Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 351
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Przetwory
Alabastrova

Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 7810

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-09-14, 01:37   Temat: Przetwory
Moja mama dba o to by co roku zrobić ogórki do słoików, zarówno te octowe jak i małosolne (kiszone?). Prócz tego jest papryka z miodem, ogrom grzybków najróżniejszego gatunku (ja kocham kołpaczki i kurki, rydze wielbię miłością absolutną ;P), cukinia i róznego rodzju sałatki/mieszanki warzywne octowe.

Ja w tym roku z racji nieobecności mamy podjęlam się wyzwania zrobienia ogórków małosolnych na zjedzenie tu i teraz, i powiem Wam, że wyszły <duma!> :D Może to zapowiedź kolejnych przetworów, a może jednorazowy wyskok, tego nie wiem ale nauczona jestem od małego jak sie robi równego rodzaju przetwory (dżemy, bigos do zamrazarki itepe itede) więc przepisy znam, aby chęci się znalazły i możemy działać ;)

Mąż będzie miał ze mną Raj ;)
  Temat: Stare gry
Alabastrova

Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 29401

PostForum: Gry   Wysłany: 2012-09-13, 18:24   Temat: Stare gry
Jeżeli chodzi o starocia to ja jestem włascicielka działajacego pegazusa i mam multum dyskietek do niego w tym oczywiscie złotą 5tkę ;) Mario, Diamonds, Czołgi, f1, olimpiada, go dizzy go! kochane przeze mnie rozne wersje chip&dale, mam też toma i jerrego ;D Contre! kilka jej odmian ;D

Miałam też inną grę, której nazwy nie pamiętam ale wkładalo sie do niej dyskietki takie jak z komputera i tam miałam wspomnianego już Prehistorica, a także Soccer Kid.

Zaś jeżeli o komputer chodzi, to z łezką w oku wspominam Theme Park World i the sims1. Oczywiscie sama posiadam 2 i czasami zdarza się, że łupię ;) no i Wormsy!! ;)
Dzieki uprzejmości kolegi z Polibudy mam też Heroesy III i IV, i chyba jako jedna z nielicznych preferuje 3, dla mnie the best! ;D
  Temat: [historie miłosne] jak poznałem/łam swoją drugą połówkę?
Alabastrova

Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 34165

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-09-12, 12:08   Temat: [historie miłosne] jak poznałem/łam swoją drugą połówkę?
Pół roku temu napisałabym tak:
Poznałam Mojego Jedynego na forum internetowym. Sfrustrowana kolejnym koszem jaki dostałam napisałam na forum, że "zostaję lesbijką, faceci to dno" odpisał "założe się, że wkrótce zmienisz zdanie :) " No i założyliśmy się o piwko w najbliższy weekend, to wypadał 5 listopad 2006r. Od tamtej pory razem ale osobno. Więcej czasu się kłócimy niż jestesmy razem ale ostatecznie to na moim palcu widnieje piekny pierścionkers, na który czekałam ponad 5lat !! ;)

Dziś napiszę, że zaręczyny zerwałam, a z moją "Drugą Połową" nie utrzymuję kontaktu od 4miesięcy. Na innego Pana nie mam ochoty, czasu, miejsca i ogólnie do kitu są faceci, zostaję lesbijką :P
  Temat: Kubuś Puchatek i przyjaciele - filmy
Alabastrova

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4000

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-09-11, 00:43   Temat: Kubuś Puchatek i przyjaciele - filmy
nie ma na peb.pl albo darkwarez.pl?
ja ściągam na mozilli przez wtyczkę (flash video downloader) ;) wystarczy wejść na wybrany film online, np na zlukaj.tv odpalić i pobierać
ale ćś! ;)
  Temat: Remont w pokoju
Alabastrova

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 8023

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-09-07, 15:52   Temat: Remont w pokoju
Mój kuzyn miał kiedyś namalowanyego pastelami królika 'jaracza blanta' na caaaałej ścianie, a uszy to mu na syfit się wywyijały (miał wtedy 17-19lat wiec ok 10-12 lat temu) ;)
Moja koleżanka dla swojej Niuni zrobiła podobnie, za pomoca pasteli namalowała jej na ścianach szczęśliwą rodzinkę Kubusia Puchatka, był Prosiaczek i Kłapuchy ;)
Z kolei wujek za czasów młodości (nie żeby stary był, bo hot 30tek) miał jedną sciane w graficiakach - autografach znajomych. każdy mógł się podpisać ;) Fajne dzieła niektóre.
Mnie coś takiego zachwyca i sama też bym coś takiego odstrzeliła aczkolwiek jestem za bardziej stonowanym pomysłem. Np jedną ścianę pomalować na inny kolor bez dodawania fototapet i innych hieroglifów artystycznych :) ale co się komu podoba.
  Temat: Eliminacje do MŚ 2014 w Brazylii
Alabastrova

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 6922

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-09-07, 15:45   Temat: Eliminacje do MŚ 2014 w Brazylii

FootballandBetting napisał/a:

Już Cie lubię ;)

Dopiero teraz? hm :( / ;)

żeby nie było off-topa ;)

Ostatnio oglądałam statystyki najbardziej nielubianych piłkarzy na świecie i oczywiście mój 'ulubieniec' zajmuje pozycję pierwszą ;P >>
Natomiast tych prawdziwych ulubieńców na liście nie ma ;) ma sie oko! Fernando Torres, Cesc Fabregas oraz Steven Gerrard, za którego wyszłabym za mąż nawet dzisiaj - tak, wiem że ma żone ;P Bardzo lubię też Rooneya, Terrego i Lamparda, którzy na liście się pojawili, no ale uroku nie można im odmówić ;)
Już się nie mogę doczekać ich występów na murawie bo ja mecze oglądam rzadko (nie mam tv w mieszkaniu o_O), skupiam się na większych imprezach jak Liga Mistrzów, Euro czy MŚ.
  Temat: Eliminacje do MŚ 2014 w Brazylii
Alabastrova

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 6922

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-09-07, 15:25   Temat: Eliminacje do MŚ 2014 w Brazylii
Nigdy nie kibicuję Polakom w żadnej dziedzinie sportu. Wiem, że to nieładnie, ale jestem realistką (ale przegranej też im nie życzę, po prostu nie kibicuję ot i tyle). Poza tym z brytyjką się na mózgi pozamieniałam bo ja kibicuję zawsze i wszędzie Anglikom ;)
Anglia, Hiszpania, Niemcy - tym reprezentacjom kibicuję od kilku lat i się to nie zmieni :)

Kto ma odpaść jako pierwszy? Portugalia za C. Ronaldo :dobani:
  Temat: Jakie wolicie dziewczyny ?
Alabastrova

Odpowiedzi: 107
Wyświetleń: 90028

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2012-09-06, 20:35   Temat: Jakie wolicie dziewczyny ?

T-Virus napisał/a:

Alabastrova napisał/a:

w dzisiejszych czasach 99,99999999999999999% kobiet farbuje wlosy i czas się z tym pogodzić

Znam wiele interesujących dziewczyn, które nie mają farby na włosach i są do tego naprawdę urocze. Wszystko zależy oczywiście od poczucia estetyki, ja w każdym razie nie wchodzę w dłuższe (niż tydzień) związki z kobietami, które się farbują.

A dlaczego? Boisz się, że trafisz na rudą fałszywą dziunię ukrytą pod czarną bejcą? Nie rozumiem tej niechęci. Serio. Kolor włosów nie świadczy o niczym ani o nikim.
Mam nadzieję, że z tego wyrośniesz i tego Ci życzę ;)
  Temat: Samochód dla kobiety
Alabastrova

Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 6742

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-09-05, 13:10   Temat: Samochód dla kobiety
Nie wiem, od pokoleń jesteśmy wierni jednej firmie. Mój Były miał golfa III i chwalił. Ja bym mogła się na takiego pokusić gdybym nie była w stanie wydać więcej na właśnie Toyote czy cos innego z wyższej półki.
  Temat: Samochód dla kobiety
Alabastrova

Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 6742

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-09-05, 12:57   Temat: Samochód dla kobiety
moja mama kupiła sobie toyote yaris chyba z 2002r (miescil sie w tej 15tce$) i jest zadowolona, a teraz jeżdzi nim siostra ;)
ja sama gdy prawko zdam kupię Toyote Camry "bo tak". :P

ps. baaaardzo lubie Golfa III i na początek byłby idealny ;) cena to pewnie maks 10tys.
  Temat: Jakie wolicie dziewczyny ?
Alabastrova

Odpowiedzi: 107
Wyświetleń: 90028

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2012-09-01, 00:27   Temat: Jakie wolicie dziewczyny ?

T-Virus napisał/a:

Chociaż nie wiem, jak piękna i elokwentna byłaby to kobieta, to jeżeli użyje jakiejkolwiek farby na swoich włosach, to powiem 'papa' i zamknę drzwi.

w takim razie umieraj jako prawiczek ;)

w dzisiejszych czasach 99,99999999999999999% kobiet farbuje wlosy ;) i czas się z tym pogodzić ;)
* dane pochodza z obserwacji znajomych. ani jedna nie ma naturalnych ;)
  Temat: [tatuaż] sentencje, napisy, symbole
Alabastrova

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 33697

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-08-31, 20:01   Temat: [tatuaż] sentencje, napisy, symbole
no i mam ;)
tak jak pisałam wcześniej, 4myself na nadgarstku. Od dzisiaj od piętnastej piętnaście ;D

Strona 26 z 30
Skocz do: