Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 178
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czy warto promować swojego bloga na Wykop.pl?
suvennes

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11689

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-09, 15:21   Temat: Czy warto promować swojego bloga na Wykop.pl?
Myślę, że warto próbować, a nóż trafi się ktoś, kto zostanie z Tobą na dłużej, ale nie liczyłabym na tłum nowych i stałych czytelników. Wrzucanie "siebie" na wykop skutkuje dość dużą ilością nowych wyświetleń, więc do podbicia statystyk pod tym względem jak najbardziej polecam ;)
Sama wrzuciłam tam jeden swój post, ale szybko został zakopany, jak większość linków dodawanych przez innych użytkowników zresztą. Trzeba się naprawdę wyróżniać, żeby zostać tam docenionym :P

A wywiad bardzo dobry, swoją drogą, wyczerpuje temat :P
  Temat: Czy da się robić dobre zdjęcia starym aparatem?
suvennes

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 11434

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2015-04-08, 22:48   Temat: Czy da się robić dobre zdjęcia starym aparatem?
frontnow, co nie zmienia faktu, że sprzęt wiele ułatwia ;) poza tym nie zawsze można uzyskać upragniony efekt umiejętnościami :>
  Temat: [portrety] PatrykPiotr moje fotografie :)
suvennes

Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 6403

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2015-04-06, 16:50   Temat: [portrety] PatrykPiotr moje fotografie :)
Uwielbiam :D
  Temat: Czy da się robić dobre zdjęcia starym aparatem?
suvennes

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 11434

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2015-04-06, 16:39   Temat: Czy da się robić dobre zdjęcia starym aparatem?
Ruda Niemaruda, myślę że sprzęt mimo wszystko ma duże znaczenie i wyjątkowo drażni mnie mówienie, ze "dobry fotograf zrobi dobre zdjęcie nawet żelazkiem". :mad: Może i zrobi, ale w znacznej części przez przypadek i ewentualnie przez znajomość swojego "żelazka". I ta znajomość własnego sprzętu i jego możliwości jest również dość istotna, bo dzięki temu możemy bardziej "wpłynąć" na efekt, jaki chcemy uzyskać, nawet jeśli nie możemy zmieniać parametrów (pomijając ISO, bo to można zmieniać chyba wszędzie).
Świadoma fotografia polega na świadomym fotografowaniu, więc tryb manualny (albo możliwość zmieniania niektórych parametrów) jak najbardziej jest potrzebny, ale jakby się uprzeć to nie jest niezbędny. Stary kompakt też da radę, ale jak sama to nazwałaś - to raczej szarpanie nerwów. Złapanie odpowiedniego kadru to nie zawsze wszystko :oczami:

Miałam możliwość "pracy" ze starym kompaktem, z dość zaawansowanym kompaktem, gdzie mogłam zmieniać parametry takie jak przysłona czy czas naświetlania, i z amatorską lustrzanką. I bez zawahania mówię, że sprzęt też jest istotną kwestią i zdecydowanie ułatwia pracę :padam:
  Temat: [opinia] Blog literacki - co sądzicie o treści/ estetyce ?
suvennes

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2815

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-04-06, 13:55   Temat: [opinia] Blog literacki - co sądzicie o treści/ estetyce ?
Minęły cztery dni od wrzucenia postu i jeszcze nie ma ani jednej opinii :orany:

Jeśli chodzi o moje odczucia to większość jest na plus. Przejrzyście, bez zbędnych pierdół po prawej stronie, piszesz znośnie, bez błędów i lekko. Nie przepadam za podstawowymi szablonami Bloggera, bo ludzie je strasznie udziwniają i próbują w kosmiczny sposób zrobić pod siebie. Różowa czcionka na niebieskim tle i te sprawy, rozumiesz. Ty z tego zrezygnowałeś i chwała Ci za to :padam:

A z rzeczy, które mi przeszkadzają i rzuciły się od razu to przede wszystkim zawijanie tekstu. Nie lubię i nigdy się nie przekonam. Zdaję sobie sprawę z tego, że pewnie płynie wiele korzyści z wybierania takiej opcji, ale do mnie to nie przemawia i unikam takich blogów. Wolę jak wszystko jest pokazane czarno na białym i wyłożone jak na tacy.
A druga sprawa to spacje między znakami interpunkcyjnymi a tekstem. Czasami się zdarza, chociażby w opisie bloga. Przed kropką, przecinkiem, wykrzyknikiem itd. nie ma spacji. Albo brak spacji przed myślnikiem (np. w "kim jestem?"). Bardziej estetycznie wygląda kiedy przed myślnikiem i po jest odstęp, a nie tylko przed lub tylko po.

Ale generalnie mi się podoba, powodzenia :ok:
  Temat: [opinia] Moto wyprawy co myślicie?
suvennes

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2020

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-04-06, 13:38   Temat: [opinia] Moto wyprawy co myślicie?
W pełni zgadzam się z Pucha. Tekstu pisanego nigdy za wiele, chętnie bym poczytała o jakiejś wyprawie w formie relacji. I zwracam dość dużą uwagę na zdjęcia, więc jakbyś wstawiał je odrobinę większe to też bym się nie obraziła. A poza tym to przejrzyście i przyjemnie, wrócę za jakiś czas i będę szukać relacji z jakiejkolwiek wyprawy (nawet tej do sklepu :P ) ;)
  Temat: [opinia] KSIĄŻKOWO - nowy wygląd
suvennes

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 5416

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-04-06, 13:31   Temat: [opinia] KSIĄŻKOWO - nowy wygląd
Tyle miłych słów na temat szaty graficznej to i ja coś od siebie dorzucę - podoba mi się! ;)
A co do treści - osoba, która przeczytała w życiu tyle książek nie może pisać źle :P wszystko na plus, gratuluje :)
  Temat: [opinia] blog biomedyczny
suvennes

Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 5332

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-04-06, 12:55   Temat: [opinia] blog biomedyczny
Szczerze mówiąc obecny szablon kompletnie mi się nie podoba, wydaje mi się, że poprzedni był przyjemniejszy dla oka. Przede wszystkim lubię jasne templatki, czcionka w nagłówku trochę dziecinna, no i generalnie teraz nie wygląda to zbyt profesjonalnie... proste rzeczy są najlepsze, na Twoim miejscu nie wahałabym się nawet, żeby zostać przy podstawowych ustawieniach podstawowego szablonu :P teraz jest po prostu chaos.

Treść jest na pewno na lepszym poziomie niż szata graficzna, dlatego warto nad tym popracować. Chociaż najnowszy post do mnie kompletnie nie przemawia ze względu na niezrozumiały język dla takiego szaraczka jak ja, ale poprzednie jakoś się kupy trzymają, także nie zostało mi nic innego niż życzyć Ci powodzenia :)
  Temat: Oddałbyś organy po śmierci ?
suvennes

Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 28426

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2015-04-06, 12:19   Temat: Oddałbyś organy po śmierci ?

zarazik1 napisał/a:

Dobrze jest widzieć, że coraz więcej ludzi zdecydowałoby się oddać organy. Ale... wiecie gdzie leży problem? W rodzinach. Choć zgoda rodziny nie jest wymagana, kiedy sami wyrażamy zgodę na pobranie narządów, to w Polsce bardzo się jej przestrzega. To grzeczne zapytać bliskich i nie robić nic wbrew ich woli. Ale nie macie pojęcia, jak mocno ogranicza to przeszczepy...

Dokładnie tak. Jeśli chodzi o mnie to jestem jak najbardziej za oddawaniem organów po śmierci, noszę nawet w portfelu odpowiednie oświadczenie woli, ale w momencie kiedy poinformowałam o tym mamę, jej odpowiedź była jedna: "jesteś nienormalna, nie ma mowy". no i pogadane. Ale to było przed tym kiedy namiętnie zaczęłam oddawać krew, może w razie "w" to na nią jakoś wpłynie i pogodzi się z moją decyzją. Zwłaszcza, że to moja ostatnia i jedyna wola :D
  Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
suvennes

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 11146

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2015-04-06, 12:07   Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
www.tookapic.com :hyhy:
  Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
suvennes

Odpowiedzi: 125
Wyświetleń: 50122

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-06, 12:05   Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
Postanowiłam, że spróbuję swoich sił w fotografii, a blog ma być miejscem, które będzie mnie do tego motywowało. Zawsze mi się marzyło to, żeby wrzucać do postów swoje zdjęcia.
Dlatego jest 1200d - model mojej pierwszej lustrzanki :)
  Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
suvennes

Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 20602

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-05, 21:29   Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
Wydaje mi się, że w blogach tematycznych (fotografia, motoryzacja, sport, uroda) łatwiej jest znaleźć temat na post niż w przypadku lajfstajlu. Chociaż z drugiej strony... jak dla kogo. W każdym razie ja mając doświadczenie i tu i tu odnoszę takie własnie wrażenie. Na brak natchnienia najlepsza jest inspiracja ;) inne blogi, fotografie, filmy, może muzyka :)

Strona 3 z 15
Skocz do: