|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: co trenujesz ? a może uprawiasz coś amatorsko ? |
Alechanted
Odpowiedzi: 170
Wyświetleń: 52188
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2014-09-11, 08:30 Temat: co trenujesz ? a może uprawiasz coś amatorsko ? |
Kiedyś trochę siedziałem w sztukach walki, potem miałem długiego lenia, okres biegania, a teraz tylko rekreacyjnie siłownia |
Temat: Co teraz czytasz? |
Alechanted
Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 78676
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2014-09-11, 08:29 Temat: Co teraz czytasz? |
| Ostatnio trochę nie mam czasu na czytanie, więc posiłkuję się pierwszy raz audiobookami. Na ten moment atakuję drugi raz "drugi tom Diuny". |
Temat: Czy jesteś podatny na reklamy i promocje? |
Alechanted
Odpowiedzi: 88
Wyświetleń: 34141
|
Forum: HydePark Wysłany: 2014-09-11, 08:28 Temat: Czy jesteś podatny na reklamy i promocje? |
Motyw kobiety napisał/a: Tak już mam, że nikogo nie pytam o zdanie. Idę do sklepu, czytam etykietki i decyduję. Ewentualnie pytam pani w sklepie, jeśli się na sprawie zna (np. farbach do włosów; myk cyk i już wiedziałam, którą mam kupić).
Jeśli jest coś arcy ważnego, a ja mam dylemat między kilkoma produktami, to czytam opinie na ten temat- choć są najczęściej skrajnie różne i nierzadko okupione produktem czy dwoma w celu uskutecznienia marketingu klikanego
Z etykietkami też trzeba uważać. Pamiętaj, że one też są wyklepane sześć razy przez cały sztab marketingowców |
Temat: Szał na bieganie |
Alechanted
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 25207
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2014-09-11, 08:23 Temat: Szał na bieganie |
Ja kiedy jeszcze biegałem starałem się wychodzić przed wschodem słońca. Widok budzącego się dnia dawał zawsze trochę lepszego kopa na start |
Temat: iPhone - wrażenia, opinie... |
Alechanted
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 7276
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2014-09-11, 08:19 Temat: iPhone - wrażenia, opinie... |
Nadal zbyt drogi
Jasne, to świetny telefon, zawsze doceniałem ich podejście do optymalizacji, ale stosunek jakości do ceny jest porażający w kraju, gdzie wielu zarabia 300 euro na miesiąc. Większość jego możliwości już gdzieś istniało i konsekwencją nie była wygórowana cena.
Oczywiście, nie jestem wrogiem applea. Jakby mnie było stać, to bym kupił
Inaczej na szczęście sprawa ceny wygląda na zachodzie. W Londynie dla przykładu ludzie mieli tylko iphone'a, albo samsunga s4 (wtedy piątek jeszcze nie było) lub galaxy note'a. Czasem trafiał się jakiś topowy HTC.
Tak całkiem poza tematem, to internet to straszna sprawa. Lansuje nam zachodni styl życia, na który po prostu nas nie stać (lub na który musimy zapracować kilka razy bardziej). |
Temat: UFO :) |
Alechanted
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 17938
|
Forum: HydePark Wysłany: 2014-09-08, 06:52 Temat: UFO :) |
| Kosmici są wśród nas, a swoją siedzibę mają na Wiejskiej. |
Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;> |
Alechanted
Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 87531
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2014-09-05, 08:56 Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;> |
Marzyciel (Finding Neverland)
Nawet niezły, ale to zdecydowanie nie mój nurt. |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
Alechanted
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 193855
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2014-09-05, 08:53 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
Kiedyś miałem kompletny chaos. Raz wrzucałem codziennie, czasem raz na dwa tygodnie ale jako, że ostatnio trochę poprawiły mi się statystyki ustaliłem sobie prostą rozkładówkę, której oczywiście trzymam się w granicach rozsądku i która na ten moment się nawet sprawdza:
Poniedziałki - poradniki z piwowarstwa
Środy - degustacje piw niszowych
Piątki - wpisy związane z interakcją z innymi ludźmi (aktualnie "Nie znam się, to się wypowiem" - w najbliższy weekend gość specjalny i jakby nie było - sława)
Weekendy - Wszelkie teksty "bonusowe" - recenzje pubów i restauracji, fotorelacje, wizyty w browarach, relacje z warzenia różnego piwa, konkursy.
Cała rozkładówka nie jest sztywna i obiecana, po prostu staram się jej trzymać i np w tym tygodniu w piątek pojawia się recenzja multitapa, a "Nie znam się, to się wypowiem" będzie w weekend z racji naprawdę specjalnego gościa
Daje to aktualizacje minimum 3x na tydzień w równych odstępach czasu.
Żeby zawsze było widać, że coś się dzieje na FanPage postuję często, ale nieregularnie. Poza informacjami o nowych wpisach wrzucam ciekawostki o piwie i piwowarstwie, wiadomości i odrobinę humoru, a także wszystko to, co po prostu zbyt krótkie, by mogło trafić na bloga. W ten sposób przypominam wszystkim natrętnie o swoim istnieniu |
Temat: Android, Symbian, Windows Mobile, ... ? |
Alechanted
Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 24319
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2014-09-05, 07:19 Temat: Android, Symbian, Windows Mobile, ... ? |
Używam głównie Androida z racji mnogości dostępnych narzędzi. Jego możliwości są niesamowite i nie widzę możliwości, by się go pozbyć. Nie mniej nie jest to wybitnie stabilny system, działa w pełni płynnie tylko na topowym sprzęcie i jest ciągle na celowniku różnych robali, ale to kwestia głównie jego popularności.
Na drugim telefonie posiadam Windows Phone i w żadnym wypadku nie powiem, że to badziew. Nie ma tak szerokiej funkcjonalności jak Android, nie mniej programiści bardzo przyłożyli się do optymalizacji. Aktualnie posiadam jeden z tańszych modeli Lumii i w dalszym ciągu działa w pełni płynnie bez jakichkolwiek utrudnień, zwieszeń i crashy. No i istnieje sporo taniego sprzętu, ale ludzie często mylą WP z mobilną wersją Windowsa 8, który jest dostępny na niektórych tabletach (i który swoją drogą jest genialny).
iOSa też miałem okazję używać. Jak w przypadku WP tu programiści postawili przede wszystkim na optymalizację i też działa świetnie nawet na sprzęcie z przeszłych generacji. System jednak wydaje mi się mocno chaotyczny (tak jak z resztą android) i moim zdaniem głównie pokazuje skrzydła na tabletach
Co do rozmiarów wyświetlaczy - to naturalna kolej rzeczy. Kiedyś telefony były ogromne, wyświetlacz nie był głównym elementem i korzystało się z niego do dzwonienia i czytania smsów. Głównym kierunkiem rozwoju było powiększenie wyświetlacza do poziomu, który pozwoli wyświetlać kilka linijek tekstu, zmniejszenie telefonu ogółem, aby poprawić jego mobilność. Gdy powstały SmartPhony zmieniła się cała koncepcja. Głównym elemente telefony jest wyświetlacz. Im będzie większy, tym więcej będzie na nim widać. Jest coraz mniej rzeczy, którymi można się przechwalać, więc bardzo przykładają się do jakości wyświetlacza, który jest głównym elementem całego sprzętu.
Czy przekracza się aktualnie granice? Nie sądzę. Miałem okazję korzystać i z małych telefonów (kilka xperii, htc wildfire, evo 3d, lumie, iphone 4) i z tych większych ( S4, S5, dwa galaxy note i phablet od htc). Po przyzwyczajeniu się do rozmiaru w rzeczywistości wygodniej się użytkuje duże telefony, zwłaszcza gdy korzysta się z dobrodziejstw sieci www. Inna sprawa, że jak ktoś ma drobne rączki, to faktycznie może mieć kłopot |
Temat: Szał na bieganie |
Alechanted
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 25207
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2014-09-04, 16:59 Temat: Szał na bieganie |
Ja przestałem biegać jakiś czas temu, bo ostatnio próbuję zbudować trochę masy
ale swoje zdążyłem wybiegać |
Temat: czy znacie kogoś znanego? ;) |
Alechanted
Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 42307
|
Forum: HydePark Wysłany: 2014-09-04, 16:56 Temat: czy znacie kogoś znanego? ;) |
Jeszcze jako smark miałem kilka dłuższych pogawędek z Jakubem Ćwiekiem
Poza tym, osoby sławne w kręgu moich zainteresowań:
- Miałem okazję pogawędzić z Tomaszem Kopyrą (krytyk piwa, sędzia piwny, piwowar z kolaboracji "Kopyra&Widawa" i na dzień dzisiejszy najpopularniejszy bloger w tym temacie
- Kilka pogawędek z Simonem Martinem, wspólna focia i ciągły kontakt w sieci (Najbardziej "płodny" krytyk piwa w Wielkiej Brytanii)
- Spotkanie z Ziemowitem Fałatem (Piwowar z browaru Pinta)
|
Temat: Kawa, inka, herbata czy kakao? |
Alechanted
Odpowiedzi: 49
Wyświetleń: 17515
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2014-09-04, 16:31 Temat: Kawa, inka, herbata czy kakao? |
Kawa. Jako "kryptoszwed" wypijam średnio 1kg ziarna miesięcznie, czyli rocznie wychodzi koło 12kg. Oczywiście w miarę możliwości dobieram sobie kawę dobrej jakości i warzę w zależności od tego na co mam ochotę. Ostatnio często pijam warstwowe macchiato - http://imgur.com/C8Qggx0
Lubię dodatkowo zieloną i białą herbatę. Nie pijam często, ale naprawdę lubię. Natomiast dość często i intensywnie pijam Yerba Mate. |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |