Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 38
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
Gaba

Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 44536

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-08, 14:34   Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
Dla mnie komentarze są ważne, bo mobilizują mnie do pracy. Jak się prowadzi blog od dłuższego czasu i nie ma żadnego odzewu, to można łatwo się zniechęcić. Dlatego zawsze cieszę się, jak mam pod każdym postem jakieś komentarze. A jak już robi się dyskusja to jestem w niebie :D
  Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Gaba

Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 48127

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-08, 14:33   Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Najbardziej lubię blogi o kulturze, a więc książkowe, filmowe, ale też lifestylowe. Czytam też blogi związane z marketingiem, bo można dowiedzieć się z nich wiele fajnych rzeczy i w sumie człowiek cały czas się uczy :)
  Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;>
Gaba

Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 83439

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2017-01-08, 14:31   Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;>
Ostatnio oglądałam co prawda nowy odcinek Sherlocka ;D Ale z filmów to chyba "Dzień matki" i był taki sobie. Pośmiałam się, spędziłam miły wieczór, ale na wyjście do kina bym go nie polecała :)
  Temat: Muzyka filmowa
Gaba

Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 13816

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2017-01-08, 14:30   Temat: Muzyka filmowa
Uwielbiam słuchać muzyki z filmu "Teoria Wszystkiego" <3 Jest genialna!
  Temat: Czy jesteś podatny na reklamy i promocje?
Gaba

Odpowiedzi: 88
Wyświetleń: 32377

PostForum: HydePark   Wysłany: 2017-01-08, 14:27   Temat: Czy jesteś podatny na reklamy i promocje?
A ja z racji tego, że jestem copywriterem i zajmuję się e-marketingiem, to stałam się fanką dobrze zrobionych reklam. I teraz nie patrzę na nie - o kurczę, fajna reklama, muszę to kupić! Ale - to naprawdę świetna reklama, ten, kto ją robił miał genialny pomysł :) I tak właśnie miałam w przypadku np. świątecznych reklam, które mnie wzruszały :) Choćby znane Allegro i 'Angielski' :)
  Temat: Słuchasz podobnej muzyki co Twoi przyjaciele?
Gaba

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 12853

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2017-01-08, 14:25   Temat: Słuchasz podobnej muzyki co Twoi przyjaciele?
Słucham całkiem innej muzyki niż moi znajomi :) Mówią, że słucham tylko depresyjnych kawałków, przy których można spać. Jak jest jakieś spotkanie lub impreza to mam zakaz puszczania swojej muzyki :D
  Temat: Poradnik pozytywnego myślenia - Matthew Quick
Gaba

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 7600

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:17   Temat: Poradnik pozytywnego myślenia - Matthew Quick
A mi się podoba i film i książka :) Quick ma dosyć specyficzny styl pisania, dlatego nie każdemu przypadnie do gustu. Polecam również jego nową książkę "Wszystko to, co wyjątkowe". Jeśli chodzi o film, to jestem fanką Jennifer i Bradley'a, a ich połączenie jest zawsze na medal :D
  Temat: LubimyCzytac.pl - biblioteka internetowa, pokaż co czytasz
Gaba

Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 25258

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:15   Temat: LubimyCzytac.pl - biblioteka internetowa, pokaż co czytasz
To ja tez pokażę mój profil :)

http://lubimyczytac.pl/profil/128857/gaba-okey
  Temat: [blog] O czym najlepiej założyć bloga?
Gaba

Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 62893

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2017-01-08, 14:13   Temat: [blog] O czym najlepiej założyć bloga?
Jeśli ktoś chce zarabiać na blogu, to najlepiej o elektronice, nowych technologiach, modzie. Chociaż znam kilka blogów "kulturowych", którym bardzo dobrze się wiedzie. Ja sama mam bloga książkowego, na którym nie zarabiam, ale mam dużą frajdę, bo przynajmniej piszę o tym, co kocham. Więc w sumie, jeśli jesteś pasjonatem czegoś, to pisz właśnie o tym. W blogosferze brakuje blogów niszowych, które będą się wyróżniać.
  Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
Gaba

Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 41782

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2017-01-08, 14:10   Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
Zdecydowanie napisy! Dawniej lubiłam lektora, bo to takie wygodne, jednak po jakimś czasie zaczął mi przeszkadzać dodatkowy głos. Napisy nie tylko uczą angielskiego, ale też sprawiają, że trzeba bardziej skupić się na filmie. I lektor jest czasem strasznie źle przetłumaczony, co jest już trudniej wyłapać. Przy napisach od razu widać, gdy bohater coś mówi, a inaczej jest to przetłumaczone.
  Temat: Czy czytanie rzeczywiście czyni nas lepszym?
Gaba

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5230

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:08   Temat: Czy czytanie rzeczywiście czyni nas lepszym?
Kocham czytać i bez tego czułabym, że straciłabym sporą część siebie. Dzięki czytaniu poszerza się horyzonty, sposób patrzenia na świat i ludzi. Myślę, że gdyby więcej ludzi czytało, to świat byłby lepszy :)
  Temat: Wasza ulubiona poezja
Gaba

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 40123

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-01-08, 14:07   Temat: Wasza ulubiona poezja
Jeśli poezja to dla mnie tylko Marcina Świetlickiego! :) Uwielbiam jego wiersze!

LISTOPAD

Listopad, niemal koniec świata, kilka minut przed zmierzchem.
Schroniłem się w kawiarni, siadłem tyłem do światła.
Wolne? Zajęte - odpowiadam, rzucam kurtkę na to drugie krzesło.

Och, gotów jestem już wyjść z tego miasta, ręce wytrzeć o
liście, cały ten kurz, tłuszcz miasta
wytrzeć o liście, wyjdź ze mną, zobaczysz.

Znudzimy się i pozabijamy po tygodniu, ale pomyśl o tych
łunach, które pozostawimy za sobą, o tych wszystkich miejscach
i kobietach, mężczyznach; pomyśl - z jaką ulgą

będziemy krzyczeć w hotelowym pokoju, na najwyższym piętrze,
a nasze krzyki dotrą na pewno aż na
portiernię. Wolne? Już, już za chwilę będzie wolne - odpowiadam.
Zmierzch.

Strona 3 z 4
Skocz do: