| Autor |
Wiadomość |
Temat: Przetwory |
Alabastrova
Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 7810
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2012-09-14, 01:37 Temat: Przetwory |
Moja mama dba o to by co roku zrobić ogórki do słoików, zarówno te octowe jak i małosolne (kiszone?). Prócz tego jest papryka z miodem, ogrom grzybków najróżniejszego gatunku (ja kocham kołpaczki i kurki, rydze wielbię miłością absolutną ;P), cukinia i róznego rodzju sałatki/mieszanki warzywne octowe.
Ja w tym roku z racji nieobecności mamy podjęlam się wyzwania zrobienia ogórków małosolnych na zjedzenie tu i teraz, i powiem Wam, że wyszły <duma!> Może to zapowiedź kolejnych przetworów, a może jednorazowy wyskok, tego nie wiem ale nauczona jestem od małego jak sie robi równego rodzaju przetwory (dżemy, bigos do zamrazarki itepe itede) więc przepisy znam, aby chęci się znalazły i możemy działać
Mąż będzie miał ze mną Raj |
Temat: Stare gry |
Alabastrova
Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 29401
|
Forum: Gry Wysłany: 2012-09-13, 18:24 Temat: Stare gry |
Jeżeli chodzi o starocia to ja jestem włascicielka działajacego pegazusa i mam multum dyskietek do niego w tym oczywiscie złotą 5tkę Mario, Diamonds, Czołgi, f1, olimpiada, go dizzy go! kochane przeze mnie rozne wersje chip&dale, mam też toma i jerrego ;D Contre! kilka jej odmian ;D
Miałam też inną grę, której nazwy nie pamiętam ale wkładalo sie do niej dyskietki takie jak z komputera i tam miałam wspomnianego już Prehistorica, a także Soccer Kid.
Zaś jeżeli o komputer chodzi, to z łezką w oku wspominam Theme Park World i the sims1. Oczywiscie sama posiadam 2 i czasami zdarza się, że łupię no i Wormsy!!
Dzieki uprzejmości kolegi z Polibudy mam też Heroesy III i IV, i chyba jako jedna z nielicznych preferuje 3, dla mnie the best! ;D |
Temat: [historie miłosne] jak poznałem/łam swoją drugą połówkę? |
Alabastrova
Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 34165
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2012-09-12, 12:08 Temat: [historie miłosne] jak poznałem/łam swoją drugą połówkę? |
Pół roku temu napisałabym tak:
Poznałam Mojego Jedynego na forum internetowym. Sfrustrowana kolejnym koszem jaki dostałam napisałam na forum, że "zostaję lesbijką, faceci to dno" odpisał "założe się, że wkrótce zmienisz zdanie " No i założyliśmy się o piwko w najbliższy weekend, to wypadał 5 listopad 2006r. Od tamtej pory razem ale osobno. Więcej czasu się kłócimy niż jestesmy razem ale ostatecznie to na moim palcu widnieje piekny pierścionkers, na który czekałam ponad 5lat !!
Dziś napiszę, że zaręczyny zerwałam, a z moją "Drugą Połową" nie utrzymuję kontaktu od 4miesięcy. Na innego Pana nie mam ochoty, czasu, miejsca i ogólnie do kitu są faceci, zostaję lesbijką |
Temat: Kubuś Puchatek i przyjaciele - filmy |
Alabastrova
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4000
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2012-09-11, 00:43 Temat: Kubuś Puchatek i przyjaciele - filmy |
nie ma na peb.pl albo darkwarez.pl?
ja ściągam na mozilli przez wtyczkę (flash video downloader) wystarczy wejść na wybrany film online, np na zlukaj.tv odpalić i pobierać
ale ćś! |
Temat: Remont w pokoju |
Alabastrova
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 8023
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-09-07, 15:52 Temat: Remont w pokoju |
Mój kuzyn miał kiedyś namalowanyego pastelami królika 'jaracza blanta' na caaaałej ścianie, a uszy to mu na syfit się wywyijały (miał wtedy 17-19lat wiec ok 10-12 lat temu)
Moja koleżanka dla swojej Niuni zrobiła podobnie, za pomoca pasteli namalowała jej na ścianach szczęśliwą rodzinkę Kubusia Puchatka, był Prosiaczek i Kłapuchy
Z kolei wujek za czasów młodości (nie żeby stary był, bo hot 30tek) miał jedną sciane w graficiakach - autografach znajomych. każdy mógł się podpisać Fajne dzieła niektóre.
Mnie coś takiego zachwyca i sama też bym coś takiego odstrzeliła aczkolwiek jestem za bardziej stonowanym pomysłem. Np jedną ścianę pomalować na inny kolor bez dodawania fototapet i innych hieroglifów artystycznych ale co się komu podoba. |
Temat: Eliminacje do MŚ 2014 w Brazylii |
Alabastrova
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 6922
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2012-09-07, 15:45 Temat: Eliminacje do MŚ 2014 w Brazylii |
FootballandBetting napisał/a: Już Cie lubię
Dopiero teraz? hm /
żeby nie było off-topa
Ostatnio oglądałam statystyki najbardziej nielubianych piłkarzy na świecie i oczywiście mój 'ulubieniec' zajmuje pozycję pierwszą ;P >>
Natomiast tych prawdziwych ulubieńców na liście nie ma ma sie oko! Fernando Torres, Cesc Fabregas oraz Steven Gerrard, za którego wyszłabym za mąż nawet dzisiaj - tak, wiem że ma żone ;P Bardzo lubię też Rooneya, Terrego i Lamparda, którzy na liście się pojawili, no ale uroku nie można im odmówić
Już się nie mogę doczekać ich występów na murawie bo ja mecze oglądam rzadko (nie mam tv w mieszkaniu o_O), skupiam się na większych imprezach jak Liga Mistrzów, Euro czy MŚ. |
Temat: Eliminacje do MŚ 2014 w Brazylii |
Alabastrova
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 6922
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2012-09-07, 15:25 Temat: Eliminacje do MŚ 2014 w Brazylii |
Nigdy nie kibicuję Polakom w żadnej dziedzinie sportu. Wiem, że to nieładnie, ale jestem realistką (ale przegranej też im nie życzę, po prostu nie kibicuję ot i tyle). Poza tym z brytyjką się na mózgi pozamieniałam bo ja kibicuję zawsze i wszędzie Anglikom
Anglia, Hiszpania, Niemcy - tym reprezentacjom kibicuję od kilku lat i się to nie zmieni
Kto ma odpaść jako pierwszy? Portugalia za C. Ronaldo |
Temat: Jakie wolicie dziewczyny ? |
Alabastrova
Odpowiedzi: 107
Wyświetleń: 90028
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2012-09-06, 20:35 Temat: Jakie wolicie dziewczyny ? |
T-Virus napisał/a: Alabastrova napisał/a: w dzisiejszych czasach 99,99999999999999999% kobiet farbuje wlosy i czas się z tym pogodzić
Znam wiele interesujących dziewczyn, które nie mają farby na włosach i są do tego naprawdę urocze. Wszystko zależy oczywiście od poczucia estetyki, ja w każdym razie nie wchodzę w dłuższe (niż tydzień) związki z kobietami, które się farbują.
A dlaczego? Boisz się, że trafisz na rudą fałszywą dziunię ukrytą pod czarną bejcą? Nie rozumiem tej niechęci. Serio. Kolor włosów nie świadczy o niczym ani o nikim.
Mam nadzieję, że z tego wyrośniesz i tego Ci życzę |
Temat: Samochód dla kobiety |
Alabastrova
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 6742
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-09-05, 13:10 Temat: Samochód dla kobiety |
| Nie wiem, od pokoleń jesteśmy wierni jednej firmie. Mój Były miał golfa III i chwalił. Ja bym mogła się na takiego pokusić gdybym nie była w stanie wydać więcej na właśnie Toyote czy cos innego z wyższej półki. |
Temat: Samochód dla kobiety |
Alabastrova
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 6742
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-09-05, 12:57 Temat: Samochód dla kobiety |
moja mama kupiła sobie toyote yaris chyba z 2002r (miescil sie w tej 15tce$) i jest zadowolona, a teraz jeżdzi nim siostra
ja sama gdy prawko zdam kupię Toyote Camry "bo tak".
ps. baaaardzo lubie Golfa III i na początek byłby idealny cena to pewnie maks 10tys. |
Temat: Jakie wolicie dziewczyny ? |
Alabastrova
Odpowiedzi: 107
Wyświetleń: 90028
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2012-09-01, 00:27 Temat: Jakie wolicie dziewczyny ? |
T-Virus napisał/a: Chociaż nie wiem, jak piękna i elokwentna byłaby to kobieta, to jeżeli użyje jakiejkolwiek farby na swoich włosach, to powiem 'papa' i zamknę drzwi.
w takim razie umieraj jako prawiczek
w dzisiejszych czasach 99,99999999999999999% kobiet farbuje wlosy i czas się z tym pogodzić
* dane pochodza z obserwacji znajomych. ani jedna nie ma naturalnych |
Temat: [tatuaż] sentencje, napisy, symbole |
Alabastrova
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 33697
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-08-31, 20:01 Temat: [tatuaż] sentencje, napisy, symbole |
no i mam
tak jak pisałam wcześniej, 4myself na nadgarstku. Od dzisiaj od piętnastej piętnaście ;D |
| |