Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 55
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Co teraz czytasz?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 76582

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2015-10-15, 15:37   Temat: Co teraz czytasz?
Męczę Marsjanina, a na audiobooku The Scorpion Rules i jestem o krok żeby dać sobie spokój z tym drugim, bo wieje nudą.
  Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post
CatusGeekus

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 12574

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-10-15, 15:35   Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post
Kilka godzin w zapasie, kawę i inspirację.
  Temat: Zarabianie na blogu
CatusGeekus

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 8062

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-10-15, 15:34   Temat: Zarabianie na blogu
Zarabianie - ok, dopóki łączy się ze współpracami wpisującymi się w tematyczną linię bloga, a nie tysiunc pińcet bannerów z reklamami od niewiadomo kogo. Szanujmy się.
To powiedziałam ja - kobieta, która na blogu nie zarabia :P
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101470

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-10-15, 15:32   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?

goodforyoudp napisał/a:

A powiedz mi czy ilość osób, która obserwuje Twój profil na Instagramie = ilość osób, która przechodzi na bloga? Bo widzę, że nie zawsze tak jest (przynajmniej u mnie).

Szczerze mówiąc nie wiem. Przyznam, że jeszcze nie zauważyłam w źródłach wejść Instagrama, więc albo Google ANalytics tego nie rejestruje, albo nikt przez Insta do mnie nie wchodzi :D Ale ja mam jeszcze mało obserwujących (wiele śmiesznych fikcyjnych kont, niestety).
  Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 65380

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-10-15, 15:28   Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu?
Licznik odwiedzin wygląda trochę żałośnie...zwłaszcza jak odwiedzin jest mało ;) Zalatuje to trochę czasami pierwszych blogów, różowego tła i błyszczących gifów.
  Temat: [ocena - opinia] na temat szablonu
CatusGeekus

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2668

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-10-13, 19:56   Temat: [ocena - opinia] na temat szablonu
Całość okropnie nieczytelna - popracuj nad interlinią i zwęź szpaltę. Okienko z datą niepotrzebnie wcina się w treść posta.
  Temat: Zostań Królową/Królem blogerów książkowych! PLEBISCYT
CatusGeekus

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 2644

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-09-17, 06:52   Temat: Zostań Królową/Królem blogerów książkowych! PLEBISCYT
Masz rację, sprawdziłam stronę wydawnictwa, w katalogu online Empiku jest tego więcej. Online, co wciąż pozwala mi wierzyć, że na półce u nich w księgarni książek tego wydawnictwa nie uświadczę. Wiesz, co jeszcze ciekawego można znaleźć u nich na stronie? Zakładkę "Wydaj z nami". Papierowy Motyl do wydawnictwo pół-self publishingowe, żerujące na naiwności grafomanów z odrobiną kasy, którym się wydaje, że zostaną wielkimi pisarzami:

http://forum.gazeta.pl/fo..._MOTYL.html?v=2

Nie wiem czemu ma służyć ten plebiscyt, firma pewnie liczy na darmową promocję w internetach i ma nadzieję skusić na nią blogerów, którzy polecą na wszystko byleby było za darmo.

Poza tym - ej, na serio myślałaś, że ja sobie tych wszystkich rewelacji nie sprawdzę?

Żadna z książek wydawnictwa nie została nominowana do Angelusa. Jedna została zgłoszona, a to zupełnie co innego. Z resztą tak samo jak nominacja do nagrody Władysława Reymonta (do której ktoś ta z motyla rzeczywiście został nominowany, jak tysiunc pińcet innych autorów) mało to dla mnie znaczy i na pewno z Papierowego Motyla wielkiego wydawcy nie czyni.

Dodam jeszcze, że obie książki o których (zakładam) mówisz, są autorstwa Mariki Krajniewskiej, założycielki wydawnictwa. Czyli nie osób, które w wydawnictwie publikują, ale jedynej kobiety w całej firmie, która (prawdopodobnie) wie jak się skleca zdania.

No i - "wielu znanych pisarzy"? Poważnie? A wymień kogoś poza Wiśniewiskim, którego ktoś chyba bardzo ładnie poprosił o blurba na okładkę (blurb nie jest recenzją, tak tylko wspominam).

Ale co ja tam wiem. W końcu jestem humanistką.
I rzeczywiście nie znam się na literaturze. Ale wygląda na to, że tylko na tej słabej :)
CatusGeekus

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-09-16, 09:49   Temat: Zostań Królową/Królem blogerów książkowych! PLEBISCYT
Pomijając już fakt, że wspomniane wydawnictwo to jakaś śmieszna malizna na rynku, której nikt nie czyta - 11 wydanych książek w dość wątpliwej szacie graficznej, bez jakichkolwiek nagród i rozgłosu? Widział to ktoś w ogóle w księgarni? Haha, dziękuję bardzo
CatusGeekus

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-09-15, 17:22   Temat: Zostań Królową/Królem blogerów książkowych! PLEBISCYT
Ok, a niby co ma wspólnego wysłanie zgłoszenia z wynikami owego plebiscytu?
  Temat: Totalny reset układu Bloggera
CatusGeekus

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2431

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2015-09-14, 17:19   Temat: Totalny reset układu Bloggera
W innym temacie pisałam, że miałam problem z załadowaniem darmowego szablonu - na moim oficjalnym blogu działał zupełnie inaczej niż na testowym. Stwierdziłam, że całkowity reset szablonu i układu pomoże, jednak nie jestem w stanie zrobić totalnego resetu - nawet jeśli zmienię szablon na defaultowy szablon Bloggera, elementy poprzedniego szablonu przyczepiają się w side-barze nowego. Wiem, że mogę to usunąć w HTMLu, ale mimo to chciałabym się dowiedzieć, czy jest jakikolwiek sposób, aby zrobić absolutny, totalny reset szablonu? Tak żebym wróciła do pierwotnego szablonu marki Blogger, bez żadnych "resztek" z poprzednich? Bo obawiam się, że to właśnie te "resztki" tu i ówdzie sprawiają, że nie jestem w stanie poprawnie zainstalować darmowego szablonu z innego źródła niż Blogger.
A w chwili obecnej, po zmianie szablonu na podstawowy prosty mój układ wygląda tak jak w załączniku...
  Temat: Jaki system komentarzy warto mieć na blogu?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 27649

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-09-14, 12:26   Temat: Jaki system komentarzy warto mieć na blogu?

FatalneSkutki napisał/a:

Ja się właśnie przymierzam do disqusa - szkoda mi komentarzy, które już są

Ale wiesz, że komentarze z Blogspota można zmigrować do Disqusa, prawda?
  Temat: Przeniesienie tematu z działu Zapytaj do innej części Forum
CatusGeekus

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3439

PostForum: Pomoc techniczna   Wysłany: 2015-09-14, 09:54   Temat: Przeniesienie tematu z działu Zapytaj do innej części Forum
Chciałam się zapytać, czy istnieje możliwość przeniesienia tematu z działu Zapytaj do działu pomocowego Bloggera - nie chcę dublować tematu, a starego wątku nie mogę usunąć.

Strona 2 z 5
Skocz do: