| Autor |
Wiadomość |
Temat: Co teraz czytasz? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 76582
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2015-10-15, 15:37 Temat: Co teraz czytasz? |
| Męczę Marsjanina, a na audiobooku The Scorpion Rules i jestem o krok żeby dać sobie spokój z tym drugim, bo wieje nudą. |
Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 12574
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-10-15, 15:35 Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post |
| Kilka godzin w zapasie, kawę i inspirację. |
Temat: Zarabianie na blogu |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 8062
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-10-15, 15:34 Temat: Zarabianie na blogu |
Zarabianie - ok, dopóki łączy się ze współpracami wpisującymi się w tematyczną linię bloga, a nie tysiunc pińcet bannerów z reklamami od niewiadomo kogo. Szanujmy się.
To powiedziałam ja - kobieta, która na blogu nie zarabia |
Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101470
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-10-15, 15:32 Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
goodforyoudp napisał/a: A powiedz mi czy ilość osób, która obserwuje Twój profil na Instagramie = ilość osób, która przechodzi na bloga? Bo widzę, że nie zawsze tak jest (przynajmniej u mnie).
Szczerze mówiąc nie wiem. Przyznam, że jeszcze nie zauważyłam w źródłach wejść Instagrama, więc albo Google ANalytics tego nie rejestruje, albo nikt przez Insta do mnie nie wchodzi Ale ja mam jeszcze mało obserwujących (wiele śmiesznych fikcyjnych kont, niestety). |
Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 65380
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-10-15, 15:28 Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu? |
Licznik odwiedzin wygląda trochę żałośnie...zwłaszcza jak odwiedzin jest mało Zalatuje to trochę czasami pierwszych blogów, różowego tła i błyszczących gifów. |
Temat: [ocena - opinia] na temat szablonu |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2668
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-10-13, 19:56 Temat: [ocena - opinia] na temat szablonu |
| Całość okropnie nieczytelna - popracuj nad interlinią i zwęź szpaltę. Okienko z datą niepotrzebnie wcina się w treść posta. |
Temat: Zostań Królową/Królem blogerów książkowych! PLEBISCYT |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 2644
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-17, 06:52 Temat: Zostań Królową/Królem blogerów książkowych! PLEBISCYT |
Masz rację, sprawdziłam stronę wydawnictwa, w katalogu online Empiku jest tego więcej. Online, co wciąż pozwala mi wierzyć, że na półce u nich w księgarni książek tego wydawnictwa nie uświadczę. Wiesz, co jeszcze ciekawego można znaleźć u nich na stronie? Zakładkę "Wydaj z nami". Papierowy Motyl do wydawnictwo pół-self publishingowe, żerujące na naiwności grafomanów z odrobiną kasy, którym się wydaje, że zostaną wielkimi pisarzami:
http://forum.gazeta.pl/fo..._MOTYL.html?v=2
Nie wiem czemu ma służyć ten plebiscyt, firma pewnie liczy na darmową promocję w internetach i ma nadzieję skusić na nią blogerów, którzy polecą na wszystko byleby było za darmo.
Poza tym - ej, na serio myślałaś, że ja sobie tych wszystkich rewelacji nie sprawdzę?
Żadna z książek wydawnictwa nie została nominowana do Angelusa. Jedna została zgłoszona, a to zupełnie co innego. Z resztą tak samo jak nominacja do nagrody Władysława Reymonta (do której ktoś ta z motyla rzeczywiście został nominowany, jak tysiunc pińcet innych autorów) mało to dla mnie znaczy i na pewno z Papierowego Motyla wielkiego wydawcy nie czyni.
Dodam jeszcze, że obie książki o których (zakładam) mówisz, są autorstwa Mariki Krajniewskiej, założycielki wydawnictwa. Czyli nie osób, które w wydawnictwie publikują, ale jedynej kobiety w całej firmie, która (prawdopodobnie) wie jak się skleca zdania.
No i - "wielu znanych pisarzy"? Poważnie? A wymień kogoś poza Wiśniewiskim, którego ktoś chyba bardzo ładnie poprosił o blurba na okładkę (blurb nie jest recenzją, tak tylko wspominam).
Ale co ja tam wiem. W końcu jestem humanistką.
I rzeczywiście nie znam się na literaturze. Ale wygląda na to, że tylko na tej słabej |
CatusGeekus
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-16, 09:49 Temat: Zostań Królową/Królem blogerów książkowych! PLEBISCYT |
| Pomijając już fakt, że wspomniane wydawnictwo to jakaś śmieszna malizna na rynku, której nikt nie czyta - 11 wydanych książek w dość wątpliwej szacie graficznej, bez jakichkolwiek nagród i rozgłosu? Widział to ktoś w ogóle w księgarni? Haha, dziękuję bardzo |
CatusGeekus
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-15, 17:22 Temat: Zostań Królową/Królem blogerów książkowych! PLEBISCYT |
| Ok, a niby co ma wspólnego wysłanie zgłoszenia z wynikami owego plebiscytu? |
Temat: Totalny reset układu Bloggera |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2431
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2015-09-14, 17:19 Temat: Totalny reset układu Bloggera |
W innym temacie pisałam, że miałam problem z załadowaniem darmowego szablonu - na moim oficjalnym blogu działał zupełnie inaczej niż na testowym. Stwierdziłam, że całkowity reset szablonu i układu pomoże, jednak nie jestem w stanie zrobić totalnego resetu - nawet jeśli zmienię szablon na defaultowy szablon Bloggera, elementy poprzedniego szablonu przyczepiają się w side-barze nowego. Wiem, że mogę to usunąć w HTMLu, ale mimo to chciałabym się dowiedzieć, czy jest jakikolwiek sposób, aby zrobić absolutny, totalny reset szablonu? Tak żebym wróciła do pierwotnego szablonu marki Blogger, bez żadnych "resztek" z poprzednich? Bo obawiam się, że to właśnie te "resztki" tu i ówdzie sprawiają, że nie jestem w stanie poprawnie zainstalować darmowego szablonu z innego źródła niż Blogger.
A w chwili obecnej, po zmianie szablonu na podstawowy prosty mój układ wygląda tak jak w załączniku... |
Temat: Jaki system komentarzy warto mieć na blogu? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 27649
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-09-14, 12:26 Temat: Jaki system komentarzy warto mieć na blogu? |
FatalneSkutki napisał/a: Ja się właśnie przymierzam do disqusa - szkoda mi komentarzy, które już są
Ale wiesz, że komentarze z Blogspota można zmigrować do Disqusa, prawda? |
Temat: Przeniesienie tematu z działu Zapytaj do innej części Forum |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3439
|
Forum: Pomoc techniczna Wysłany: 2015-09-14, 09:54 Temat: Przeniesienie tematu z działu Zapytaj do innej części Forum |
| Chciałam się zapytać, czy istnieje możliwość przeniesienia tematu z działu Zapytaj do działu pomocowego Bloggera - nie chcę dublować tematu, a starego wątku nie mogę usunąć. |
| |