczonym. Ale kto wie, kto wie, nie wykluczam tego całkiem, bo w obliczu takich zmian jak na blog.pl, to nie wykluczam przejścia kiedyś na swoje. Ale na razie jestem na RACZEJ NIE.

Strona 24 z 26
Skocz do: